Skip to navigation Skip to main content

8 must do’s tijdens wintersportseizoen 2020/2021

52871 - 8 must do’s tijdens wintersportseizoen 2020/2021 (3)

Wintersportseizoen 2020/2021 wordt anders dan alle andere. Voorlopig wordt ons afgeraden om richting de sneeuw te gaan. Tot half januari is er een negatief reisadvies van kracht en voor alle Alpenlanden geldt kleurcode oranje (alleen noodzakelijke reizen). Maar laten we er hoe dan ook vertrouwen in houden dat we dit seizoen toch nog naar de sneeuw kunnen gaan. Als er groen licht wordt gegeven, zullen we er klaar voor zijn!

#1. Hoop houden op een wintersportseizoen

Het allerbelangrijkste is dat we hoop blijven houden op een wintersportseizoen. Wanneer de coronamaatregelen haar doel bereiken en de cijfers dalen, moet het straks weer mogelijk zijn om te reizen. En dan zijn er nog genoeg maanden over om iets moois van wintersportseizoen 2020/2021 te maken!

52871 -  (6)


#2. Je lokale wintersportwinkel steunen

In deze moeilijke tijden kan je lokale wintersportwinkel wel een steuntje in de rug gebruiken. Kies er juist nu voor om toch die nieuwe skihelm of wintersportoutfit aan te schaffen. De skishop zal je dankbaar zijn en jij hebt je ski uitrusting op orde om straks direct naar de sneeuw te kunnen.

#3. Gaan skiën in een indoor skihal

Hunker jij ook zo naar sneeuw en skiën? Kun jij ook niet wachten totdat we weer naar de Alpen mogen? Ga een middagje skiën in een indoor skihal! Omdat de maximale capaciteit is afgeschaald en je een tijdslot reserveert, kun je veilig van een paar uurtjes skiën genieten. Heerlijk om weer even op de ski’s te staan!

#4. Je aan de coronamaatregelen houden

De meest voor de hand liggende ‘must do’ tijdens wintersportseizoen 2020/2021 is je aan de coronamaatregelen houden. Ook de skigebieden hebben hun eigen coronarichtlijnen opgesteld. Zo dien je in de skilift een mondkapje te dragen, voldoende afstand te bewaren en schaf je bij voorkeur je skipas online aan.

52871 -  (7)

#5. Zorgen dat je er klaar voor bent

In januari kan het zomaar zo zijn dat we weer naar de Alpen mogen. En dan moet je zorgen dat je er klaar voor bent! Geef je ski’s, juist nu, een onderhoudsbeurt bij een lokale ondernemer, kijk of je wintersportkleding nog lekker zit en schaf die ontbrekende items aan. Vergeet ook niet de auto winterklaar te maken.

#6. Thuis in de wintersportstemming blijven

Als wij niet naar de Alpen kunnen, dan halen we de Alpen maar in huis. Duik de keuken in om zelf Kaiserschmarrn te maken, bekijk een paar afleveringen van 24 UUR IN of kijk de foto’s van afgelopen jaren nog een keer terug. Zo blijft de wintersportsfeer écht wel levend!

#7. Digitale après-ski party met je vrienden

Tijdens wintersportseizoen 2020/2021 zal van traditionele après-ski geen sprake zijn. De après-ski zal een ingetogen karakter hebben en een zitplaats is verplicht. In tijden van corona zien we bij families en vriendengroepen tal van spontane digitale borrels en afspraken ontstaan. Waarom geef jij er samen met je wintersportgroep niet een après-ski tintje aan? Muts op, wintersportdrankjes, après-ski hits 2021 en de sfeer zit er zo in!

#8. Snowplaza blijven volgen

Wat zouden we graag vanuit de Alpen heerlijke beelden en verhalen met je delen. Ook voor ons zit er niets anders op dan wachten op een positief reisadvies. Wel gaan wij gewoon door met het delen van weblogs, foto’s en video’s die voor inspiratie moeten zorgen. Hopelijk blijf jij ons gewoon volgen het laatste nieuws, de sneeuwhoogtes, webcams en meer. We houden hoop op een mooi wintersportseizoen 2020/2021!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.