Skip to navigation Skip to main content

Laatste stuiptrekkingen van de winter in het Kleinwalsertal?

Het is eind maart en ik kijk vanuit ons hooggelegen huis in Hirschegg het dal in en zie dat het regent. Je zult denken wat doet René thuis, hij heeft toch een hotel? Dat klopt, maar aangezien het weer zeer onbestendig is en de vooruitzichten ook niet geweldig zijn, blijft het aantal boekingen achter. Wandelaars en ook de langlaufers zijn erg belangrijk voor ons 'Tagesgeschäft' in Baad en als zij er niet zijn, doen wij overdag het restaurant en het terras dicht, economisch denken.

Ik verlang naar de lente

Onze huisgasten vertrekken na het ontbijt, vermaken zich op de pistes en keren in de namiddag weer terug voor het avondeten. Voor ons zijn het de laatste dagen van het seizoen. Nu Pasen achter de rug is gaat de deur op slot en kunnen we beginnen met het voorbereiden op het nieuwe seizoen dat bij ons op 16 mei weer begint. Het verwachte aantal boekingen bleef in het naseizoen grotendeels uit door de weerberichten maar de belangrijkste reden is dat de meeste mensen hun buik vol hebben van de sneeuw. Buiten dat kan men in onder andere het Sauerland prima skiën dus waarom 7 uur rijden als het in 3 uur of nog minder ook kan? Jammer maar helaas want de sneeuwcondities zijn nog super op dit moment. De afgelopen twee dagen is er boven toch iedere dag een centimeter of 20 verse sneeuw gevallen. Wat mij betreft is dit de laatste sneeuw want ik verlang alweer naar de lente. Mijn eerste winterseizoen zit er op.

Genüssregion van Österreich

Ik zal jullie niet vervelen met verhalen over personeelsplanning etc. maar de belangrijkste verandering wordt de naam. Onze nieuwe naam wordt Alpengasthof im Dörfle. Deze naam past beter in de omgeving. We verhuren vanaf mei geen kamers meer maar ´Ruhe und Lage´, oftewel rust en ligging. Vanzelfsprekend zullen we ook onze keuken naar buiten toe duidelijker profileren. Aangezien de kulinarik in het Kleinwalsertal op hoog niveau staat en het dal is uitgeroepen tot Genüssregion van Österreich gaan wij als klein bedrijf ook deze lijn volgen. Wat kan men als toerist nog meer wensen. Door deze bedrijven worden uitsluitend producten uit het dal en uit de Allgaü gebruikt.

Wild als specialiteit

De specialiteit van het dal is rundvlees en wild. Het dal zit vol met wild en mag onder controle afgeschoten worden. Het vlees, en alle daarvan afgeleide producten zoals hertensalami en gemsenham, heeft een apart karakter. Door de ligging, de hoogte, de neerslag en het aparte klimaat groeien er in het dal veel planten en kruidensoorten die bijzonder zijn. Deze planten en kruiden geven het vlees van de dieren een kenmerkende smaak. Ook andere producten krijgen hier natuurlijk iets van mee zoals geitenkaas, geitenyoghurt, Holundersiroop en honing. Helaas kunnen we niet alles uit het dal verkrijgen en kopen we een deel van onze bergkazen in het Bregenzerwald. Het Bregenzerwald is voor bergkaas, wat Bordeaux voor wijn is.

Toen was het nog volop winter in het Kleinwalsertal...

Hoogte- en dieptepunten

Vele hoogtepunten waren er niet in het Kleinwalsertal deze winter of het moeten de geweldige sneeuw- en pistecondities zijn geweest. Vanaf begin december is alles tip top geweest. Dieptepunten zijn er helaas ook altijd. Naast het afblazen van de panoramabaan en de vernieuwing van de Ifen liften is er altijd het menselijk leed. Zoals overal gebeuren er natuurlijk veel ongelukken op de pistes door onvoorzichtigheid of onervarenheid. Het meest bizarre ongeval was van een 8 jarige jongen die uit de stoeltjeslift van de Parsennbahn viel. De jongen zat met twee volwassenen in de stoeltjeslift en is onder de beugel doorgegleden. Twee volwassenen die ook in de lift zaten hebben ondanks verwoede pogingen de jongen niet meer in de lift kunnen krijgen en de jongen is 8 meter naar beneden gestort. Nadat afhankelijk voor zijn leven werd gevreesd, is hij uiteindelijk met twee gebroken onderbenen er vanaf gekomen.

Ik hoop jullie in april weer iets te kunnen vertellen over de gebeurtenissen in het Kleinwalsertal. Ik ga nu even kamers putzen.

Groeten René

Meer infromatie over het hotel van René vind je hier >>

Winter Male Author 2

Over René

Wintersport is de grote hobby van René. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.