Skip to navigation Skip to main content
53755 - Live vanuit Sölden: droomcondities tijdens de Winteropening (3)

Wij zijn de afgelopen dagen in Sölden geweest waar nog tot en met morgen de Winteropening plaatsvindt. Wat hebben we mazzel tijdens deze eerste trip van dit seizoen. Afgelopen week is er flink wat verse sneeuw gevallen en sinds we hier zijn, schijnt de zon! Veel mooier kan een wintersportseizoen niet beginnen. Natuurlijk zijn we sowieso heel blij om na zo veel maanden eindelijk weer op de ski's te staan en als de omstandigheden dan ook nog eens perfect zijn, kan dit weekend in Sölden niet meer stuk. In dit artikel delen we beelden van deze dagen en vertellen we hoe de pistes erbij liggen in Sölden op dit moment.

Veel verse sneeuw

Sinds afgelopen maandag is het gaan sneeuwen in de Alpen en overal heeft Koning winter de dekens lekker uitgeschud, zo ook in Sölden. Alleen al op donderdag, net voor onze aankomst, viel er nog eens 40 cm bij. In de dagen ervoor was ook al ongeveer zo'n hoeveelheid gevallen, dus reken maar uit. Door de lage temperaturen is de sneeuw op veel plaatsen tot in de dalen gevallen en dit was in het Ötztal ook zo. Toen we het dal inreden op vrijdagmiddag leek het echt winter: verse sneeuw. Ook het dorp Sölden had een heerlijke winterse uitstraling met sneeuw op de daken en de velden in het dal, terwijl de bomen prachtige herfstkleuren hebben.

53755 - (27)
Sneeuw en herfstkleuren in Sölden

Genieten van de eerste pistes

Ik hoef vast niet uit te leggen hoeveel zin we hadden om op zaterdag voor het eerst in de ski's te klikken. Als een van de eersten zaten we aan het ontbijt op zaterdagochtend om daarna snel naar de gletsjer te rijden. Aangezien het winterskigebied van Sölden op dit moment nog niet open is, rijd je met de skibus of eigen auto omhoog naar de Tiefenbach- of Rettenbachgletsjer, een ritje van ongeveer twintig minuten. De pistes lagen er werkelijk ge-wel-dig bij! Krakend vers en lekker zacht door de verse sneeuw van de afgelopen week. Op dit moment zijn alle 8 liften op de gletsjers en alle pistes geopend. Meer dan genoeg voor een weekend skiplezier. En de omstandigheden zijn op dit moment echt optimaal, heerlijke sneeuw en nog geen drukte! Dus als je nog een paar vakantiedagen over hebt dit jaar...

53755 - (28)
Heerlijke pistes op de Tiefenbachgletscher

Winteropening in Sölden

Hoewel het gletsjerskigebied van Sölden al een aantal weken geopend was, is de Winteropening van Double Dutch toch altijd de officieuze aftrap van het wintersportseizoen voor veel Nederlanders. Veel actieve wintersporters en mensen die werkzaam zijn in de branche gaan tijdens dit event naar Sölden om de nieuwste ski's, snowboards en ander materiaal te testen. Er staan jaarlijks zo'n 1000 ski's en 500 boards klaar om getest te worden. Naast de skitest is er natuurlijk genoeg tijd om lekker bij te kletsen met iedereen en eindelijk weer te genieten van een biertje in de après-ski. En natuurlijk zijn er enkele maatregelen omtrent corona waar je deze winter rekening mee moet houden, maar dit staat wat ons betreft een fijne wintersport zeker niet in de weg. Hieronder een fotoverslag van ons eerste weekend in de sneeuw! Dat er nog maar heel veel mooie dagen mogen volgen dit seizoen!

Ook leuk: bekijk hier de livevideo op Facebook van afgelopen weekend >

53755 - (29)
We proberen de nieuwste ski's uit tijdens de Winteropening
53755 - (30)
Heerlijke sneeuw!
53755 - (31)
Genieten in de zon
53755 - (32)
Het lijkt al echt winter
53755 - (33)
De heerlijke brede pistes van de Tiefenbachgletscher
53755 - (34)
Hier kan je toch alleen maar heel blij van worden?
53755 - (35)
Wat een pistecondities dit weekend: geweldig!
53755 - (36)
Heel veel verse sneeuw in Sölden!
53755 - (37)
En na afloop van een heerlijke dag op de piste een biertje in de après-ski
Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.