Skip to navigation Skip to main content

17 dingen die je altijd ziet vanuit de skilift

54061 - 17 dingen die je altijd ziet vanuit de skilift (3)

Je ontkomt er niet aan tijdens het skiën: ritjes met de skilift. Maar dat moment dat je even in de (stoeltjes)lift zit, is overigens helemaal geen straf. Even bijkomen van het skiën, genieten van de prachtige uitzichten, alvast je volgende route plannen en... je ogen uitkijken bij wat er allemaal onder je, naast je en voor je gebeurt! Van die ene rampzalige skiër die doét alsof 'ie heel lekker naar beneden komt tot een hilarische buikschuiver die de hele piste ondersteboven afzoeft. Ja, stiekem is het best genieten, zo'n ritje! Wat zie jij altijd vanuit de skilift?

1. Mierenhoop

Wow, van bovenaf zie je ineens hoe druk het eigenlijk op de piste en in de rest van het skigebied is. Je ziet allemaal kleine bewegende poppetjes en je kunt het eigenlijk niet anders vergelijken dan met eh... ja. Een mierenhoop.

54061 -  (18)

2. Overmoedige skiërs die doen alsof ze heel goed kunnen skiën

Niets lekkerder dan vanuit de skilift alle skiërs en snowboarders keihard beoordelen. Eentje valt meteen op, een hele snelle die eigenlijk meer in het wildeweg naar beneden aan het rammen is, in plaats van lekker aan het carven. Hij durft vooral, en dat laat 'ie blijken ook.

3. Worstelende skiërs

Verderop staat er één die duidelijk niet meer weet hoe je de berg afkomt. De worsteling, frustratie en angst druipt er van af en eigenlijk zou je gewoon even naar beneden willen springen om hem/haar een duwtje in de rug te geven. Figuurlijk dan, hè. Skitechniek: van Pflug naar parallel >

4. Skiërs die gewoon enorm lekker carven

Wow, daar flitst iemand lekker naar beneden. Hop, hop, hop, strakke bochtjes, strakke houding, soepele bewegingen. Die wintersporter weet wat ze aan het doen is.

54061 -  (19)

5. Een héle lange rij bij de lift

De skilift kruist de lift waar je voornemens was later naartoe te skiën, zodat je de ene lekkere piste kunt pakken. Maar nu je er overheen gaat, zie je wat voor een gigantische rij er staat. Even omskiën maar. Die lift komt later wel! 13 herkenbare gedachten van wintersporters tijdens het wachten >

6. Buikschuivers

Oeiiii, daar gaat er eentje. Ergens tijdens het bochtje ging het mis, je zag het gebeuren en nu gaat die skiër de hele piste af. Op z'n buik.

7. Skiërs die helemaal niet goed kunnen skiën en dat ook uitstralen

Stiekem is het gewoon mooi om vanuit de lift ongegeneerd te gluren naar wintersporters die de sport nog niet zo onder de knie hebben, maar wel hard hun best doen. 100 punten voor het proberen, zo zijn we allemaal begonnen toch?

54061 -  (20)

8. Drukte bij je favoriete berghut

Onder je zie je je favoriete berghut al liggen, het restaurant waar je op gerekend had straks even lekker neer te ploffen om een groot bord Kaiserschmarrn te bestellen. Maar... het is er enorm druk! Vanuit de lucht heb je prima overzicht en zie je dat er geen vrij tafeltje te bekennen is... En nu?

9. Dierensporen

Leuk is als de skilift over bossen en langs ongerepte stukken natuur komt. Je ziet verschillende soorten pootjes en sporen... Wat voor dier heeft hier rondgeslopen?

10. Iemand die z'n handschoen verliest in de lift voor je

Er wordt in de stoeltjeslift voor je druk een selfie genomen, en daarvoor heeft iemand z'n handschoenen even voor het gemak naast zich gelegd. Niet beseffende dat de achterkant van het stoeltje open is en... Ja. Daar gaat 'ie. 8 dingen die je weleens uit de skilift hebt laten vallen >

 

Handschoenen bij DAKA vanaf € 16,99

11. Waanzinnige uitzichten

Bovenal zie je vanuit de lift eigenlijk altijd hoe prachtig de omgeving eigenlijk is. Wauw, wat zijn de bergen toch mooi! Je krijgt nooit genoeg van al die waanzinnige uitzichten.

54061 -  (21)

 12. Skiërs en boarders die vastzitten in de Tiefschnee tussen bospaadjes

Tussen de bomen door skiën is heerlijk, dwars door die dikke laag poedersneeuw. Maar... dan moet je wel een beetje kunnen skiën/snowboarden! Je ziet er een paar vol overgave tussendoor proberen te carven maar zonder succes. Daar liggen ze dan, vast in de Tiefschnee naast de piste. Ai.

13. Potentiële flirt

Zo, die gaat lekker van de berg af. Kek pakje aan, mooie helm, toffe goggles en een hele lekkere skistijl. Skipak in de gaten houden en snel er achteraan, kijken of je bij de volgende stoeltjes of gondel in de lift samen terecht kunt komen...

54061 -  (22)

14. Het laatste kind van een skiklasje dat valt, maar de leraar heeft het niet door

Zo schattig, die klasjes kinderen die achter hun leraar aan hobbelen de piste over. Je ziet dat het laatste kindje het moeilijk heeft, steeds verder achterop raakt, valt en... De skileraar heeft niets door. Vrolijk skiet hij z'n perfecte bochtjes verder en heeft (nog) niet door dat niet iedereen er meer bij is. Oh nee! Herkenbare momenten die iedereen in een skiklasje heeft meegemaakt >

15. Toffe tricks van freestylers in het funpark

360, reusachtige sprongen en andere toffe trucjes, vanuit de skilift heb je perfect zicht op al het vets dat plaatsvindt in een funpark. Hoe hebben die freestyle skiërs en snowboarders dat geoefend, joh?

16. Een vrij tafeltje op het terras bij dat gezellige bergrestaurant

Dat ziet er gezellig uit daar! Er is een mooi terras, er zijn fijne ligbedden, er is een tafeltje vrij en de zon schijnt volop. Snel, naar boven, en als de wiedeweerga naar die hut!

17. Snowboarders die sneeuwhopen creeëren

We horen jullie al gillen- het is maar een grapje. Of toch niet...

 

Last minute wintersportaanbiedingen van Summit Travel

54061 -  (23)
Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.