"Liefde voor heuvels en bergen"

Opgegroeid in het zuiden van Nederland, heb ik altijd de behoefte gevoeld dichtbij heuvels en bergen te zijn. Inmiddels woon ik al lang niet meer in Limburg. De liefde bracht me naar Hillegom, dichtbij Amsterdam in het hart van de mooie Bollenstreek. Prima plek om te wonen, maar het komt niet in de buurt van mijn geliefde bergen.

Om het beste van beide werelden te hebben reis ik zo vaak als ik kan naar Oostenrijk. Meestal met man en kinderen, maar ook in mijn eentje. Winter of zomer, het maakt mij niet uit. In elk seizoen is het er prachtig. Of het nu gaat om een actieve zomervakantie in Hinterglemm met het gezin, de altijd gezellige Ladies Only Skitrip naar Serfaus of het alom bekende Closing Weekend in Ischgl aan het eind van het seizoen. Ik geniet van elke trip met volle teugen.

Karrevracht vol

Inmiddels heb ik na al die jaren een karrevracht vol notes verzameld met de mooiste en fijnste hotels, hotspots, restaurants, merken en ‘Geheimtipps’ van de locals. Om mijn liefde voor Oostenrijk met zoveel mogelijk mensen te delen, ben ik een tijdje geleden met mijn blog Ludwigs.nl gestart. Hier schrijf ik met het grootste plezier over onze ervaringen en al het moois dat dit land te bieden heeft.

Grüss dich! Leonie / Ludwigs.nl

Leonie van der Elzen

De laatste 5 artikelen van Leonie

17 maart door Leonie in 'Reisverslagen''

48 uur in Bad Hofgastein; 7 dingen die een lach op je gezicht toveren

De rit van hotspot Sölden naar het chique spa skiresort Bad Hofgastein was prachtig. Het landschap veranderde geleidelijk van de hoge toppen van Tirol naar het overwegend glooiende landschap van Salzburgerland. Dit zouden 48 uur in een heel andere setting en sfeer worden, maar met één hele belangrijke overeenkomst: verse sneeuw! Bad Hofgastein is één van de chique dorpen van de Gastein-vallei en heeft heel veel te bieden. Graag noem ik er een aantal, die zeker een lach op je gezicht zullen toveren. Meer ›

17 februari door Leonie in 'Tips', Reisverslagen''

48 uur in hotspot Sölden; 8 dingen die je zeker moet doen

Stel, het is je eerste keer in Sölden en je hebt maar 48 uur om deze hotspot te verkennen. Wat moet je zeker doen/zien/proeven om een goeie eerste indruk te krijgen van dit zeer veelzijdige skigebied? Een paar weken geleden was ik 'r, 48 fijne uurtjes lang. Het inspireerde me tot het maken van deze checklist met 8 dingen die je volgens mij zeker moet doen! Meer ›

29 maart door Leonie in 'Tips''

9 tips voor een heerlijke ski-break in Serfaus

Eén keer per jaar - eigenlijk altijd in week 11 - vlieg ik naar het mooie dorp Serfaus in Tirol. Het ligt op een hoogte van 1.427 meter, op een zonnig plateau boven het Tiroler Inntal en is zeker één van mijn favorieten. Ik doe dit nu al zo’n 6 jaar achter elkaar. En ik kan er elk jaar weer zo naar uitzien. Na al die jaren als ‘diehard Serfaus ganger’ heb ik een aantal tips verzameld, die ik graag met jullie wil delen. Natuurlijk zijn er vele manieren om in dit dorp een geweldige tijd te hebben, maar dit is de manier waarop ik er het meeste plezier aan beleef! Meer ›

11 januari door Leonie in 'Reisverslagen''

Kühtai: dé ‘Geheimtipp’ op 2.020 meter hoogte

Drie weken voor de kerstvakantie van start zou gaan besloten we spontaan om toch de kerst in witte, Oostenrijkse sferen door te brengen. Lekker skiën en kerst vieren met ons gezin; een heerlijk vooruitzicht. We kozen voor Kühtai. Niet eerder geweest en eerlijk gezegd ook nog nooit van gehoord. Het ligt op 2.020 meter hoogte en is daarmee het hoogst gelegen dorp van Oostenrijk. Dit bleek achteraf een hele goeie zet. De voorspellingen voor de meeste skigebieden beloofden een groene week, maar de kans dat het in Kühtai wit zou zijn was erg groot. Meer ›

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen