16 februari 2019 door Florien in 'Tips''

Het is eindelijk zover: de voorjaarsvakantie is van start gegaan. Aankomende week is het noorden van Nederland aan de beurt en de week daarna het midden en zuiden. De meeste wintersporters trekken in deze twee weken naar de Alpen voor een welverdiende vakantie in de sneeuw. Het is extra druk en wachttijden en files zijn niet uitgesloten… Maar hoe overleef je nou zo’n voorjaarsvakantie? Ik geef je in dit weblog een aantal tips.

#1. Maak er een leuke tijd van in de rij voor de skilift

In de rij staan is niet leuk. Zeker niet op wintersport. Het liefst ga je na je afdaling meteen weer omhoog. Helaas ontkom je daar tijdens de voorjaarsvakantie niet aan. Erger je niet en maak er gewoon een leuke tijd van. Bijvoorbeeld met deze 10 dingen die je in de rij voor de skilift kunt doen. Relax, het is vakantie!

In de rij voor de sleeplift op wintersport

#2. Ski halve dagen

Zie je op tegen de buckels die rond het middaguur op de pistes verschijnen? Neem dan gewoon iedere dag een halve dagpas en ski alleen in de ochtenduren. Rond lunchtijd ga je naar een leuke berghut voor een lunch en daarna ski je rustig terug naar beneden. In het dal kun je vervolgens gaan winkelen, wandelen, rodelen, schaatsen, borrelen of zwemmen. Doe vooral waar jij je prettig bij voelt!

#3. Lunch vroeg of lunch laat

Wil je niet uren in de rij staan voor een tafeltje tijdens de lunch? Heb je geen zin om bij andere wintersporters aan te schuiven? Lunch dan extra vroeg of laat. Zo ontwijk je de drukte en kun je in alle rust van je bordje Kaiserschmarrn.

#4. Ga vroeg de piste op

Uitslapen doe je thuis maar weer! Zet de wekker op tijd en ga met de eerste lift omhoog. Zo kun jij je eerste sporen gewoon op een ribbeltjespiste zetten en extra lang van fijne pistes genieten.

#5. Vertrek extra vroeg of juist heel laat

Ook op de wegen naar de Alpenlanden kan het behoorlijk druk worden. Een tip is om extra vroeg of juist extra laat te vertrekken. Ga bijvoorbeeld vrijdagochtend rijden en overnacht ergens net voor de grens. Ook kun je ervoor kiezen om zaterdag extra laat te vertrekken of zelfs op zondag. Een voordeel van rijden op zondag is dat vrachtverkeer (op een paar uitzonderingen na) niet mag rijden op de Duitse Autobahn.

File op de Duitse Autobahn onderweg naar de skigebieden

#6. Kies voor een onbekend skigebied

Je kunt natuurlijk op wintersport gaan naar een groot en populair skigebied. Hartstikke leuk, maar in deze skigebieden is het vaak een stuk drukker. Kies daarom voor een wat kleiner en onbekender skigebied. Bijvoorbeeld deze 10 rustige skigebieden in Oostenrijk >

#7. Houd rekening met elkaar

Denk aan je medewintersporters. Kijk uit hoe je je ski’s draagt en zwiep ze niet zomaar in de rondte. Help iemand die gevallen is en til de kleine kleuter omhoog als hij net naast jou onderuitgaat. Loop niet ineens op de weg, maar gewoon op de stoep, zodat je het verkeer in het dorp niet tot hinder bent.

#8. Houd je aan de pisteregels

Ga niet midden op de piste stilstaan, pas je snelheid aan, kijk om je heen en neem de pisteregels in acht. Zo voorkom je ongelukken en ben je andere wintersporters niet tot last.

#9. Reserveer een tafeltje

Wil jij gegarandeerd een plekje hebben in het restaurant waar je gaat eten? Reserveer dan vooraf alvast een tafeltje. Zeker als je met een grote groep op wintersport gaat. Vaak bieden berghutten deze mogelijkheid ook. Ideaal, want dan kun je gegarandeerd in je favoriete pisterestaurant van een schnitzel genieten!

Schnitzel op het terras in de zon op wintersport

#10. Ga niet meteen na de skidag boodschappen doen

Wil je niet terechtkomen in een lange rij bij de kassa’s met allemaal Nederlanders om je heen? Ga dan niet meteen aan het einde van de skidag je boodschappen doen. Doe dit bijvoorbeeld ’s ochtends of stop een uurtje eerder. Dan kun je in alle rust de ingrediënten voor je avondmaaltijd verzamelen.

#11. Je vrienden zie je boven wel weer

Het is natuurlijk hartstikke leuk om samen met je vrienden of familie in de lift te zitten. Is het druk en staat er een rij? Schuif aan en stap in als er een plekje is. Je ziet elkaar boven wel weer. Sommige skigebieden hebben bij de lift ook een speciale rij voor wintersporters die het niet erg vinden om aan te schuiven en alleen in de lift te zitten. Ideaal, zo ben je een stuk sneller boven!

#12. Duik op tijd de après-ski in

Wil je een tafeltje bemachtigen of heb je graag een strategische plek dichtbij de bar? Duik dan lekker op tijd de après-ski in. Zoek een mooi plekje uit, bestel een biertje en dans op de beste après-ski hits van 2019.

#13. Geniet, geniet en geniet

Maak er bovenal de leukste vakantie van het jaar van. Je bent op wintersport met allemaal mensen die dezelfde passie als jou delen. Schuif bij elkaar aan tijdens de lunch en deel je ervaringen en avonturen. Maak mooie herinneringen, voldoende foto’s en geniet.

Met een groep vrienden op de piste op wintersport

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen