Skip to navigation Skip to main content

Leg je sneeuwavonturen vast met je skibril!

Ik vind het erg leuk om foto’s en filmpjes te maken op de piste. Het enige nadeel daarvan, vind ik, is dat je dan wel je foto- of videocamera mee moet slepen op de piste… Liquid Image, bekend van duikmaskers met ingebouwde camera, brengt daar verandering in. Zij brengen volgend jaar namelijk een skibril met ingebouwde camera op de markt!

Fotograferen en filmen

Afgelopen week is hij gepresenteerd op de Consumer Electronics Show in Las Vegas: de Liquid Image Summit Series Goggle, ofwel de eerste sneeuwbril met geïntegreerde digitale camera. De sneeuwbril bevat een 5 megapixel camera en een video, die opneemt in dvd-kwaliteit (720 x 480 pixels). Hij kan 30 beelden per seconde registreren met audio. De bril beschikt over 16 MB eigen geheugen, maar deze kun je uitbreiden tot 16 GB door middel van een micro SD-kaart.

Makkelijk te bedienen

De Summit Series Snow Goggle is makkelijk te bedienen. Er is een aan/uit/mode knop en een andere knop voor de sluiter. Deze knoppen zijn extra groot gemaakt, zodat je ze ook met je handschoenen aan kunt bedienen. Om een foto of video te maken hoef je alleen maar de camera aan te zetten, de modus te kiezen en op de sluiterknop te drukken. LED lampjes binnenin de goggle geven de modus weer, zodat je als gebruiker kunt zien of je een film of foto maakt. Volgens de fabrikant neemt de camera hetzelfde op als wat je op dat moment ziet. De sneeuwbril bevat daarnaast een ingebouwde accu, waarmee je ongeveer 2200 foto’s of ruim twee uur aan video-opnames kunt maken.

Nog even wachten

Alhoewel de bril afgelopen week is gepresenteerd, komt hij pas komende zomer op de markt. Dus je moet nog even wachten voordat je met deze bril kunt filmen op de piste. De fabrikant verwacht dat de bril rond de 150 dollar (ongeveer 104 euro) gaat kosten (Bron: Elsevier). Een koopje lijkt me, als hij goed werkt! Voor meer informatie over de skibril kun je kijken op de website van Liquid Image.

102 - Winter - Inge

Over Inge

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!