10 februari 2019 door Thijs in 'Lijstje''

Wanneer je met een groep een dagje gaat skiën, komt het maar al te vaak voor dat je op elkaar moet wachten. Tijdens deze loze momentjes op de piste hoef je je echter niet te vervelen. Neem een foto van het prachtige landschap, deel een rolletje snoep uit of check de ‘gecarvede’ bochten van andere skiërs. In dit weblog 10 dingen om te doen wanneer je moet wachten op de piste.

#1. Aan de zijkant gaan staan

Wanneer je moet wachten op de minder snellere skiërs van de groep, dan is het raadzaam om aan de zijkant van de piste te gaan staan. Zo ben je andere skiërs niet tot last en is de veiligheid gegarandeerd. Ga ook niet vlak voor of na een afslag staan, je vrienden kunnen je dan zomaar missen.

#2. Snoep uitdelen

Maak van de nood een deugd. Tijd om een snoepje uit te delen! Met een ouderwets rolletje drop of een pepermuntje scoor je altijd punten bij de rest van de mensen in de wintersportgroep. En wees ook zo lief om de achterblijvers nog wat te geven.

#3. Techniek checken

Van andere skiërs kun je leren. Bestudeer hoe ze die bochten zo mooi kunnen carven of hoe de lichaamshouding is bij het skiën van korte bochten. Door goed naar skiërs met een goede skitechniek te kijken, ga je zelf ook beter skiën!

#4. Trucjes doen

Je hebt van die wintersporters die geen moment stil kunnen staan. Maak er tijdens het wachten het beste van door trucjes te gaan doen op je ski’s. Probeer een skistok op je hand te laten balanceren, ga op de tips van je ski’s staan of verzin ter plekke een ander leuk trucje.

#5. Bedenken wat je gaat eten

Bedenk al vast wat je gaat eten tijdens de lunch! Dat scheelt heel wat getwijfel in het bergrestaurant straks. De afgelopen dagen heb je al Kaiserschmarrn, Tiroler Gröstl en Goulashsoep gehad, dus vandaag is het tijd voor de Käsespätzle!

Heerlijk pannetje Käsespätzle

Wordt het de Käsespätzle of toch de.... ?

#6. Lol maken

Tijd om een grapje uit te halen! Klik bij iemand een ski los, gooi een sneeuwballetje bij iemand in de nek of zeg dat iemands skischoen los zit. Flauw, maar er mag best een beetje lol gemaakt worden tijdens het wachten.

#7. Warm blijven

Brrrrrrr…… Dit is echt geen dag om stil te gaan staan op de piste. Omdat er toch op de laatste van de groep gewacht moet worden, is het belangrijk om warm te blijven. Zwaai met je armen, stamp met je ski’s en ga een paar keer door de knieën. Zo blijven de spieren warm en je lichaam op temperatuur.

#8. Roddelen

Tijdens een pauze op de piste, en in de lift natuurlijk, is het tijd om te roddelen. Bespreek wat er gisteravond in de après-ski is gebeurd, dat X/Y gewoon op skiles moet en dat een zonnebril onder een skihelm écht niet kan.

Roddelen tijdens een pauze op de piste

Hét moment om even te roddelen over andere wintersporters

#9. Foto’s nemen

Nu je stilstaat heb je de kans om al die prachtige bergen vast te leggen. Ook vinden je vrienden het fantastisch wanneer jij actiefoto’s van hun schiet.

#10. Gewoon genieten

Geniet gewoon van het wachten! Op dit moment beoefen je de mooiste hobby die er is, bevind je je in het mooiste landschap dat er is en ben je met de leukste mensen die er zijn. Geniet!

Aan het genieten van het berglandschap

Pak gewoon even een 'geniet momentje'

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen