16 mei 2019 door Florien in NieuwsAankondigingen

Oostenrijk heeft een geweldige winter gehad. In januari viel zelfs een recordhoeveelheid sneeuw. Nu, enkele maanden later en halverwege het voorjaar, lijkt het nog steeds winter. De afgelopen twee weken zijn zeer koud geweest en het heeft zelfs gesneeuwd tot in de dalen. Koning Winter was weer helemaal terug! De meeste skigebieden zijn al sinds Pasen dicht, maar vanwege de grote hoeveelheden sneeuw en uitstekende kwaliteit hebben Hochkar en Dachstein West toch besloten hun liften dit weekend weer te openen. 

Winter in mei

Van het voorjaar was de afgelopen weken weinig sprake. Heel leuk allemaal, maar in deze tijd van het jaar zit niemand meer te wachten op sneeuw en kou. De meeste skigebieden zijn al sinds Pasen gesloten en de eerste bloembakken vol zomerbloemen hangen alweer aan de balkons. Het was de afgelopen 2 weken behoorlijk koud in de Alpen en de sneeuwvalgrens lag gemiddeld tussen de 400 en 600 meter hoogte. Regelmatig viel er sneeuw tot in de dalen. Tijdens het Bevrijdingsweekend kregen de Alpenlanden zelfs te maken met een flinke sneeuwdump. In Oostenrijk spreekt men zelfs over het feit dat dit de koudste maand mei sinds 40 jaar zou kunnen zijn. 

Twee skigebieden heropenen dit weekend

De Oostenrijkse skigebieden Hochkar en Dachstein West zijn beide sinds april gesloten. Toch ligt er nog meer dan genoeg sneeuw in beide skigebieden en die is van uitstekende kwaliteit. Daarom is besloten om aankomend weekend (18 en 19 mei) een aantal liften en pistes te heropenen. Op die manier kan iedereen toch nog twee dagen van de sneeuw genieten. 

Skiën in Hochkar

Hochkar is een skigebied met ongeveer 20 km aan pistes in Niederösterreich. Het hoogste punt ligt op 1800 meter hoogte en vanaf hier geniet je van een schitterend uitzicht op de omgeving. Wintersporters kiezen voor dit gebied vanwege de rust en de ongerepte natuur. Omdat er nog ontzettend veel sneeuw ligt, heeft het skigebied gistermiddag aangekondigd dit weekend nog een laatste keer te openen. Een skipas is helemaal gratis.

Het lijkt wel winter in skigebied Hochkar!

Skiën in Dachstein West

Skiregion Dachstein-West ligt op de grens van het Salzburgerland en Niederösterreich. In het winterseizoen heb je hier toegang tot 140 km aan pistes. Het hoogste punt ligt op 1700 meter. Ook hier ligt nog ontzettend veel sneeuw. Daarom heeft het skigebied besloten om aanstaande zaterdag en zondag de 4-persoons Törleck stoeltjeslift te heropenen van 09.00 tot 15.00 uur. De pistes rondom deze lift kunnen dan gebruikt worden. Bij de Breininghütte en de Gablonzer-Hütte kun je terecht voor een hapje en een drankje. Een skipas is helemaal gratis.

Wat ligt er veel sneeuw in Dachstein-West! 

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen