Skip to navigation Skip to main content

Tips voor het boeken van een wintersport met vrienden

Wintersport Met Groep Vrienden
© Spalder Media Group

Met een groep vrienden op wintersport gaan is een absoluut hoogtepunt. Lekker een (mid)week samen losgaan in de sneeuw en elke dag een nieuw avontuur beleven. Skiën, après-skiën, samen koken, uren spelletjes spelen, 10.000+ foto's schieten... Maar voordat jullie naar de sneeuw af kunnen reizen, moet er wel eerst een geschikte accommodatie worden geboekt. Met een grote groep mensen kan dat best een uitdaging zijn! Daarom in dit artikel 7 tips voor het boeken van een wintersport met vrienden.

1. Spreek voor het boeken alle wensen door 

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Maar ook meer wensen... Een wintersport met een groep vrienden boeken kan alleen daarom al een flinke uitdaging zijn. De één vindt après-ski belangrijk, de ander skiet het liefst in een skigebied met zo veel mogelijk blauwe pistes en de ander wil absoluut niet meer dan 900 km achter het stuur zitten. Om duizelig van te worden! Stap 1 van het boekingsproces is om een middag of avond samen te komen en alle wensen door te spreken. Schrijf alles op en geef per punt aan of dit criteria echt belangrijk is of dat het niet heel erg is als er geen rekening mee wordt gehouden.

2. Je kunt niet met alles rekening houden

Bedenk vooraf dat het onmogelijk is om met alle wensen rekening te houden. Neem punten die extra belangrijk zijn zo veel mogelijk mee, maar schrap de minder belangrijke criteria. 

Ligstoel Relaxen
Zitten jullie er komend seizoen ook zo happy bij?

3. Wat is het budget?

Nadat jullie alle wensen met elkaar hebben besproken, is het tijd voor de volgende stap: het budget. Wat kan iedereen maximaal missen voor een paar dagen of hele week wintersport? En wat valt er allemaal onder dat budget? Het makkelijkst is om eerst vast te stellen wat jullie maximaal kwijt willen zijn aan een accommodatie en skipas. Bij de meeste reisorganisaties boek je accommodaties tegenwoordig inclusief skipas, maar er zijn ook nog altijd opties waarbij dit niet het geval is. Wat is qua verzorging belangrijk? Ontbijt inclusief is wel zo makkelijk, maar jullie kunnen ook zelf naar de bakker. Halfpension (ontbijt en diner) lijkt vaak een stuk duurder, maar reken eens uit wat je kwijt bent als je elke dag uit eten gaat. 

4. Maak een WhatsApp-groep aan (als die er nog niet is)

Hebben jullie samen nog geen WhatsApp-groep of gaat niet iedereen van de groep mee? Dan is het handig om een nieuwe groep aan te maken. Straks ideaal voor alle foto's en filmpjes en nu perfect om alle bevindingen in te delen. Zorg alleen wel dat je er (nog) niet te veel onzin in deelt, zodat er geen ruis ontstaat.

5. Begin op tijd met de zoektocht

Hoe groter de groep, hoe eerder je moet beginnen met zoeken en boeken. Zeker als je ook een waslijst aan wensen hebt. Misschien zit je nu nog volop in de zomermodus, maar als de plannen voor een wintersport met vrienden op tafel liggen, kun je maar beter beginnen met de uitvoering ervan. Hoe later, hoe minder keus.

Groep Op De Piste
Een wintersport met een groep vrienden boeken kan best een uitdaging zijn!

6. Kom je er zelf niet uit? Bespreek je wensen met een reisorganisatie

Een wintersport voor een groep vrienden boeken kan een flinke uitdaging zijn. Kom je er zelf niet uit? Er zijn ook reisorganisaties waarbij je terecht kunt. Zij hebben een heel team dat gespecialiseerd is in het samenstellen van groepsreizen.

7. Spreek nog eens af om de knoop door te hakken

Hebben jullie eindelijk een aantal accommodaties gevonden die aan alle (of de meeste) wensen voldoen? Spreek dan nog eens samen af en hak de knoop door. Weeg alle voor- en nadelen nog eens tegen elkaar af en maak een keuze. Het is zo'n feest als de wintersport eindelijk geboekt is! Eindelijk kan de voorpret écht beginnen!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.