Skip to navigation Skip to main content

Herkenbare momenten en acties in de après-ski

Bier In Tapjes Hofstadl

Voor veel wintersporters is de après-ski bijna net zo belangrijk als het skiën zelf. Eerlijk is eerlijk, dat begrijpen we best! Met z’n allen een biertje drinken na het skiën hoort er toch een beetje bij. Of dat nu in een overvolle après-ski bar is of ergens bij het haardvuur in een knusse hut. Lekker even samen proosten op de fijne vakantie! En dan komen deze herkenbare momenten en acties één voor één voorbij. Stuk voor stuk geven ze de après-ski dat beetje dat de après-ski zo leuk maakt.

1. Denken dat je dat laatste biertje ook nog wel kunt nemen...

Je staat al vanaf een uur of vier in de après-ski. Het is hartstikke gezellig en de alcohol vloeit rijkelijk. Je zit al ruim boven je tax, maar je besluit toch nog even door te gaan. Ach, dat laatste biertje kan er ook wel bij, toch? Helaas denk je daar de volgende dag anders over… 

Halfvolle glazen bier in après-ski

2. Versierd worden door een fout type

In de après-ski gaan alle remmen los. Er wordt genoeg gedronken en dus vervagen de grenzen en lijkt alles mogelijk. De bar staat vol met vriendengroepen en daar zitten uiteraard ook een aantal foute types tussen. Voordat je het door hebt wordt de ene na de andere versiertruc op je afgevuurd. Wat maakt het uit, je ziet elkaar daarna waarschijnlijk nooit meer!

3. Naar huis gaan in de ski-jas van een ander

Na tien bier en vijf shotjes lijkt alles op elkaar. Wanneer het tijd is om richting het appartement te vertrekken, pak je snel je jas, om er de volgende ochtend achter te komen dat je toch echt geen groene skijas hebt, maar een roze…

4. Vergeten dat je je skischoenen nog aan hebt

Na een paar biertjes ben je helemaal vergeten dat je je skischoenen nog aan hebt. Je staat te dansen en te springen alsof het sloffen zijn. Helaas voelt dat de volgende dag wel anders. Je voeten en schenen doen zo’n zeer, dat je je schoenen bijna niet meer aankrijgt.

Skischoenen uit, rusten voor open haard
AU!

5. Zonder ski’s of snowboard naar huis

Aan het eind van de avond wandel je met je maatjes de après-skibar uit. Snel terug naar het appartement, zodat jullie morgen weer op tijd op de piste kunnen staan. De volgende ochtend loop je naar het skihok om je spullen te pakken, maar dan bedenk je je ineens dat je ski’s nog bij de après-ski staan. Nu maar hopen dat ze er nog staan…

6. De tel kwijtraken van het aantal shotjes

Vooraf besluiten jullie om de bedragen die avond een beetje binnen de perken te houden en dus geen shotjes te bestellen. Goede voornemens, maar na vijf bier rolt toch het eerste blad Flying Hirsch over de bar. Gevolgd door een doos Flugel, Schnapps met een vruchtje er in, B52 en… Yep, jullie zijn wederom de tel kwijtgeraakt.

Jagerbomb
En daar staat de bar weer vol...

8. Denken dat je heel goed Duits kunt spreken

Op Facebook zijn er redelijk wat berichten voorbijgekomen over dat je een vreemde taal veel beter spreekt na een aantal biertjes. Helemaal waar al zeggen we het zelf. Na 5 bier spreek je vloeiend Duits of Frans. Toch?

9. Keihard onderuit gaan op je skischoenen

Als de alcohol eenmaal goed haar intrede heeft gedaan, is iedereen een stuk minder stabiel in de benen. Op skischoenen gaan après-skiën leek aan het begin van de middag een supergoed idee, totdat je halverwege de avond keihard onderuit gaat op een gladde, met sneeuw en bier bedekte dansvloer...

10. Zonder jas naar de après-ski

Je wilt natuurlijk niet dat je dure wintersportjas vies wordt of kwijtraakt. Daarom besluit je om deze maar in het appartement te laten liggen. Dat lijkt een goed idee, maar een wintersport is niet de beste vakantie om zonder jas door te brengen. De alcohol, je zweterige lichaam en de vrieskou van buiten maken dat je sneller vatbaar bent voor een verkoudheid of griepje.

Schnaps in de aprè-ski
© Spalder Media Group

11. Te weinig handen voor je bestelling

Na twee rondjes is het jouw beurt om drankjes te bestellen. Je loopt dwars door de menigte naar de bar en bestelt 6 bier, 2 witte wijn, 1 Aperol Spritz en 4 wodka Redbull. Als alle drankjes eenmaal voor je neus staan, bedenk je dat je er helemaal niet aan gedacht hebt hoe je alles naar je vrienden gaat brengen. Had je de hulp van … nou maar niet afgeslagen!

12. Vergeten waar je hotel/appartement ook alweer staat

Na een lange autoreis worden de spullen snel naar het appartement gebracht, om zo snel mogelijk de après-ski in te duiken voor een welverdiend biertje. Natuurlijk is het veel te gezellig en als het laatste nummertje heeft geklonken, strompelen jullie arm in arm de kroeg uit. Tijd om naar het appartement te gaan. Maar waar was dat ook al weer?

13. Vergeten dat je ook nog naar beneden moet skiën

Après-skiën op de piste is erg leuk. Je bent de hele dag fanatiek bezig geweest, dus dat is een perfect moment om jezelf te belonen met een drankje. Veel skigebieden hebben après-skibars op de piste. Helaas ben je door de gezelligheid helemaal vergeten dat je ook nog naar beneden moet skiën en dat resulteert in een stuntelende afdaling.

Après-ski aan de piste

14. Een gladde skileraar versieren

Zoals gezegd gaan alle remmen los in de après-ski. Barrières vervagen en verlegenheid maakt plaats voor een flinke dosis lef. Zoveel lef dat je ook die ene gladde, maar veel te knappe skileraar durft te versieren. Wat maakt jou het ook uit, je leeft maar één keer!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.