26 december 2010 door Thijs in 'Nieuws''

Sinds kort is er op Snowplaza een hoogwaardige Skitest te vinden! 56 verschillende ski’s uit diverse categorieën zijn gedurende 4 weken getest door skileraren van het hoogste niveau. Iedere tester heeft alle ski’s gedurende die weken flink op de proef gesteld onder diverse weers- en sneeuw-omstandigheden. En daar heb jij nu profijt van!

Sorteer op eigen wensen

Op overzichtelijke wijze kun je de 56 ski’s rangschikken. Ben jij een snelheidsduivel dan sorteer je op race carvers voor de professional en de expert. Is jouw doel veilig en behoedzaam beneden komen? Dan is een set easy carvers waarschijnlijk meer iets voor jou. Voor ieder type skiër vallen de ideale ski’s te vinden en daarmee wordt ook rekening gehouden met het budget. De medaille achter de ski geeft aan of de ski in zijn categorie tot de top-3 behoort. Ten slotte kan je met de sterren de algemene waardering sorteren. 5-sterren voor een top ski voor de veeleisende skiër, minder sterren voor degene die niet als eerste beneden aan de piste hoeft te zijn.

De ski’s zijn getest op onder andere kantengrip, stijfheid, stabiliteit en prijs/kwaliteit. De resultaten die uit de test naar voren kwamen zijn wetenschappelijk geanalyseerd en geven een betrouwbaar beeld.

Vragen over termen als taillering en radius of behoefte aan advies? Laat gerust een reactie achter.

Bekijk de Snowplaza Skitest >>

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.