Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Zonnige perioden, later in de week sneeuwkansen.

1813 - Alpenweer: Zonnige perioden, later in de week sneeuwkansen. (1)

Een hoge drukgebied verplaatst zich in oostelijke richting en zorgt voor zonnig weer. Vooral in de Franse- en Zwitserse Alpen zal vandaag en morgen meer bewolking voorkomen en is ook wat lichte sneeuw mogelijk. Op donderdag komt een bewolkings- zone met meer sneeuw vanuit het noorden richting de Noordflank zetten.

Ook in Aletsch (Zwitserland) nog prima omstandigheden in de zon.

Zonnig, maar later meer bewolking en kans op sneeuw.

Gisteren beleefden we op alle skipistes een perfecte dag met volop zon, en redelijk tot zeer goede skicondities. Vandaag is dat beeld voor Oostenrijk in elk geval hetzelfde, voor overige landen moet er rekening mee gehouden worden dat er iets meer bewolking aanwezig kan zijn. Vooral aan de oostflank van de Franse en Zwitserse Alpen kan daar bovendien wat lichte sneeuw uit vallen. Een hogedrukgebied koerst geleidelijk aan naar het oosten van Europa waardoor een zuidelijke stroming op gang komt. Dit zal ook morgen in de eerder genoemde gebieden voor meer bewolking gaan zorgen. Vanaf woensdag komt een westelijke stroming op gang en krijgen we, vooral aan de Noordflank, met veel bewolking te maken. Ook kan daar dan wat verse sneeuw gaan vallen. Maar doordat een hogedrukgebied vrijwel gelijktijdig zijn opwachting over de Alpenlanden gaat maken zal de meeste sneeuwactiviteit verdwijnen. Maar kleine verschuivingen in het drukpatroon kunnen voor een positiever beeld gaan zorgen.
Betrouwbaarheid:
85% van de computer berekeningen geven een overeenkomend drukpatroon weer. Neerslaghoeveelheid op donderdag geeft nog een grote mate van onzekerheid.

Volop keuzes voor zonnige en mooie afdalingen in Les Deux Alpes.

Duitsland: Eerst veel zon, vanaf donderdag meer bewolking en kans op neerslag.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt. De wind is matig tot vrij krachtig uit oostelijke richting. De wind zal behoorlijk vlagerig zijn, lokaal tot 65 km/u.
Morgen:
Licht bewolkt. De wind is zwak uit zuidelijk, later zuidwestelijke richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
Weinig tot geen bewolking, in de nacht en ochtend kans op mistbanken welke over kunnen gaan in laaghangende bewolking. Op de hoger gelegen toppen schijnt de zon volop. Op woensdagavond vanuit het westen en noorden toenemende bewolking welke zeker tot en met zaterdag aanwezig blijft. Uit deze bewolking zal het van tijd tot tijd regenen, of sneeuwen boven de 1500m.

Frankrijk: Zonnige perioden, in het oosten meer bewolking.


Vandaag:
Licht bewolkt, maar geleidelijk vanuit het oosten zwaar tot geheel bewolkt en kans op wat lichte sneeuwval. De wind is zwak uit zuidoostelijke richting.
Morgen:
Licht, in middag half bewolkt. In het oosten zwaar tot geheel bewolkt en kans op wat lichte sneeuwval. De wind is zwak uit zuidoostelijke richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
Overgang naar steeds meer zonnige perioden. Vanaf donderdag in de nachten en ochtenden toenemende kans op nevel en/of mistbanken welke overdag overgaan in laaghangende bewolking in de dalen. Boven de 2000m blijft het zonnig en droog.

Italië: Zonnig, met in de nachten kans op mistbanken.


Vandaag:
In de ochtend op uitgebreide schaal mistbanken. Licht bewolkt, in het westen en noorden zwaar tot geheel bewolkt en kans op wat lichte sneeuwval. De wind is zwak uit zuidoostelijke richting.
Morgen:
In de nacht en ochtend op uitgebreide schaal mistbanken, overdag meest licht tot half bewolkt. In het westen en noorden geleidelijk toenemende bewolking en kans op wat lichte sneeuwval. De wind is zwak en veranderlijk.
Woensdag t/m Zaterdag:
Overgang naar zonnige perioden. In de nacht en ochtend mistbanken, overdag overgaand in laaghangende bewolking beneden de 1800-2200m, daarboven schijnt de zon volop. Pas in het weekend meer bewolking.

Oostenrijk: Zonnige perioden, vanaf donderdag meer bewolking en toenemende sneeuwkansen.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt. In het zuidwesten geleidelijk zwaar tot geheel bewolkt. De wind zwak tot matig uit richtingen tussen oost en zuid maar zal de gehele dag behoorlijk vlagerig kunnen zijn tot 60 km/u.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt. In de dalen kans op nevel en/of laaghangende bewolking. De wind is zwak, eerst uit zuidelijke in de middag zeer zwak uit noordwestelijke richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
Licht bewolkt met op woensdag middag in het westen kans op een enkele sneeuwbui. Daarna overgang naar bewolkt weer met toenemende kans op regen, of sneeuw boven de 1500-1800m.

Zwitserland: Zonnige perioden maar geleidelijk meer bewolking en kans op sneeuw.


Vandaag:
Licht bewolkt, in het zuidoosten zwaar tot geheel bewolkt en mogelijk wat lichte sneeuwval boven de 1200m. De wind is matig uit richtingen tussen noordoost en zuid. In de hoger gelegen gebieden zal deze vlagerig zijn tot 50 km/u.
Morgen:
Licht bewolkt. In de middag in het zuidoosten kans op zwaar bewolkt met mogelijk wat lichte sneeuwval. De wind is zwak uit zuidoostelijke, later noordwestelijke richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
Licht bewolkt weer met in de ochtend een enkele mistbank, vanaf donderdag toenemende bewolking en kans op sneeuw boven de 1800m.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.