23 januari 2018 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

Saalbach

Op dit moment is Snowplaza een Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, een skigebied dat ik nog nooit bezocht had, maar dat wel hoog op mijn wintersportlijstje stond. En wat vind ik het leuk dat ik het heb mogen ontdekken! We logeren in Saalbach, een gezellig dorp met veel wintersportmogelijkheden. Het dorp is onderdeel van het 270 km grote skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Vanuit Saalbach kun je allerlei mooie dagtochten skiën en tal van andere activiteiten ondernemen. Het waren heerlijke dagen en die deel ik graag met je in dit weblog.

Saalbach: een gezellig dorp met een autovrij centrum

Saalbach is een gezellig en knus dorp met een autovrij centrum. Zodra je al je spullen bij je accommodatie hebt uitgeladen, gaat de auto de parkeergarage in en blijft deze daar de rest van de vakantie staan. Het centrum van Saalbach bestaat uit allerlei gezellige straatjes. Alle pistes en liften zijn op loopafstand te bereiken. Aan beide zijden vind je winkels, accommodaties en restaurants. De hele dag door is het er gezellig druk. Rond de middag verzamelen veel mensen zich in de après-ski. Het leuke van Saalbach is dat je dat heel uitbundig kunt doen, maar ook lekker relaxed in een rustige bar.

Een bewolkte start op donderdag

Als we op woensdag aankomen in Saalbach, is het helaas te laat om nog de pistes op te gaan. We laden daarom maar snel de spullen uit bij onze accommodatie en gaan op ontdekkingstocht in het dorp. Wat hangt er een gezellige en fijne sfeer! Na een wandeling en een heerlijke maaltijd duiken we snel ons bed in, want we willen de volgende dag optimaal van het skigebied kunnen genieten. Helaas is het de volgende dag wel wat bewolkt, maar dat mag de pret niet drukken. Omdat het de afgelopen dagen geregend heeft, zijn de pistes wat harder met een los laagje (kunst)sneeuw. Toch ligt het skigebied er heerlijk bij en we genieten van een aantal fijne afdalingen. We lunchen bij berghut Sky Rest met

Heerlijke Käsespätzle bij berghut Sky Rest

Vrijdag: genieten van heel veel zon

We starten vrijdag vroeg en skiën ’s ochtends op de pistes van de Kohlmaiskopf. Na twee afdalingen begint de zon te schijnen en is het optimaal genieten. We houden pauze met een warme choco bij de Edelweis Hütte en skiën daarna verder naar de Schattberg. We ontmoeten Jill van de skischool en beginnen onze livevideo uitzending op Facebook. We skiën samen haar favoriete piste (de rode 6), proeven Kaiserschmarrn bij de Bergstadl en eindigen bij het kinderland in Hinterglemm. Nadat we afscheid hebben genomen, skiën we weer terug naar Saalbach. Als kers op de taart gaat bij aankomst net de Redbull Mountain Attack van start. Een pittige wedstrijd waarbij toerskiërs ruim 3000 hoogtemeters overbruggen. We sluiten de dag af met een lekker glas Aperol Spritz en spreken deze heerlijke dagen door. Wat hebben we genoten in Saalbach!

Skiën in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn in foto's:

Saalbach

Genieten van het uitzicht op de Kohlmaiskopf

Saalbach

Wat is skiën toch fijn als het zonnetje schijnt!

Saalbach

Continue genieten van mooie uitzichten

Saalbach

Zie jij jezelf al zitten op zo'n stoeltje in de zon?

Saalbach

Heerlijk zo'n blauwe lucht

Saalbach

Wat een uitzicht!

Saalbach

Even pauzeren!

Saalbach

Op veel punten geniet je van het uitzicht op het dorp Saalbach

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen