25 juli 2016 door Miranda in 'Opmerkelijk''

Eerste Pokémons gevangen in de sneeuw

De wereld is in de ban van Pokémon GO. Overal zie je kinderen, maar zeker net zoveel volwassenen, op jacht naar de kleine digitale wezentjes. Met een smartphone voor de neus lopen we te zoeken naar Pikachu, Schiggy, Rattfratz, Evoli, Taubsi en de anderen. En ze zitten écht overal. Zelfs in de skigebieden kun je ze vinden. Snowplaza was in Saas-Fee, één van de plekken in de Alpen waar je 365 per jaar kunt skiën, en ging op zoek. Met succes, kijk snel mee naar de beelden van de eerste Pokémons in de Zwitserse sneeuw.

Op naar de gletsjer van Saas-Fee

Het blijft bijzonder: skiën in de zomer! Terwijl de temperaturen in het dal vriendelijk en mild zijn, ligt er op de Allalin Gletscher op 3.500 meter hoogte in Saas-Fee nog 225 cm sneeuw. Genoeg om 4 pistes en het funpark te openen. Maar naast skiën, nemen we ook een kijkje in het "Eispavillon" en - nu we er toch zijn - gaan we ook maar meteen op zoek naar Pokémons. En dat lukt, de eerste komen we al tegen in de gondel naar boven.

Rattfratz in de gondel naar boven

Rattfratz in de gondel naar boven

Daar zit ie in de gondel: Rattfratz

Krabby naast de sneeuwscooter

Krabby naast de sneeuwscooter

Nee hoor, Krabby maakt geen schijn van kans op de sneeuwscooter: hebbes!

Traumato pas op voor de pistenbully!

Traumato pas op voor de pistenbully!

We hebben Traumato, voordat de Pistenbully voorbij komt

En ook Taubsi is erbij

En ook Taubsi is erbij

Kom maar Taubsi...

Evoli: de grootste vangst

Evoli: de grootste vangst

En onze grootste vangst van de dag: Evoli

Komend wintersportseizoen nog steeds op jacht?

Ik ben heel benieuwd of we over een paar maanden nog steeds op zoek zijn naar Pokémons. Zullen we deze winter echt stapvoets de pistes afdalen op zoek naar de kleine digitaaltjes? Eerlijk gezegd hoop ik dat de hype dan weer een beetje over is. Skiën met een smartphone voor je neus, ik kan me wat leukers en vooral veiligers voorstellen;-). Maar de jacht in Saas-Fee was in ieder geval grappig!

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen