28 maart 2013 door Nicky in 'Algemeen''

Het winterseizoen gaat alweer richting zijn einde en de meeste mensen hebben hun ski’s of snowboard alweer opgeborgen. Toch hoef je niet per sé tot het volgende winterseizoen te wachten om weer te kunnen skiën, er zijn namelijk verschillende skigebieden in Europa waar zelfs midden in de zomer de liften gewoon draaien. Voor de fanatiekste skiërs en boarders heeft Snowplaza een paar van de beste gletsjers van Europa alvast op een rijtje gezet. Wie geen zin heeft om in de zomer aan het strand te liggen kan uitwijken naar een sneeuwzekere gletsjer.

Tignes (FR)

In juli en augustus is de gletsjer in Tignes van 07:15-13:30 uur geopend voor skiërs. Op ‘La Grand Motte’ kun je midden in de zomer op 3456 meter hoogte nog genieten van 20 km pistes, 12 skiliften, een funpark en een prachtig uitzicht vanaf het panoramarestaurant boven op de berg.
Een dagpas in Tignes kost €18,50.

Les Deux Alpes (FR)

De gletsjer van Les Deux Alpes is de grootste van Europa en bevindt zich op 2900-3600 meter hoogte. De gletsjer is vooral gericht op freestyle skiërs en boarders. Elke zomer wordt hier een enorm funpark neergezet en komen er vanuit alle uithoeken freestylers naar Les Deux Alpes om te trainen. De liften zijn geopend van 22 juni-31 augustus tussen 07:00-12:30 uur.
Een dagpas in Les Deux Alpes kost €28,-.

Zermatt (CH)

Zermatt is een van de weinige locaties in Europa waar je het hele jaar door kunt skiën. De Theodul-gletsjer in Zermatt is geopend van 6 mei tot 13 oktober en bestaat uit ongeveer 20 km aan pistes. Verschillende internationale skiteams komen hier in het zomerseizoen heen om te trainen. De openingstijden variëren per maand en per lift, maar de pistes zijn in de zomer over het algemeen bereikbaar van 08:30-17:00 uur.
Een dagpas in Zermatt kost CHF 82 (omgerekend ongeveer €65,-).

Er zijn in de zomer dus nog genoeg gebieden open, zodat je ook in de zomermaanden nog lekker een weekje kunt wintersporten. En zeg nou zelf, wat is er nou een leukere ervaring dan in je t-shirtje, hemdje of zelfs bikini over de piste heen glijden?

Vergeet niet je skischoenen mee te nemen

Na een paar jaar op de ski’s stapte Nicky over op het snowboard, dat vond hij veel cooler. Voor hem is de berg één grote speeltuin. Hij heeft dan ook enorm genoten van een heel seizoen in de bergen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen