Alpincenter Bottrop

Prosperstraße 299-301 46238 Bottrop
+49 2041 7095 0 info@alpincenter.com

Alpincenter Bottrop ligt op minder dan een uurtje rijden van de Nederlandse grens en is de langste skihal ter wereld. In de loop der jaren is de hal uitgegroeid tot een van de grootste vrijetijdsattracties van het Ruhrgebied. De skihal is gebouwd op een kunstmatige heuvel van kolenafval en heeft een piste van maar liefst 640 meter. Het Alpincenter Bottrop staat bekend om de aantrekkelijke arrangementen inclusief onbeperkt eten en drinken.

De skipiste van het Alpincenter Bottrop beschikt over een beginnersgedeelte met sleeplift. Voor meer ervaren wintersporters biedt de afdaling met verschillende bochten een helling van 24%. Twee lopende banden zorgen voor het vervoer naar de top van de piste. In het Alpinecenter Bottrop heb je ook de mogelijkheid om te zomerrodelen, paintballen, skydiven en klimmen. Tijdens de zomermaanden is de Biergarten geopend die een schitterend uitzicht biedt over de regio.

Langste skihal ter wereld

Met een lengte van 640 meter beschikt Alpin Center Bottrop over de langste skihal ter wereld. Het bovenste gedeelte van de piste is behoorlijk vlak, maar naarmate je verder afdaalt wordt deze steeds iets steiler. Door de bocht in de baan heb je echt het idee met een flinke afdaling bezig te zijn. Eenmaal beneden dien je nog wat hoogteverschil te overbruggen om weer bij de twee lopende banden te komen. Hier kunnen tijdens drukke momenten snel wachtrijen ontstaan.

Geen speciale kinderfaciliteiten

Het Alpincenter Bottrop beschikt niet over een speciaal gedeelte voor kinderen. Vanaf 4 jaar zijn kinderen welkom voor een allereerste kennismaking in de sneeuw met kleuterlessen. Hier leren de kinderen spelenderwijs het materiaal kennen en de eerste kleine afdalingen. Door de aanwezigheid van andere faciliteiten, zoals de rodelbaan en het klimbos, valt er voor kinderen echter genoeg te beleven.

Skischool Top on Snow

Ski- en snowboardschool Top on Snow geeft skiles aan kinderen en senioren, zowel beginnend als gevorderd. Vanaf 4 jaar zijn kinderen welkom voor de kleuterlessen en groepslessen voor beginners wordt aangeboden vanaf 7 jaar. Ga je liever op privéles dan is dit ook mogelijk in het Alpincenter Bottrop. Het dragen van een helm is voor kinderen t/m 15 jaar verplicht. Daarnaast dient iedere bezoeker van de skihal handschoenen te dragen.

Beperkt freestyle-aanbod

Het freestyle-aanbod is beperkt en bestaat uit slechts een paar kickers en rails.

All-inclusive restaurants

Alpincenter Bottrop beschikt over twee restaurants met all-inclusive buffetten. Met een dagticket heb je niet alleen toegang tot de hal, maar kun je ook gebruik maken van materiaal en onbeperkt eten en drinken. Tijdens de zomermaanden is de Biergarten met uitzicht op het Ruhrgebied geopend.

Groot vrijetijdsaanbod

Tijdens een dagje Alpincenter Bottrop hoef je je niet te beperken tot alleen skiën. In de hal kun je ook indoor skydiven en paintballen. Buiten is er een klimbos en een zomerrodelbaan. Voor deze activiteiten dien je apart een kaartje te kopen.

Openingstijden

Maandag 10:00 - 23:00 uur
Dinsdag 10:00 - 23:00 uur
Woensdag 10:00 - 23:00 uur
Donderdag 10:00 - 23:00 uur
Vrijdag 10:00 - 02:00 uur
Zaterdag 10:00 - 02:00 uur
Zondag 10:00 - 23:00 uur

Laatste beoordeling Alpincenter Bottrop

8

11 apr

Ieder jaar gaan we wel een keertje naar het Alpincenter in Bottrop. Prima voor een dagje skiën en lekker eten. Zeker voor die prijs! Wanneer je de minpunten voor lief neemt, het kan druk zijn en de piste is niet altijd perfect, dan beleef je hier een heerlijke dag.

Bekijk alle beoordelingen ›

Toegang Winter

Hoogseizoen Kinderen Volwassenen
1 uur EUR EUR
2 uur EUR EUR
4 uur EUR EUR
Per dag EUR 29,00 EUR 42,00
Prijzen maandag tot donderdag: incl. entree, materiaalhuur en onbeperkt eten & drinken.

Toegang Zomer

Laagseizoen Kinderen Volwassenen
1 uur EUR EUR
2 uur EUR EUR
4 uur EUR EUR
Per dag EUR 35,00 EUR 52,00
Prijzen zaterdag en zondag (+hoogseizoen): incl. entree, materiaalhuur en onbeperkt eten & drinken.

Prijzen van de verhuur van materiaal

Skischoenen Kinderen Volwassenen
1 uur EUR EUR
2 uur EUR EUR
4 uur EUR EUR
Dagpas EUR EUR

 


Beoordelingen Beoordelingen Alpincenter Bottrop

Door Pol

Ieder jaar gaan we wel een keertje naar het Alpincenter in Bottrop. Prima voor een dagje skiën en lekker eten. Zeker voor die prijs! Wanneer je de minpunten voor lief neemt, het kan druk zijn en de piste is niet altijd perfect, dan beleef je hier een heerlijke dag.

Geef jouw beoordeling over Alpincenter Bottrop
Laat een reactie achter

Reactie

Naam

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen