Skip to navigation Skip to main content

Fulpmes: ideale vakantiebestemming voor families

Het dorpje Fulpmes in het Oostenrijkse Stubaital is niet heel bekend bij de Nederlandse vakantieganger. Tijdens mijn bezoek aan het Stubaital was ik onder de indruk van de prachtige omgeving; de bergen zijn er ruig en rotsachtig, net als in de Italiaanse Dolomieten. Het skigebied is compact, maar compleet en de rodelmogelijkheden zijn er geweldig. Kortom, een perfecte vakantiebestemming voor families!

Gewoon gezellig

Op een kwartiertje rijden van Innsbruck, net voor de Brennerpas, ligt het Stubaital. Wij vlogen op Innsbruck en waren binnen 25 minuten op de plaats van bestemming, ideaal. Midden in dit 35 kilometer diepe dal ligt het dorpje Fulpmes. Het is een gemoedelijk Oostenrijks dorpje; niet te groot, niet te klein, gewoon gezellig. Er zijn diverse winkels, restaurants en er zijn ook een aantal bars waar het ’s middags gezellig wordt na het skiën. Je wordt echter niet overspoeld door een bruisende après ski, je kunt het opzoeken als je daar zin in hebt. En wil je rust na het skiën, dan kan dat ook.

Skigebied Schlick2000

Het skigebied van Fulpmes ligt net boven het dorp en is goed bereikbaar te voet, of met de auto/skibus. Het skigebied is overzichtelijk, afwisselend en vooral gezellig. Er zijn maar liefst 9 berghutten waar het lekker eten en zonnen is. Op de dag dat wij er waren lag er een enorm pak verse sneeuw, wat een geluk! 22 kilometer piste lijkt misschien niet veel, maar we konden ons er prima vermaken. Heerlijk cruisen op brede blauwe pistes, even “benen-trainen” op een steilere rode of zwarte en we hebben prachtige off-piste afdalingen gemaakt. Ik was niet zo onder de indruk van de dalafdaling, maar ik houd ook niet van lange, relatief vlakke bosafdalingen. Voor families met kinderen is zo’n dalafdaling natuurlijk geweldig; met z’n allen aan het einde van de dag weer naar beneden.

In Ronny's Kinderland leren de kleintjes spelenderwijs skiën.

Kindvriendelijk

Wat mij opviel, is dat Fulpmes een erg kindvriendelijke bestemming is. Kinderen tot 10 jaar skiën gratis, indien een volwassene een skipas koopt. Daarnaast is er een erg uitgebreid kinderskigebied: Ronny’s Kinderland. Hier leren de allerkleinsten skiën in een superleuke omgeving en is er kinderopvang voor de kleintjes die nog niet op de ski’s staan. De papa’s en mama’s kunnen dus rustig gaan skiën en af en toe even toekijken vanaf een afstandje.

Een aanrader!

Kortom, Fulpmes heeft voor elk wat wils. Ideaal voor families en het is bovendien ook nog eens gunstig geprijsd. Het berglandschap is indrukwekkend. Een aanrader!

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.