25 januari 2022 door Joris in

Volgens wintersporters staan de wintermaanden in het teken van hun favoriete vakantie van het jaar; wintersport. Overdag avontuurlijk de pistes afrazen op de ski’s of snowboards en ’s avonds de après-ski onveilig maken. Landen als Oostenrijk, Zwitserland en ook verdere gelegen landen, zoals Canada of Amerika, zijn prachtige bestemmingen voor een wintersportvakantie. Voordat je naar jouw bestemming afreist dien je ook nog na te denken over het wintersport vervoer. In dit artikel vertellen wij meer over een skivakantie met het vliegtuig

De voordelen

Een wintersportvakantie combineren met een vliegreis kan interessanter zijn dan je vooraf wellicht denkt. Ondanks dat een aantal populaire wintersport bestemmingen relatief dichtbij liggen, kan hetje toch nog een ruime tijdswinst en soms zelfs een financiële besparing opleveren

  • Besparen op de kosten: Dit is zeer afhankelijk van je reisperiode en het aantal medereizigers. Als je tijdens een gunstige periode vliegt en met een select aantal medereizigers dan kunnen de kosten voordeliger uitvallen als bijvoorbeeld een reis met de auto.
  • Tijdswinst: Wanneer je op wintersport gaat naar bijvoorbeeld Canada dan is het logisch en zijn andere vervoersmiddelen niet eens een optie. Ook wanneer je naar Oostenrijk of Zwitserland gaat kan je al binnen enkele uren op de plaats van bestemming zijn, in plaats van uren in de file te staan!

De nadelen

Ga jij wat langer op vakantie dan een lang weekend, of reis je met een groot gezelschap, dan begint een tripje met de auto al interessanter te worden. Hieronder meer informatie over de nadelen en een wintertripje met het vliegtuig.

  • Milieuvervuiling: het is natuurlijk een zeer belangrijk onderwerp, en aangezien vliegen de meest vervuilende manier van transport is dienen we ook het milieu in ons achterhoofd te houden.
  • Beperkte keuze in bestemmingen: Omdat er slechts een aantal vliegvelden te vinden zijn in landen als Oostenrijk, heb je ook veel wintersportbestemmingen die ver verwijdert liggen van een vliegveld. Wil jij na je vliegreis niet lang onderweg zijn en te veel geld uitgeven aan een transfer dan is een tripje met de auto de makkelijkste optie.
  • Vliegen kan ook duurder zijn: Als jij meer een groot gezelschap op reis gaat, dan split je met een autoritje uiteraard de kosten. Bij een vliegreis betaalt iedereen hetzelfde bedrag, wat in totaal een stuk hoger uit kan vallen. Daarnaast zijn vliegtickets niet voor iedere periode goedkoop, de vakantieperiodes zijn hierbij de meest prijzige momenten.Handige reistips
  • Omdat een vliegreis wellicht niet je standaard manier van transport is tijdens jouw ski- of snowboardtrip, zijn er nog een aantal handige tips en tricks te benoemen. Zo kan jij je reis voorbereid aftrappen en in goede banen leiden.
  • Beperking met bagage: Luchtvaartmaatschappijen hanteren over het algemeen scherpe regels omtrent bagage. Dit betekent dat je niet zo een, twee, drie je eigen wintersportuitrusting meenemen mee kan nemen. Ter plekke wintersport uitrusting huren blijft daarentegen altijd een mooie optie!

Vliegtickets

Wil jij zo goedkoop mogelijk tickets boeken? Dan zijn er een aantal handige tips waarmee je eenvoudig kan besparen op dezelfde trip. 

  • Vermijd ten eerste vakantieperiodes, niet alleen gaan de prijzen omhoog, het is ook vele malen drukker.
  • Probeer daarnaast ook met de data te spelen, sommige vertrek- of retourdagen kunnen je reis een stuk goedkoper of juist weer duurder maken. Ook het moment van boeken kan verschil maken, dinsdag is na onderzoek de goedkoopste dag gebleken.

Parkeerplaats bij het vliegveld

Het parkeeraanbod bij vliegvelden is eenvoudig online te vergelijken, wat ook sterk wordt aangeraden. Via Vliegen en Parkeren kan je mogelijkheden rondom de luchthaven van vertrek vergelijken en direct de gewenste parkeerplaats reserveren. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de mogelijkheden van het Schiphol parkeren, dan selecteer je simpelweg Schiphol en jouw reisdata. Vervolgens vergelijk je de beschikbare opties en reserveer je de gewenste parking direct online.

Accommodatie

Net als vliegtickets en parkeerplaatsen zijn ook de accommodaties eenvoudig online te vergelijken en te reserveren. Het grote aanbod van hotels, chalets of andere vakantie accommodaties zijn te vinden via websites zoals Booking.com, Airbnb of vergelijkbaar.

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen