Skip to navigation Skip to main content

Winter op de boerderijen van Roter Hahn

Kies dit wintersportseizoen eens voor een bijzondere accommodatie! Geen saai vakantiehuis of een hotel die op al die andere lijkt maar een boerderij van Roter Hahn. Roter Hahn heeft maar liefst 1600 boerderijen in het zonnige Zuid-Tirol die allemaal nog werkzaam zijn. Sommige zijn vooral gericht op vee en andere dieren, maar er zijn ook boerderijen waar kaas wordt gemaakt of wellness centraal staat. De boerderijen vormen een ideaal uitgangspunt voor een zorgeloze wintersport en liggen allemaal te midden van een adembenemend berglandschap.

Skiën in Zuid-Tirol

In Zuid-Tirol liggen maar liefst 30 skigebieden die wintersporters alles bieden wat zij zoeken. Draai je bochten op de Seiseralm, de grootste bergweide van Europa, of ski op de eeuwige sneeuw op de gletsjer van Sulden am Ortler. De meeste skigebieden in Zuid-Tirol maken deel uit van de Dolomiti Superski, met 1200 kilometer aan pistes en 450 skiliften de grootste wintersportregio van de wereld. De overige gebieden in deze wonderschone omgeving horen bij de Ortlerskiarena die over 300 kilometer aan pistes beschikt. Naar welk skigebied je voorkeur ook uit gaat, er is altijd een boerderij van Roter Hahn in de buurt. Er zijn ook tal van boerderijen die direct aan de piste liggen!

De natuur in!

Heb je geen zin om je wintersport vooral op de piste door te brengen dan is er in de omgeving van de boerderijen nog veel meer te doen. Waag je bijvoorbeeld aan een uitdagende tocht op toerski’s. Suis naar beneden over een rodelbaan of kies voor een rustiger ritje in een arrenslee en laat je door het winterse landschap glijden. Over de uitgestrekte almen van Zuid-Tirol kun je prachtige wandelingen maken. Zowel over geruimde winterwandelpaden als op sneeuwschoenen door de ongerepte natuur in de diepe sneeuw.

Maak kennis met het boerenleven

Tijdens je verblijf op een boerderij van Roter Hahn maak je van dichtbij kennis met het boerenleven. Proef tijdens het ontbijt heerlijke zelfgemaakte producten zoals melk, kaas, appelsap, brood en jam. Heb je een dag geen zin om er op uit te trekken? Dan vindt de boer het totaal niet erg wanneer je een handje helpt met de diverse werkzaamheden op- en om het erf. De Zuid-Tiroolse boerenbedrijven zijn tot op de dag van vandaag kleinschalig gebleven, waardoor het plattelandsleven nog steeds nauw verbonden is met de alpiene natuur. Hier ervaar je het boerenleven in de puurste vorm.

Paradijs voor kinderen

Jong en oud voelt zich thuis op de vakantieboerderijen van Roter Hahn. Kinderen leren op een leuke en leerzame manier het boerenleven in Zuid-Tirol kennen. Wanneer ze even niet op de ski’s staan kunnen ze met kleurplaten, knutselideeën en online-spelletjes creatief bezig zijn. Ook de dieren op de boerderij vallen bij kinderen direct in de smaak. Kuikens, konijntjes, katjes, welpen, kalfjes, biggetjes, veulens, geitjes en lammetjes vragen op de boerderij donzig, dartel en luid om aandacht. Kies je voor een speciale gezinsvriendelijke boerderij dan weet je zeker dat de kinderen een onvergetelijke tijd beleven.

Klik hier voor meer informatie over Roter Hahn >>

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.