13 november 2017 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

(Foto: © Saalbach, Mirja Geh)

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is één van de populairste skigebieden van Oostenrijk. Iedere winter trekken honderden Nederlanders richting de verschillende dorpen om daar te genieten van een heerlijke vakantie in de sneeuw. Niet gek, want het Skicircus heeft voor ieder type wintersporter wel iets te bieden. Je geniet hier niet alleen van een veelzijdig aanbod aan pistes, maar ook van leuke activiteiten, knusse berghutten en gezellige après-ski. Natuurlijk vind je dat op meer plekken in de Alpen, maar er zijn veel meer redenen waarom je dit skigebied echt een keer moet bezoeken. In dit weblog vind je er 10.

#1. Genoeg pistekilometers

Het skigebied van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn beschikt over ruim 270 pistekilometers. Daarvan is 140 km blauw, 112 km rood en slechts 18 km zwart. Je kunt er kilometerslange tochten skiën of werken aan je techniek op de glooiende brede hellingen. Het liftennetwerk is modern en dat betekent dat je in een mum van tijd bovenaan de berg staat.

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

(Foto: © Saalbach, Christian Wöckinger)

#2. Een fantastische skitocht

Als je het skigebied goed wilt leren kennen, ben je zeker een aantal dagen aan het skiën. Een snellere manier om dat te doen is met een leuke skitocht. De Skicircus ronde, ook wel de ‘

#3. Bruisende après-ski

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn wordt niet alleen bezocht vanwege de veelzijdigheid van het gebied, maar ook vanwege de bruisende après-ski. Zowel op de berg als in het dal is het iedere dag één groot feest. De meeste mogelijkheden vind je in de dorpen Saalbach en Hinterglemm. Onze tips: de #4. Perfect voor families

Het Skicircus is een perfect skigebied voor families met kinderen. Er zijn tal van goede skischolen en de vele blauwe afdalingen zijn perfect om op te oefenen. Verspreid door het skigebied liggen een aantal leuke kinderlanden, zoals bijvoorbeeld Leo’s Kinderland in Leogang. Ook zijn er tal van activiteiten mogelijk voor het hele gezin. Je kunt spannende rodeltochtjes maken op bijvoorbeeld de Reiterkogel (ook ’s avonds), je kunt schaatsen of snowtuben in Hinterglemm of wedstrijdjes doen op de speciale ‘speed-slopes’. Kinderen van alle leeftijden zullen zich niet snel vervelen.

Perfect voor families

(Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)

#5. Leuke dorpen om te overnachten

Als je van plan bent om een wintersport te boeken naar Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, dan kun je kiezen uit een aantal dorpen. De meest bekende zijn Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn, maar je kunt ook overnachten in Vorderglemm, Viehhofen en Hochfilzen. De meeste drukte vind je in Saalbach en Hinterglemm, meer rust is te vinden in de andere dorpen.

#6. Tal van knusse berghutten

Verspreid door het skigebied kom je tal van leuke berghutten tegen. In totaal heb je keuze uit maar liefst 60 pisterestaurants! Geniet van Oostenrijkse specialiteiten als #7. Een feestelijke opening van het skiseizoen in Saalbach-Hinterglemm

De opening van het skiseizoen wordt ieder jaar groots gevierd tijdens het tweedaagse BERGFESTival. Het feest vindt plaats van 8 tot 10 december 2017, op verschillende locaties in het skigebied. Bekende artiesten treden op en het wordt een feestelijk spektakel. Tip: heb je nog langer de tijd? Ga dan ook naar ‘Rave on Snow’. Dit festival vindt een week later plaats en bestaat uit drie dagen en nachten volop feestvieren. Er komen maar liefst 70 verschillende dj’s en spetterende live-acts.

#8. Veel mogelijkheden voor freeriders

Freeriders vinden in het Skicircus veel mogelijkheden. Ervaren freeriders kunnen deelnemen aan de speciale camps en voor de onervaren freeriders zijn er lesmogelijkheden. Verspreid door het skigebied liggen freeride parks met uitdagende obstakels. Ook zijn er speciale freeride routes die duidelijk worden aangegeven. Qua lawineveiligheid vind je in het Skicircus speciale checkpoints, informatiecentra en speciale velden waar je kunt oefenen met lawinepiepers. Leuk om te weten: van 9 t/m 15 maart 2018 vindt hier de ‘Freeride World Tour’ plaats.

 freeriders

(Foto: © Saalbach, Christian Wöckinger)

#9. Skiën tot aan de voordeur

Veel accommodaties liggen aan de piste en dat maakt dat je kunt skiën tot aan de voordeur. Wakker worden met een zonsopgang in de bergen, snel ontbijten en daarna gelijk de piste op. Aan het einde van de dag ski je zo de accommodatie binnen. In alle dorpen vind je dalafdalingen, maar Hinterglemm doet daar een schepje bovenop. Aan beide zijden van het dorp liggen meerdere liften en dalafdalingen. Je hoeft dus nooit echt ver te lopen voor een skilift.

#10. Perfect voor beginners

Het skigebied is perfect voor beginners. Door de vele rode en blauwe afdalingen wordt het eigenlijk nooit echt moeilijk. Er zijn een aantal mooie brede blauwe oefenhellingen waar de eerste bochtjes perfect op geoefend kunnen worden. Ook zijn er genoeg skischolen. Heb je het skiën inmiddels een beetje onder de knie, dan is er een skitocht waar je als beginner ook aan deel kunt nemen. De Saalbachronde is 20 km lang, helemaal blauw, overbrugt 3600 hoogtemeters en is zonder pauze in 2 uur te skiën. Neem je af en toe een pauze en ga je ook relaxed lunchen, dan kun je er al snel een hele dag voor uit trekken. Het is ook een leuke manier om het gebied te leren kennen.

Berghut

(Foto: © Saalbach, Christian Wöckinger)

Wat is voor jou de belangrijkste reden om naar Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn op wintersport te gaan?

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

18 mei Snowplaza.nl zoekt een stagiair(e)!
16 mei Nieuwe lift in Plose: 10-persoons gondel van St. Andrä naar Kreuztal
15 mei Moet je je ski's waxen voor je ze opbergt of langere tijd niet gebruikt?