9 november 2021 door Florien in Alpenweer

Wat is er veel sneeuw gevallen vorige week! Op dinsdag werden we al getrakteerd op een verse witte laag en vervolgens kwam er op woensdag en donderdag opnieuw een dik pak naar beneden. Lokaal is er meer dan een meter verse sneeuw gevallen en, zoals je in de foto-update vanuit Sölden gisteren al kon zien, de beelden liegen er niet om. Inmiddels is de rust weer teruggekeerd in de skigebieden en heeft een hogedrukgebied de overhand. Ook vandaag is het weer genieten van prachtige plaatjes. Benieuwd wat het weer in de Alpen deze week doet?

Zonnige week

Na een heerlijk zonnig weekend, verandert er de komende dagen niet veel in het weerbeeld. Diverse hogedrukgebieden hebben de overhand en bepalen tot en met vrijdag hoe het weer in de Alpen is. Het is vaak volop zonnig en rustig, met hier en daar wel wat dichte mist in de dalen 's ochtends. Als je boven op de berg naar beneden kijkt, lijkt het net of er een dikke deken over de dorpen ligt. Gelukkig trekt die in de loop van de dag wel weg, zodat ook daar de zon gaat schijnen.

Neerslag in het weekend

Op vrijdag nadert er vanuit het westen een storing en in het weekend neemt een lagedrukgebied de overhand in Centraal-Europa. Dit zorgt ervoor dat het weerbeeld in de Alpen verandert. De precieze koers van dit lagedrukgebied is nog behoorlijk onzeker en dit zal uiteindelijk van grote invloed zijn op waar de neerslag gaat vallen. Vooralsnog lijkt het er op dat de grootste kans op neerslag aan de noordkant van de Alpen is. Ook het soort neerslag hangt af van hoe dit lagedrukgebied zich verder ontwikkelt. Het kan gaan regenen, maar als de wind op zondag naar het noorden draait, kan er vanaf 1000 meter hoogte ook sneeuw vallen. We houden je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.

Prachtige plaatjes

Het wordt bijna een gewoonte, maar wat is het weer genieten om naar de witte webcams in de Alpen te kijken! Wederom een strakblauwe hemel en een stralende zon, een dik pak sneeuw, zo nu en dan in combinatie met prachtige herfstkleuren. Hoe veel zin krijg jij om die kant op te gaan?

Saalbach Hinterglemm
Saalbach
Mölltaler Gletscher
Graun
Tuxertal
Feldkopf
Körbersee, Warth Schröcken
Virgen, Osttirol
Damüls
Nebelhorn
Rudelfshütte
Laax
Obertauern
Jungfrau Region
Val Thorens
Kamperwand
Leogang
Garmisch Classic
Zugspitze

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen