Skip to navigation Skip to main content

Wintersport +

4198 - Wintersport + (1)

Als je denkt aan wintersport, denk je natuurlijk aan skiën en snowboarden, en dit zijn ook de meest heerlijke bezigheden om je dagen mee te vullen in je vakantie. Maar er is nog meer te koop in de bergen….

Een rustdag of eens iets anders doen

Wij Hollanders willen waar voor ons geld en vooral op vakantie. De gekochte skipas moet optimaal benut worden en dat is begrijpelijk. Toch leert de ervaring dat het inlassen van een rustdag of het bezigen van een andere activiteit juist naderhand vaak een extra boost kan geven. Andere spiergroepen aanspreken en juist die zones die extra belast zijn de afgelopen dagen even op pauze zetten maakt dat je de volgende dag weer licht en luchtig op de latten staat. En dat is de allerbeste blessure preventie. De cijfers en statistieken wijzen namelijk herhaaldelijk uit dat er vooral op de 3e en 4e vakantie dag medische hulp en redding ingezet moet worden, waarvan de oorzaak meestal te wijten is aan overbelasting en overschatting. Een andere focus leggen biedt dé oplossing en zo kom je in het genot om de berg eens op een hele andere eigen wijze te verkennen.

Langlaufen is hip

Deze sport wordt in Oostenrijk vaak beoefend om conditie en uithoudingsvermogen te trainen en door vele topsporters zelfs op wedstrijdniveau beoefend. Het suffe imago als zijnde sport voor ouderen is dan ook zeker niet meer van deze tijd. Een uurtje op snelheid over besneeuwde heuvels snellen vraagt van je lichaam hetzelfde als een hardloopwedstrijd. Pure topsport dus. Echter een heerlijke vlakke loipe door het bos op je eigen tempo verkennen is vaak al voldoende om even helemaal tot rust en in balans te komen. Kortom een activiteit die je op ieder gewenst niveau kunt beoefenen en daarom voor een zeer breed publiek geschikt.

Funtimes met funsporten

Een uurtje de berg af racen op een snowfox of snowscooter is een ultiem gevoel van vrijheid en staat daarnaast garant voor een hoop lol en pret. Of middagje skiën op snowblades; dit is een uitstekende training voor je centrale balans en evenwichtgevoel. Als je daarna weer je eigen ski’s onder klikt zul je merken even moeite te hebben met het beheersen van de lengte van de latten en dus moet je automatisch weer concentreren op je techniek. Heb je wel eens gedacht aan een avondje curling, rodelen of een trektocht te paard?

Een avondje curling

Toeren op sneeuwschoenen

De van oorsprong door jagers en verzamelaars gebruikte sneeuwschoen is in de huidige tijd trendsport geworden als goed alternatief voor toerskiën, waarover de volgende keer meer. De bedoeling is om een toer te maken door de bergen en je hiermee een weg omhoog te banen. Vervolgens kun je weer afdalen met je ski’s of board. De soms een paar uur durende tocht vergt wat van je conditie en uithoudingsvermogen, maar na het bereiken van de top ben je verzekerd van een stoot adrenaline die je de hele dag laat genieten.

Een mooie tocht maken op sneeuwschoenen

Wij zijn op vakantie…

Maar natuurlijk schaadt het zeker niet om de ski’s en boards en dag te laten staan. Erg belangrijk is om hierbij meteen je mogelijke schuldgevoel overboord te gooien. Mocht dit toch lastiger blijken dan je denkt, houdt dan voor ogen dat je vakantie hebt en datgene moet doen wat goed voelt. Niets moet alles mag! Een dagje sauna en wellness, lekker luieren en lezen, rondslenteren in het dorp en genieten van culinaire specialiteiten of simpelweg wegdromen bij het uitzicht en prachtige omgeving zal je lichaam enorm waarderen en is écht niet zonde van je tijd of portemonnee. Je zult zien dat je naderhand kunt zeggen; beter kwaliteit dan kwantiteit, ook op de piste! Bewust en met aandacht genieten houd je geest en lichaam scherp en zo sluit je de vakantie af in een gezond en fit lichaam. En wie wil dat nu niet?

Winter Female Author 1

Over Diana

Tot haar 16e had Diana nog nooit op de lange latten gestaan, maar dat heeft ze daarna ruimschoots ingehaald. Ze haalde haar skilerarendiploma en St. Anton werd haar thuisbasis.