Skip to navigation Skip to main content

Tips voor een familievakantie in het Skicircus

13723 - Tips voor een familievakantie in het Skicircus (1)
Familietips Skicircus

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn behoort met ruim 270 km aan pistes tot één van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Het skigebied is van alle markten thuis en heeft voor ieder type wintersporter wel iets te bieden. Ook families met kinderen zullen hier een fijne wintersport beleven. Of het nou kleintjes, tieners of zelfs twintigers zijn. Er zijn tal van skischolen met Nederlandssprekende skileraren en eigen kinderlanden, speciale kinderpistes, snowparks en leuke skitochten. Ook buiten het skiën om kun je leuke activiteiten ondernemen. In dit weblog geven we je een aantal tips voor een familievakantie in het Skicircus.

#1. Oefenen op de vele blauwe pistes

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een perfect skigebied voor de beginnende wintersporter. Je vindt hier maar liefst 140 km aan blauwe pistes, waaronder een aantal mooie brede oefenhellingen. Misschien gaan jullie als gezin op les of alleen de kinderen, maar deze pistes zijn perfect om lekker op te oefenen.

Skiën Skicircus

(Foto © saalbach.com, Mirja Geh)

#2. Rodelen

Rodelen is een leuke activiteit voor jong en oud. In het Skicircus vind je meerdere mogelijkheden om te gaan rodelen. Ga bijvoorbeeld ’s avonds rodelen op de Reiterkogel. De afdaling is verlicht en heeft een lengte van 3,2 km. Een andere tip is Leo’s Kufengaudi. Deze baan heeft een lengte van ruim 3 km en is ook een paar avonden per week open. Beide rodelbanen zijn met een traditionele houten slee. Wil je een keer iets anders proberen, dan is de Timok’s Coaster in Fieberbrunn een goed alternatief. De coaster heeft een lengte van 1,1 km en bestaat uit meerdere spannende bochten.

#3. SkiMovie pistes

Niks is leuker dan om je skiprestaties na afloop terug te kijken. Als jullie als gezin gaan skiën, roepen de kinderen continu of je hun trucjes en skills kunt filmen. In het Skicircus liggen een aantal SkiMovie pistes. Van snelheidsparcours tot slalom en na afloop kun je de rit en/of snelheid terugkijken via het unieke nummer op je skipas. De kinderen lachen om de stunts van hun vader of moeder en zijn beretrots op hun eigen acties.

SkiMovie pistes

(Foto: © saalbach.com)

#4. Snowtubing

Ben je op wintersport met een stel stoere tieners, dan is er één activiteit die je eigenlijk echt niet mag overslaan. Vlakbij de Unterschwarzach lift in Hinterglemm kun je snowtuben. Met een rubberen band glijd je over een speciaal parcours vol bochten en heuvels. Pret en plezier gegarandeerd!

#5. Allerlei leuke skitochten skiën

Het Skicircus is een fijne bestemming voor families met kinderen van alle leeftijden. Ook als je met tieners vanaf 16 jaar of twintigers op stap gaat, kun je je prima vermaken. Een tip is om één van de, of misschien zelfs wel alle, skitochten te skiën. Je kunt kiezen uit:

  • De Saalbach ronde: een geheel blauwe skitocht met een lengte van 20 km.
  • De Hinterglemm ronde: een skitocht voor de gemiddelde skiër met een lengte van 24 of 22 km.
  • De Leogang ronde: een geheel blauwe skitocht met een lengte van 26 km.
  • De Tirol ronde: een skitocht voor de gemiddelde en fanatieke wintersporter met een lengte van 22 km.
  • De Skicircus ronde: een skitocht voor de gevorderde en fanatieke wintersporter met een lengte van 72 km.
Skiën met kinderen Skicircus

(Foto © saalbach.com, Mirja Geh)

#6. Skiles met Nederlandssprekende skileraren

In het Skicircus vind je veel Nederlandssprekende skileraren. Grote kans dus dat de kids in hun eigen taal op les kunnen. De skischolen hebben eigen kinderlanden, waar de allerkleinsten op een leuke manier kennis kunnen maken met het skiën. Wil je als ouder ook zelf een dag skiën, dan is er naast les ook kinderopvang mogelijk.

#7. Skiën over Snow Trails

Hebben de kids het skiën eenmaal onder de knie, dan is het een leuk idee om een Snow Trail te verkennen. Deze ‘pistes’ liggen verspreid door het skigebied, zijn geprepareerd en nemen je mee door de natuur. Alle natuurlijke obstakels worden gebruikt en dat zorgt voor genoeg spanning en uitdaging. De Snow Trails zijn alleen open met voldoende sneeuw, omdat er geen kunstsneeuw aan te pas komt.

 Snow Trails

(Foto: © saalbach.com)

Heb jij nog tips voor een familievakantie in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn? Laat een reactie achter.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.