1 april 2022 door Florien in Nieuws

Brrrr wat is het winters koud vandaag in Nederland. Er is gisteravond en vannacht een flinke laag sneeuw gevallen en in combinatie met de harde wind lijkt het nu eerder winter dan lente. Niet alleen bij ons is het weerbeeld flink veranderd, ook in de Alpen is dat het geval. Na dagen vol zon en hoge temperaturen, heeft Koning Winter weer even laten zien wat hij in huis heeft. In de Alpenlanden kan lokaal wel een halve meter sneeuw vallen! Hoog tijd om de eerste balans op te maken met wat webcambeelden.

Lentesneeuw

De lente is officieel van start gegaan, maar zoals wel vaker blijkt: 'maart roert z'n staart' en 'april doet wat hij wil'. Het lenteweer van de afgelopen tijd heeft deze week plaats moeten maken voor een meer winters weerbeeld. Als ik thuis naar buiten kijk, ligt er een heerlijk wit laagje op de daken en weilanden en als ik naar de webcams in de Alpen en het Sauerland kijk, zie ik hetzelfde. Wat een feest! Winter, lente, herfst of zomer, het is altijd fijn om naar verse sneeuw te kijken! Tot en met dit weekend blijft het in de Alpen nog lekker sneeuwen. Het zwaartepunt van de neerslag ligt de komende dagen boven de Zwitserse en Franse Alpen, maar ook de andere Alpenlanden kleuren wit.


Winterse beelden

De zon en hoge temperaturen van de afgelopen tijd, hebben veel sneeuw weg doen smelten. Gelukkig zijn de groen/bruine kleuren vandaag weer grotendeels bedekt met een witte laag. Hieronder wat fijne winterse beelden van de lentesneeuw.

Falkertsee
Les Gets, Les Portes du Soleil
Lienz
Lienz
Winterberg
Skiliftkarussell Winterberg
Saalbach
Saalbach
Arabba
Arabba
Golm
Golm
Ischgl
Ischgl

Paganella
Paganella
Graun im Vinschau
Riederalp, Aletsch Arena
Ritten
Val Gardena
Val Gardena
Westendorf
Westendorf
Sölden
Sölden
Bad Kleinkirchheim
Bad Kleinkirchheim
Val d'Illiez-Champoussin & Les Crosets
Ehrwalder Alm
Ehrwalder Alm
Brand
Brand

Cortina d'Ampezzo
Cortina d'Ampezzo
Wildkogel-Arena
Wildkogel-Arena
Santa Catarina
Santa Catarina

Sneeuw in Nederland

Ook in eigen land is het echt winters vandaag. Hieronder twee fijne beelden uit Noord-Holland. Heb jij ook van die mooie sneeuwbeelden? We zijn benieuwd!

Oost-Graftdijk
Purmerend

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen