23 januari 2018 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

(Foto: © Saalbach, Christian Wöckinger)

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een populair skigebied met 270 km aan pistes. Onder het skigebied vallen meerdere dorpen. De naam van het gebied verraadt de eerste vier, maar is er nog een. Je kunt namelijk ook overnachten Vorderglemm. Alle dorpen hebben hun eigen kenmerken en karakter. Ook bieden ze stuk voor stuk andere ingrediënten voor een wintersportvakantie. Zo moet je bijvoorbeeld voor uitbundige après-ski naar Saalbach of Hinterglemm en voor meer rust naar Fieberbrunn of Leogang. In dit weblog hebben we alle dorpen van het Skicircus voor je op een rijtje gezet.

Vorderglemm: klein en rustig

De volgende in het rijtje is Vorderglemm. Het dorp is niet groot en vooral geschikt voor rustzoekers die wel veel pistekilometers zoeken. Verwacht geen bruisende après-ski, maar wel een gemoedelijke sfeer. Er zijn een aantal restaurants en (hotel)bars waar je na het skiën rustig een wijntje of biertje kunt drinken. Vanuit Vorderglemm heb je gemakkelijk toegang tot het skigebied. Er is een kleine oefenlift en er zijn twee dalafdalingen. Vanaf hier ski je gemakkelijk naar Leogang of via Saalbach helemaal richting Fieberbrunn. Houd bij de laatste optie wel de tijd in de gaten om jezelf een taxirit te besparen.

Tips in Vorderglemm: ski de Skicircus ronde of één van de andere skitochten en ontdek de Snow Trails.

Saalbach: gezellige après-ski en een autovrij centrum

Saalbach behoort samen met haar broertje Hinterglemm tot de populairste dorpen van het skigebied. Saalbach is een gezellig dorp met een autovrij centrum, waar je de meeste liften en pistes vindt. Overnacht je buiten het centrum, dan kun je gemakkelijk pendelen met de skibus. Het straatbeeld van Saalbach bestaat uit luxe hotels, pensions, restaurants en winkels. Daarmee is het dorp iets mondainer dan Hinterglemm. Er is één belangrijk element waarom veel mensen het dorp bezoeken en dat is de gezellige après-ski. Rond een uur of 4 ’s middags zijn de kroegen vol en dat blijft zo tot diep in de nacht. Of je nou zoekt naar een dansclub, een traditionele après-skibar of juist een knusse wijnbar, in Saalbach vind je het allemaal.

Tips in Saalbach: maak een rodeltocht, ski één van de skitochten en vier een feestje in bij de

(Foto: © www.saalbach.com)

Hinterglemm: een feestelijke wintersportbestemming voor jong en oud

Hinterglemm is een van oudsher boerendorp, maar daar is de laatste jaren flink verandering in gekomen. Er zijn nog wel authentieke gebouwen en woningen, maar er komen ook steeds meer moderne en luxe restaurants. Hinterglemm is een gezellige bestemming en erg populair onder Nederlandse wintersporters. Niet gek, want de combinatie van een groot skigebied, moderne liften en voorzieningen, tal van restaurants en een supergezellige après-ski zijn allemaal ingrediënten waar veel wintersporters naar zoeken. Hinterglemm heeft een centrale ligging in het skigebied. Aan beide kanten van het dorp liggen liften en pistes. Dat betekent dat je in veel gevallen (en bij voldoende sneeuw) kunt skiën tot aan de voordeur. Door de aanleg van kinderland Snowy Land is de bestemming ook steeds populairder voor families geworden.

Tips in Hinterglemm: ski allerlei leuke skitochten, après-ski bij onder andere de Fieberbrunn: authenticiteit en gezelligheid

Fieberbrunn ligt rechts op de pistekaart. Sinds het skiseizoen van 2015/2016 is het dorp door de bouw van de TirolS-Bahn verbonden met de rest van het Skicircus. Een goede beslissing, want sinds die tijd zijn de 35 km aan pistes naar ruim 270 km uitgebreid. Fieberbrunn ligt in de prachtige omgeving in het Pillerseetal. Er hangt een gemoedelijke sfeer in het dorp en vooral de authenticiteit heeft een enorme aantrekkingskracht. Verwacht hier geen drukke en uitbundige après-ski, maar wel veel gezelligheid. Ook families zullen zich er erg thuis voelen. In het dorp vind je allerlei leuke restaurants waar je na het skiën terecht kunt voor een goede maaltijd en daarnaast zijn tal van andere activiteiten mogelijk.

Tips in Fieberbrunn: après-ski bij

(Foto: © Defrancesco)

Leogang: rust en veel pistekilometers

Leogang ligt in een prachtige omgeving. De plaats ligt pal onder de imposante Leoganger Steinberge en heeft een authentieke uitstraling. Van wilde après-ski is absoluut geen sprake, maar wel van rust, gezelligheid en gemoedelijkheid. Doordat er niet zoveel hotels en pensions aanwezig zijn, is het er eigenlijk nooit echt druk. De pistes liggen binnen handbereik, evenals de start van de 72 km lange Nog meer over het Skicircus:

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen