24 november 2017 door Thijs in 'Nieuws''

Kohlmaisbahn

En weer komt er een nieuwe lift in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Enige tijd geleden werd bekend dat het Skicircus toestemming heeft gekregen om te investeren in een nieuwe Kohlmaisbahn. Komend seizoen heb je voor de laatste keer de kans om in de oude bakjes te stappen, voor de lift in de zomer van 2018 wordt herbouwd. In dit weblog lees je alles over de nieuwe Kohlmaisbahn en de bijbehorende technische data en planning. Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn zet hiermee wederom een stap in de modernisering van het skigebied.

Modernisering Kohlmaisbahn na bijna 30 jaar dienst

De bestaande Kohlmaisbahn (1989) in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn wordt vervangen door een nieuwe 10-persoons gondel. Het nieuwe middenstation zal zich ongeveer 30 meter westelijker bevinden dan het huidige middenstation. Daarnaast zal er bij het dalstation in Saalbach ook een parkeergarage met 100 plaatsen gerealiseerd worden. Ook voor de pistebully’s komt hier een nieuwe garage. De nieuwe Kohlmaisbahn kan 3200 wintersporters per uur vervoeren en doet er iets minder dan 7 minuten over om de Kohlmaiskopf (1794 m) te bereiken.

Pistekaart Kohlmaisbahn

De nieuwe Kohlmaisbahn ligt direct boven Saalbach

Moderne 10-pers. gondel naar de Kohmaiskopf

De opening van de nieuwe Kohlmaisbahn staat gepland voor december 2018. De kosten voor het project bedragen 30 miljoen euro. Volgens het magazine van het skigebied wordt de nieuwe skilift een kopie van de Schönleitenbahn in Vorderglemm. Wachttijden in Saalbach behoren hiermee voortaan tot de verleden tijd.

Stukje geschiedenis van Saalbach Hinterglemm

De ontmanteling van de oude lift met de rode gondeltjes betekent dat er een stukje geschiedenis van Saalbach Hinterglemm verloren gaat. De Kohlmaisbahn was in 1945 de eerste lift van het ‘Skiliftgesellschaft Saalbach’. Er werd destijds 40.000 Schilling geïnvesteerd om op de zuidflank van de Kohlmaiskopf de eerste skilift in het dal te kunnen openen. De sleeplift was met een lengte van 1800 meter de langste van Oostenrijk en kon 120 wintersporters per uur vervoeren.

Schönleitenbahn

De nieuwe Kohlmaisbahn krijgt dezelfde uitstraling als de Schönleitenbahn (Foto: © Saalbach)

Design Kohlmaisbahn

Design dalstation nieuwe Kohlmaisbahn (Foto: © Saalbach)

Cijfers & feiten van de nieuwe Kohlmaisbahn

Bergstation: Kohlmaiskopf Lengte: 2360 m
Hoogte bergstation: 1794 m Hoogteverschil: ca. 800 m
Snelheid: 6m/sec. Ritduur: ca. 7 min.
Capaciteit gondels: 10 personen Capaciteit: 4200 pers./uur
Aantal gondels: n.b. Plaats:Saalbach

Meer informatie over Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is met 270 km piste en gezellige après-ski een echte topbestemming. Dankzij de verbinding met Fieberbrunn is het skigebied uitgegroeid tot een van de grootste in Oostenrijk. In deze omgeving liggen 16 heerlijke dalafdalingen te wachten die zowel op zonnige zuidflanken, als uitdagende noordflanken liggen. Eentje ervan is zelfs een zwarte variant met een lengte van 3 kilometer. Over de sneeuwzekerheid hoef je je, mede door de inzet van talloze sneeuwkanonnen, geen zorgen te maken.

Wellicht ben je ook hierin geïnteresseerd:

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.