Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Geleidelijk overal zonnig Alpenweer, woensdag sneeuwkans

1688 - Alpenweer: Geleidelijk overal zonnig Alpenweer, woensdag sneeuwkans (1)

De zon gaat de komende dagen overal in de Alpen schijnen, in de dalen kan wel wat laaghangende bewolking aanwezig blijven. De temperaturen lopen eerst nog wat op, maar vanaf dinsdag wordt het weer wat kouder en op woensdag is er een kleine kans op verse sneeuw.

Neerslag (regen) tussen 07 en 16 uur op vrijdag 14 januari 2011.

De zon overheerst, op woensdag kans op sneeuw.

Het hogedrukgebied, waar ik al dagen over schrijf, heeft inmiddels het westelijk Alpengebied bereikt en breidt zijn invloed verder uit. In het westen en aan de zuidflank van de Alpen overheersen de opklaringen en is het vooral zonnig. Aan de noordflank komt nog veel bewolking voor maar dit zal vandaag, met uitzondering van de hoogste toppen, ook gaan verdwijnen. Zaterdagochtend trekken nog enkele wolkenvelden over, maar het blijft overwegend droog. We krijgen enkele dagen met veel zon, met in de dalen wat laaghangende bewolking. Pas op dinsdag zal vanuit het westen weer meer bewolking gaan voorkomen, waaruit op woensdag wat lichte sneeuwval mogelijk is. De temperaturen zullen komende week wel wat omlaag gaan, wat een voordeel is voor het nog aanwezige sneeuwdek.
Betrouwbaarheid:
80% van de computer berekeningen geven bovenstaand drukpatroon weer.

Op de satellietfoto, van gisterenmiddag, is goed te zien dat de meeste bewolking aan de noordflank aanwezig was.

Duitsland: Overgang naar enkele dagen met zonnig weer.


Vandaag:
Naar het oosten wegtrekkende neerslag en bewolking, gevolgd door brede opklaringen. De wind is zuidwestelijk en is zwak tot matig.
Morgen:
Overtrekkende wolkenvelden, in het Zwarte Woud mogelijk eerst nog wat lichte regen. In de middag op uitgebreide schaal zonnige perioden. De wind is zwak tot matig uit zuidwestelijke richting.
Zondag t/m Woensdag:
Overwegend zonnige perioden, met in de ochtend lokaal mistbanken. Welke op enkele plaatsen hardnekkig kunnen zijn. Vanaf dinsdag toenemende bewolking en wat lichte regen.

Frankrijk: Zonnig, kans op mist in de ochtend. Vanaf dinsdag meer bewolking.


Vandaag:
Zonnig, lokaal kan in de dalen laaghangende bewolking of een enkele mistbank voorkomen. De wind is zwak uit zuidoostelijke richting.
Morgen:
Zonnig, lokaal kan in de dalen laaghangende bewolking voorkomen. De wind is zwak en veranderlijk.
Zondag t/m Woensdag:
Eerste dagen zonnig met een kans op laaghangende bewolking in de dalen. Op dinsdag van het noordwesten uit toenemende bewolking maar het blijft droog.

Italië: Aanhoudend zonnig weer.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt, in het oosten op de hoogste toppen, half bewolkt. De wind is zwak uit noord tot noordwestelijke richting.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt, tijdelijk licht tot half bewolkt. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Zondag t/m Woensdag:
Zonnig. In de dalen in de vroege ochtend kans op mistbanken en/of laaghangende bewolking. Vanaf dinsdag half bewolkt weer, maar droog .

Oostenrijk: Overgang naar meer zon, op woensdag kans op wat lichte sneeuw.


Vandaag:
Naar het oosten wegtrekkende neerslag en bewolking. In de middag schijnt, met uitzondering van de hoogste toppen, overal de zon volop. De wind is zwak uit west tot noordwestelijke richting.
Morgen:
In de ochtend trekken nog wolkenvelden over naar het oosten, daarna uitgebreide zonnige perioden. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Zondag t/m Woensdag:
Zonnig weer, maar vanaf dinsdag meer bewolking en woensdag kans op wat lichte sneeuwval boven de 1200-1500m.

Zwitserland: Eerst zon, vanaf dinsdag meer bewolking en kans op wat sneeuw.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt, lokaal in de dalen eerst nog laaghangende bewolking. Zwakke veranderlijke wind.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt, lokaal in de dalen laaghangende bewolking. Zwakke veranderlijke wind.
Zondag t/m Woensdag:
Zonnig weer, maar vanaf dinsdag meer bewolking en woensdag kans op wat lichte sneeuwval boven de 1200-1500m.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.