21 januari 2019 door Florien in 'Evenementen', Evenementen''

De vijfde editie van Dutchweek Saalbach vindt plaats van 20 t/m 24 maart 2019. Een feestelijk evenement met heerlijke dagen op de piste, feestjes op de berg, après-ski in het dorp en een spetterend nachtleven. Mocht je nog niet overtuigd zijn om Dutchweek Saalbach te bezoeken, dan geven we je een laatste zetje met de redenen in dit weblog.

#1. Een feestelijke en uniek wintersportevenement

Dutchweek Saalbach is een feestelijk en uniek wintersportevenement. Overdag kun je genieten van de pistes van het Skicircus, maar je kunt ook al vanaf 10.00 uur terecht voor de eerste beats en feestjes op de berg. Aan het eind van de middag gaat de après-ski in het dorp van start en voor diegene die er geen genoeg van kunnen krijgen, zijn er na afloop clubs die open zijn tot diep in de nacht. De sfeer is goed en het wintersportpubliek ontzettend gezellig.

Feest in de avond tijdens Dutchweek Saalbach

(Foto: © Dutchweek)

#2. Lekker eten in gezellige berghutten

Verspreid door het Skicircus liggen 60 leuke berghutten. Je kunt hier terecht voor typische Oostenrijkse gerechten als Kaiserschmarrn, Tiroler Gröstl en Goulashsoep, maar ook voor internationale gerechten en heerlijke salades. Kies voor een moderne berghut of een traditionele variant.

#3. Skiën in het Skicircus

Saalbach is onderdeel van skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Met 270 pistekilometers is dit één van de grootste skigebieden in Oostenrijk. Het Skicircus is ideaal voor wintersporters van alle niveaus. Beginners kunnen zich uitleven op 140 km aan blauwe pistes. Gevorderden kunnen iedere dag een andere tocht skiën, waaronder de bekende Skicircus Challenge (68 km).

#4. Feesten op de berg en in het dal

Dutchweek Saalbach biedt feestjes op de berg en in het dal. Om 10.00 uur zijn de eerste beats te horen bij Alpin Club Montana Royal. De snowparty vindt iedere dag plaats bij de Mais Alm vanaf 14.30 uur en ook bij de Panorama Alm is het vanaf 12.00 uur erg gezellig. Dutchweek après-ski is te vinden bij Burgi’s Bar en Saalbacher Hof. Castello en Taverne staan dagelijks in het teken van ‘clubbing’.

Optreden van een zangeres tijdens Dutchweek Saalbach

(Foto: © Dutchweek)

#5. Saalbach is een gezellig dorp

Saalbach is een gezellig en sfeervol dorp met een autovrij centrum. Bij aankomst kun je met de auto naar je accommodatie rijden om de spullen uit te laden, maar daarna moet de auto de garage in. De liften liggen stuk voor stuk op loopafstand en de hele dag door is het gezellig druk buiten. Wandelaars verkennen de straatjes, er wordt gegeten en bekende après-ski hits klinken uit de après-ski bars.

#6. Zon en sneeuw

Dutchweek Saalbach vindt plaats van 20 t/m 24 maart 2019. De dagen zijn dan een stuk langer en ook de zon laat zich steeds vaker zien. Grote kans dus dat jij Dutchweek Saalbach niet alleen in de sneeuw, maar ook in de zon meemaakt!

Zonnige wintersportdag tijdens Dutchweek Saalbach

(Foto: © Dutchweek)

#7. Gezellig wintersportpubliek

Dutchweek Saalbach staat gegarandeerd voor gezellig wintersportpubliek. Hoe kan het ook anders, want je bent op vakantie met allemaal mensen die dezelfde passie delen: feesten en wintersport. Bezoek Dutchweek Saalbach met vrienden, partner of zelfs met het hele bedrijf.

#8. Je boekt een arrangement gemakkelijk online

Een reis naar Dutchweek Saalbach is eenvoudig online te boeken. Boek je de reis bij Summit Travel, Wens Business Events, Bizztravel of Sunweb, dan is toegang tot alle feesten inbegrepen. Uiteraard behoort ook een los eventbandje tot de mogelijkheden. Met die optie kun je ervoor kiezen om de reis zelf samen te stellen.

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.