24 januari 2021 door Jahna in Column

De wintersport is mijn favoriete vakantie van het jaar en zelfs als ik voor werk in de Alpen ben, voelt het als een beetje vakantie. Mijn collega's noemen me niet voor niets de grootste wintersportgek van het kantoor. De prachtige witte bergwereld om je heen, de hele dag lekker buiten bezig en natuurlijk de gezelligheid zorgen er keer op keer weer voor dat het een klein feestje is. Ik krijg dan ook regelmatig de vraag wat mijn favoriete wintersportland is. Elk land is uniek en heeft zijn charmes, maar eentje springt er toch wel echt bovenuit. Wat ik het mooiste land vind? Je leest het hieronder!

Indrukwekkend Zwitserland

Een wintersport in Zwitserland betekent een wintersport in een indrukwekkende bergwereld. De bergen in Zwitserland zijn zó anders dan bijvoorbeeld in Oostenrijk of in Frankrijk. Ze zijn ruiger, steiler en hoger, waardoor je je heel klein voelt in een grote wereld. Vanuit elke lift heb je een prachtig uitzicht en onderweg naar beneden stop je ook zeker een paar keer om even van de omgeving te genieten. Dat kan makkelijk, want de afdalingen zijn lang genoeg! Tel daar de heerlijke Zwitserse wintersportgerechten bij op en je kunt gegarandeerd genieten van je wintersport. Maar ondanks het waanzinnige uitzicht en de indrukwekkende omgeving, vind ik Zwitserland niet het mooiste wintersportland...

wintersport Zwitserland
Dit uitzicht in Zwitserland... WAUW!

Oneindig skiën in Frankrijk

Voor oneindig skiplezier ben je in Frankrijk aan het juiste adres. Een paar van de grootste skigebieden van de Alpen liggen in Frankrijk, waarvan Les Trois Vallées en Les Portes du Soleil met 600 km pistes de grootste zijn. 600 km hè, dat is nog te veel om in één week te ontdekken! Voor liefhebbers van lange skitochten is Frankrijk het ideale wintersportland. Ontelbaar veel pistekilometers, sneeuwzekerheid en natuurlijk ook een witte bergwereld geven je een wintersport zonder zorgen. Tussen de middag kom je op krachten met een heerlijke Croque Monsieur en 's avonds staat uiteraard de kaasfondue op tafel, elke dag in Frankrijk is een klein feestje!

Culinaire wintersport in Italië

Pasta, pizza, wijn, besneeuwde pistes en een unieke bergwereld, er kan weinig misgaan tijdens een wintersport in Italië. Het is een bijzonder land waar het beste van twee werelden samen komen: culinair genieten en wintersport in een prachtige omgeving. Je zou dus denken dat dit het mooiste wintersportland is voor een wijn- en eetliefhebber als ik. Maar toch is dat niet het geval. Ondanks de indrukwekkende Dolomieten, met als hoogtepunt natuurlijk de iconische Drei Zinnen en de Sella Ronda skitocht, verliest Italië het toch echt van mijn favoriet. 

Mijn favoriet: Oostenrijk

Ja, heel afgezaagd eigenlijk, maar Oostenrijk is toch echt veruit mijn favoriete wintersportland! En ik weet ook zeker dat ik niet de enige ben. Ik kom hier al sinds ik een hele kleine Jaan was en na al die jaren kom ik er nog steeds met veel plezier. Het huiselijke gevoel, de magische uitzichten, de Oostenrijkse gezelligheid. Oostenrijk voelt als thuiskomen! Met de familie kom ik al jarenlang in hetzelfde gebied en ik kan je zeggen, het verveelt nooit. Daarnaast bezoek ik 's winters ook verschillende andere skigebieden in Oostenrijk voor werk of trainingen en overal is dat 'thuisgevoel' hetzelfde. Ik kan niet vaak genoeg in Oostenrijk zijn en kijk er dan ook enorm naar uit om weer naar mijn tweede thuis te kunnen gaan! 

Oké, eerlijk is eerlijk: Oostenrijk is dan wel mijn favoriete wintersportland, maar eigenlijk is natuurlijk alles goed, als we maar kunnen wintersporten!

wintersport oostenrijk
Wintersport in Oostenrijk tovert elke keer weer een lach op m'n gezicht!

   

Jahna staat al vanaf jongs af aan op de ski's en daarvan heeft ze bijna 10 jaar wedstrijden geskied. Ze is verslaafd aan wintersport en in de wintermaanden is ze bijna alleen maar in de sneeuw te vinden. Niet alleen om te skiën, maar ook om te assisteren bij verschillende wintersportevenementen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen