Skip to navigation Skip to main content

Snowplaza gaat roadtrippen met Ford

12576 - Snowplaza gaat roadtrippen met Ford (1)
Snowplaza gaat roadtrippen met Ford

Ook deze winter gaat Snowplaza weer op pad in de Alpen. We zullen net als elk seizoen veel verschillende skigebieden gaan bezoeken om de informatie op onze website up to date te houden. Ook maken we verhalen, foto’s en video’s voor ons blog en nemen we jullie regelmatig live mee op Instagram en Facebook. Om onze reis zo aangenaam mogelijk te maken gaan we dit seizoen samenwerken met Ford en daar zijn we heel blij mee! Deze winter gaan we roadtrippen met een Ford Kuga en zullen testen of deze auto de ideale wintersportauto is.

De ideale wintersportauto

We rijden met de Ford Kuga vanuit Nederland naar de Alpen om daar vervolgens een flinke roadtrip langs diverse skigebieden te maken. Bij onze zoektocht naar de ideale wintersportauto voor deze trip vonden we een aantal dingen belangrijk:

  • Veel bagageruimte: aangezien we meerdere weken achter elkaar onderweg zijn, moet er voldoende ruimte zijn voor skimateriaal, kleding en camera’s.
  • Comfortabel: zeker op de Duitse Autobahn is het prettig als je in een auto zit die comfortabel en ‘rustig’ rijdt. Geen herrie aan je hoofd, maar lekker doorrijden daar waar het kan.
  • Vermogen: we zullen meermaals naar ruim 2000 meter hoogte rijden. Het is dan fijn wanneer je in een auto zit met een beetje ‘power’, zodat je niet na elke haarspeldbocht je gaspedaal tot op de bodem moet intrappen.
  • Hoog op de wielen: rijd je in de bergen en de sneeuw, dan is het prettig dat je auto ‘hoog op de wielen’ staat. Ze heb je goed overzicht en is het tevens gemakkelijker wanneer je eventueel sneeuwkettingen moet omleggen.
  • Betrouwbaar: het belangrijkste punt is zonder twijfel dat je op een auto moet kunnen vertrouwen. We hebben namelijk geen tijd om met pech langs de weg te staan ;-)
Snowplaza gaat roadtrippen met Ford

Wij vinden de Kuga in ieder geval nu al een stoere wintersportauto

Handigheidjes van de Kuga

Na een korte introductie van de Ford Kuga zijn we nu in ieder geval al onder de indruk van de slimme handigheidjes die deze SUV biedt:

  • Adaptive Cruise Control: hiermee kun je niet alleen de snelheid van je cruiscontrol instellen, maar ook de afstand tot je voorliggers.
  • Handsfree achterklep: terwijl je je handen vol hebt met je wintersportspullen ga je even met je voet onder de bumper langs en de achterklap gaat open, handig!
  • Start-stop systeem: natuurlijk hopen we alle files te kunnen ontwijken, maar als we dan toch af en toe stilstaan op de snelweg of in een dorp, dan is het start-stop systeem een slimme uitvinding die het milieu én brandstof bespaart.
  • Verwarmbare stoelen- en stuurwiel: lekker warm zitten en met je handen een warm stuur vastpakken, is natuurlijk heerlijk als je op wintersport bent.

Eerste bestemming: Oostenrijk

In januari rijden we met de Ford Kuga door Oostenrijk en zullen onder andere Turracher Höhe, Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Serfaus-Fiss-Ladis, Pillerseetal, St. Johann in Tirol & Oberndorf, Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki, SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, Stubaital en Kleinwalsertal & Oberstdorf bezoeken. Vanuit elk gebied zullen we reisverhalen maken en regelmatig live verslagen doen. In februari rijden we weer terug naar Nederland. Onze plannen voor de rest van het seizoen zijn nog niet concreet, maar de kans is groot dat we daarna de andere Alpenlanden zullen bezoeken.

Besneeuwde weg

Hoeveel besneeuwde wegen zullen we gaan tegenkomen deze winter?

Met de auto op wintersport: tips

Nu we veel en lang met de auto onderweg zullen zijn, gaan we natuurlijk alle tips voor jullie verzamelen en delen. Dit zullen we doen in een aantal artikelen met video. En nee, bij Snowplaza geen stoere ‘automannen’ achter het stuur, maar vrouwen dit jaar. De mannen gaan 'gewoon' met het vliegtuig!

Dus zie je een Nederlandse Ford Kuga rondrijden in Oostenrijk? Even zwaaien, misschien zijn wij het wel!

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.