Skip to navigation Skip to main content

Een wintersport in het Pillerseetal: het meest sneeuwzekere dal in Tirol

Wintersport in Fieberbrunn in het Pillerseetal

Na een aantal fijne dagen in Saalbach, is het tijd om de auto weer in te laden en door te rijden naar bestemming nummer drie van de roadtrip: Fieberbrunn in het Pillerseetal. Het Pillerseetal is het meest sneeuwzekere dal van Tirol. Jaarlijks valt hier gemiddeld veel meer sneeuw dan elders in de provincie en dat merken we dan ook gelijk wanneer we het dal inrijden. De bomen zijn bedekt met een dikke laag poeder en de hele wereld is wit. De laaghangende mist die op dat moment in het dal aanwezig is, geeft het geheel een bijna magisch tintje. Wat hebben we zin om onze ontdekkingsreis hier voort te zetten!

De drie skigebieden in het Pillerseetal

Het Pillerseetal wordt omgeven door de Loferer Steinbergen, de Steinplatte en Buchensteinwand. Het dal ligt midden in de Kitzbüheler Alpen en heeft maar liefst drie skigebieden en vijf leuke dorpen om te overnachten. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is met 270 kilometer aan pistes de grootste van de drie. Je kunt hier allerlei mooie tochten skiën, lunchen in knusse berghutten en na afloop een drankje doen in de gezellige après-ski. De andere twee skigebieden zijn Steinplatte-Winklmoosalm (42 km aan pistes) en Buchensteinwand (22 km aan pistes). Beide skigebieden zijn ideaal voor beginners en families. Alle drie de skigebieden zijn te skiën met één skipas: de Kitzbüheler Alpen Super Skicard. Ideaal, want dat betekent dat je ze dus ook gewoon alle drie kunt skiën tijdens je wintersportweek!

Pillerseetal

Je vindt ook veel freeride mogelijkheden in het Pillerseetal

Een sneeuwzekere wintersport gegarandeerd

Het Pillerseetal is het meest sneeuwzekere dal van Tirol. Er valt hier jaarlijks namelijk veel meer sneeuw dan in andere regio’s. Als collega Miranda en ik op zaterdag onderweg zijn vanuit Saalbach naar Fieberbrunn, merken we dat gelijk. We rijden het dal binnen via een haag van witte bomen en overal ligt een dikke laag poeder. Tijdens een wintersport naar de skigebieden in het Pillerseetal, is sneeuwzekerheid gegarandeerd. Laat moeder natuur het toch een beetje afweten, dan zijn er meer dan voldoende sneeuwkanonnen om het gat op te vangen. Ook wij krijgen te maken met veel verse sneeuw tijdens ons verblijf. Dikke vlokken dwarrelden naar beneden en binnen een mum van tijd lagen er tientallen centimeters sneeuw. Wat een feest!

Skiën in Fieberbrunn: genieten met een hoofdletter G

Als we na een prachtige reis aankomen bij Gasthof Dandler, laden we snel de koffers uit en trekken we de skispullen aan. Op naar de pistes! Het is nog steeds mistig in het dal, maar zoals wel vaker het geval, schijnt boven gewoon de zon. De pistes zijn heerlijk rustig en ondanks de wat harde onderlaag (ook hier is regen gevallen), ligt het skigebied er super bij. Sinds het skiseizoen 2015/2016 is Fieberbrunn verbonden met het Skicircus. Dat biedt veel mogelijkheden voor kilometerslange skitochten, maar om eerlijk te zijn, kun je je ook alleen in Fieberbrunn prima vermaken. In alle rust meerdere keren een fijne rode of blauwe piste afdalen, is hier helemaal geen probleem! Tussen de middag zijn er tal van leuke berghutten waar je iets kunt eten. En, nog een voordeel: allemaal met bediening. Na het skiën kun je kiezen voor Hollandse après-ski bij Biwak of voor wat meer rust bij de Enzianhütte. Natuurlijk kun je ook gewoon lekker gaan wandelen. In de gezellige hoofdstraat vind je allerlei winkels en restaurants.

Pillerseetal

Wat is het prachtig!

Tips voor jouw wintersport naar het Pillerseetal

  • Alle drie de skigebieden zijn te skiën met één skipas: de Kitzbüheler Alpen Super Skicard. Naast deze gebieden kun je ook skiën in andere gebieden in de Kitzbüheler Alpen, waaronder SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental en Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki. In totaal 2750 km aan pistes!
  • Het Pillerseetal is gemakkelijk te bereiken met de auto en het vliegtuig. Vanaf Utrecht is het ongeveer 930 km rijden en vanaf Innsbruck iets meer dan 100 km.
  • Naast skiën kun je in het Pillerseetal nog allerlei andere activiteiten ondernemen. Zo vind je er 150 km aan loipen, je kunt er trainen voor de Biathlon, maar ook wandelen en rodelen.
  • Ski de Skicircus ronde. Ben je een gevorderde skiër, heb je een goede basisconditie en vind je het leuk om kilometerslange tochten te skiën? Dan is deze 72 km lange skitocht door heel het Skicircus echt een aanrader.
  • Breng een bezoek aan Gidi's Genusswerkstatt en Karin’s Teehütte. Bij de eerste proef je de lekkerste Schnapps en bij de tweede allerlei heerlijke theetjes. Beide zijn erg bijzonder en een bezoek is meer dan de moeite waard.
  • Proef de Apfelstrudel van de Ferchlstadl. Vooral met vanillesaus is deze erg lekker!
  • Overnacht bij Gasthof Dandler. Het pension wordt gerund door een lieve familie en heeft een rustige ligging. De kamers zijn netjes, het is ongeveer 5 minuten rijden naar de skilift en je kunt er heerlijk eten!
  • Vanuit Fieberbrunn kun je de grootste skisafari ter wereld maken, aangezien er zoveel skigebieden direct om de hoek liggen.

Bekijk hier de kleine impressie van 'skiën in Fieberbrunn':

Skiën in Fieberbrunn

De laaghangende mist geeft het geheel een magisch tintje!

Skiën in Fieberbrunn

Je kunt veel mooie tochten skiën vanuit Fieberbrunn

Skiën in Fieberbrunn

Geniet onderweg van prachtige uitzichten

Lunch in Fieberbrunn

Er zijn allerlei leuke berghutten waar je geniet van een goede lunch!

Skiën in Fieberbrunn

De pistes zijn geweldig!

Skiën in Fieberbrunn

Ook met mist, sneeuw en kou is het top!

Skiën in Fieberbrunn

Met de lama's op dit terras kun je een speciale safari maken...

Skiën in Fieberbrunn

Op meerdere punten kun je genieten van uitzicht op het dorp...

Skiën in Fieberbrunn

De heenreis is prachtig!

Skiën in Fieberbrunn

Wij sluiten de dag af met een drankje bij Toni in Biwak. Proost!

Welk skigebied in het Pillerseetal is jouw favoriet?

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.