25 mei 2019 door Thijs in Skigebieden onder de loep

Komende donderdag is het Hemelvaartsdag en de kans is groot dat je daarna ook een paar dagen vrij bent. Ideaal om er tijdens zo'n lang weekend een paar dagen tussenuit te gaan. Andere jaren lag fietsen in de Ardennen of wandelen in Duitsland voor de hand, maar dit jaar is een wintersport ook gewoon nog een hele goede optie. Er ligt nog zoveel verse sneeuw, dat je met Hemelvaart prima een paar dagen kunt gaan skiën. In dit weblog staan geopende skigebieden voor een wintersport met Hemelvaart.

Oostenrijk 

In Oostenrijk heb je tijdens het weekend van Hemelvaart de keuze uit drie skigebieden. De Hintertuxer Gletscher in het Zillertal is 365 dagen per jaar geopend, dus hier hoef je nooit naar de openingsdata te kijken. Afgelopen week viel er nog bijna een halve meter sneeuw, dus met de sneeuwcondities zit het wel goed. De Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun in Kaprun gaat na zondag 2 juni een paar weken dicht, dus hier kun je volgende weekend nog net skiën. In het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk, op de Stubaier Gletscher, duurt het skiseizoen tot 10 juni. Was je een weekend eerder gegaan, dan had je ook nog in Hochkar, Dachstein West en Turracher Hohe kunnen skiën. Wegens de ongekende hoeveelheid verse sneeuw heropenden zij hun pistes.

Wat een (verse) sneeuw nog op de Stubaier Gletscher! (23-5)

Zwitserland

Natuurlijk kan er geskied worden in Zermatt! In het Matterhorn Glacier Paradise zijn momenteel nog meer dan 20 kilometer aan pistes geopend. ’s Morgens lekker afdalen met een prachtig uitzicht op de Matterhorn en ’s middags het bijzondere Zermatt ontdekken. De Titlis Gletscher in Engelberg staat altijd bovenaan in de top 10 lijstjes met sneeuwhoogtes. Nog altijd ligt er hier meer dan 6 meter sneeuw en afgelopen week kwam hier gewoon weer een verse lading bij. Helaas wordt hier het wintersportseizoen op 26 mei beëindigd.

Noorwegen

In plaats van richting de Alpen gaan, kun je er ook voor kiezen om richting Scandinavië te vertrekken. Er zijn diverse Noorse gletsjerskigebieden geopend tijdens Hemelvaart. Ga bijvoorbeeld naar Galdhøpiggen, het hoogstgelegen skigebied van Noorwegen, in de regio Oppdal. Stryn Sommerski en Folgefonna Skisenteret zijn ook prachtige bestemmingen.

Indoor skihallen

Je kunt ook dichterbij huis een paar dagen gaan skiën. Ga een dagje naar de indoor skihal of plan een weekendje weg in de buurt van een van de sneeuwbanen. Snowworld Landgraaf ligt in de prachtige omgeving van Zuid-Limburg. Zo kun je mountainbiken of wandelen combineren met een paar afdalingen. Of bezoek één van de skihallen over de grens, zoals Alpincenter Bottrop in Duitsland of Skihal Aspen vlakbij Antwerpen.

Mochten er in de aanloop naar Hemelvaartsdag nog meer skigebieden besluiten om toch open te gaan, dan werken wij de gegevens in dit weblog direct bij.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen