Skip to navigation Skip to main content

Hoe overleef je kerst als je niet op wintersport gaat?

18284 - Hoe overleef je kerst als je niet op wintersport gaat? (2)

De kerstvakantie is officieel van start gegaan. Voor veel mensen betekent dat auto inladen en op naar de skigebieden. Lekker een week of twee genieten van de sneeuw en geen sociale verplichtingen op Eerste en Tweede kerstdag. Helaas zijn er genoeg mensen waarbij die lol niet opgaat. Zij moeten nog weken wachten voordat ze eindelijk naar de sneeuw af mogen reizen. Balen, want hoe kom je kerst door als je niet op wintersport gaat? Geen zorgen, met de tips uit dit weblog gaat het helemaal goed komen!

#1. Lees een boek of magazine over wintersport

Tijdens het lezen van een boek word je langzaam meegenomen naar een andere wereld. Je fantasie slaat op hol en het lijkt net alsof jij de hoofdpersoon van het boek bent geworden. Er zijn veel leuke boeken die gaan over sneeuw en wintersport. Bijvoorbeeld Winternacht van Suzanne Vermeer en Off Piste of Winter Chalet en Ski resort van Linda van Rijn. Lekker met een kop thee en een schaal koekjes op de bank bij de kerstboom… En je kunt natuurlijk ook altijd het 24 UUR IN Magazine erbij pakken!

18284 - https://35696.cdn.cke cs.com/czsZortU7kBXvOHgdnXF/images/3d4a7e5110178080d83f4ba0b52f9eb82d4018ee4682f03f.jpeg (2)
Zwiebelrostbraten, ook héérlijk met kerst!



#2. Kijk een wintersportfilm

Ben je niet zo’n lezer? Kijk dan een wintersportfilm. De beelden zijn dan wel extra jaloersmakend, maar het is heerlijk wegdromen naar je volgende vakantie in de sneeuw. Tips: Chalet Girl, Bridget Jones - The Edge of Reason en Snowfever. Top 5 wintersportfilms om in de stemming te komen >

#3. Kijk al je wintersportfoto’s nog eens door

In al die jaren dat je op wintersport bent gegaan, heb je duizenden foto’s gemaakt. Heb je een baaldag? Haal dan al je oude wintersportfoto’s tevoorschijn. Denk terug aan alle mooie momenten in de sneeuw en maak een fotoboek als je dat nog niet hebt gedaan.

18284 -  (4)

#4. Wintersportcadeautje onder de boom

Dit jaar geen luchtjes, boeken of make-up onder de kerstboom, maar spullen die je kunt gebruiken voor de komende skivakantie. Een skihelm, een nieuwe goggles of skisokken. Allemaal perfecte cadeautjes voor de echte wintersportliefhebber.

#5. Organiseer een wintersportfeestje

Een kerstdiner in wintersportstijl is natuurlijk ontzettend leuk, maar waarom organiseer je niet een wintersportfeestje? Nodig al je vrienden uit, draai après-ski muziek en zorg voor voldoende schnaps, wijn, bier en lekkere hapjes. Haal herinneringen op van eerdere wintersportvakanties en maak er een geweldige avond van.

#6. Kook een kerstdiner in wintersportstijl

Waarom zou je altijd een traditioneel kerstdiner koken, als je ook een kerstdiner geheel in wintersportstijl kunt voorbereiden? Geen kalkoen, maar Schnitzel en geen prosecco maar Aperol Spritz. Haal de ski’s van zolder als decoratie en maak er een feestelijke avond van.

18284 -  (5)

#7. Spuit kunstsneeuw op de ramen en kerstboom

Helaas hebben we in Nederland vaak niet het geluk van een witte kerst. Mis je de sneeuw en baal je dat je in ons druilerige kikkerlandje bent? Koop een spuitbus met kunstsneeuw en spuit dit op de ramen en de kerstboom. Zo creëer je thuis toch nog een witte wonderwereld.

#8. Ski in een indoor skihal

Kun je nou echt niet wachten om weer op de latten te staan? Breng dan een bezoek aan een indoor skihal. Eerst een paar uur skiën en daarna warme chocolademelk met slagroom drinken in het restaurant.

#9. Webcams kijken bij het kerstontbijt

De kunstsneeuw van #8 doet veel, maar het maakt het wintersportgevoel niet compleet. Zitten jullie met z’n allen aan het kerstontbijt? Pak dan de laptop met winterwebcams erbij en kijk hoe het eruit ziet in je favoriete skigebied. Heb je vrienden die wel op wintersport zijn? Wie weet spot je ze op de webcams!

#10. Luister de hele dag après-ski muziek

Leuk al die kerstmuziek, maar als echte wintersportliefhebber luister je natuurlijk het liefst de hele dag après-ski muziek. Zet de Snowplaza après-ski lijst aan op Spotify en dans ongegeneerd de kamer rond op ‘Cowboys en Indianen’.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.