2 december 2017 door Florien in 'Algemeen''

Herkenbare momenten après-ski

Voor veel wintersporters is de après-ski net zo belangrijk als de sneeuwzekerheid en het aantal pistekilometers. Al die factoren worden dan ook meegenomen bij de keuze van het skigebied. En eerlijk is eerlijk, dat begrijpen wij best! Met z’n allen een biertje drinken na het skiën hoort er toch een beetje bij. Of het nou in een rustig wijnbarretje is of in een propvolle après-skibar. Lekker even samen proosten, meezingen met bekende hits en de dag doornemen is een goede afsluiter van de skidag. Mooie, grappige en minder leuke momenten ontstaan en na afloop kunnen jullie nog jarenlang genieten van de herinneringen.

#1. Denken dat je dat laatste biertje ook nog wel kunt nemen.

Je staat al vanaf een uur of vier in de après-ski. Het is hartstikke gezellig en de alcohol vloeit rijkelijk. Je zit inmiddels al boven je tax, maar je besluit toch door te gaan. Ach, dat laatste biertje kan er ook nog wel bij, toch? Helaas denk je daar de volgende dag anders over…

Lege glazen après-ski

#2. Versierd worden door een veel te oude man

In de après-ski gaan alle remmen los. Er wordt genoeg gedronken en dus vervagen de grenzen en lijkt alles mogelijk. De bar staat vol met vriendengroepen en daar zitten uiteraard ook een aantal oude mannen tussen. Eén van de mannen vuurt al z’n versiertrucs op je af en ach, wat maakt het uit, je ziet elkaar daarna toch nooit meer terug!

#3. Naar huis gaan in de skijas van een ander

Na 10 bier en 5 verschillende shotjes lijkt alles op elkaar. Wanneer het tijd is om richting het appartement te vertrekken, pak je snel je jas, om er de volgende ochtend achter te komen dat je toch echt geen groene skijas hebt, maar een roze…

Skijassen op een haakje

#4. Vergeten dat je je skischoenen nog aan hebt

Na een paar biertjes ben je helemaal vergeten dat je je skischoenen nog aan hebt. Je staat te dansen en te springen alsof het sloffen zijn. Helaas voelt dat de volgende dag wel anders. Je voeten en schenen doen zo’n zeer, dat je je schoenen bijna niet meer aankrijgt.

#5. Zonder ski’s of snowboard naar huis

Aan het einde van de avond wandel je met je maatjes de après-skibar uit. Snel terug naar het appartement, zodat je morgen weer op tijd op de piste kan staan. De volgende ochtend loop je naar het skiruim om je spullen te pakken, maar dan bedenk je je dat je ski’s vergeten bent mee te nemen. Nu maar hopen dat ze er nog staan…

#6. De tel kwijtraken van het aantal shotjes

Vooraf besluiten jullie om de bedragen die avond een beetje binnen de perken te houden en dus geen shotjes te bestellen. Goede voornemens, maar na 5 bier rolt toch het eerste blad Flying Hirsch over de bar. Gevolgd door een doos Flugel, Schnapps met een vruchtje er in, B52 en… Yep, jullie zijn wederom de tel kwijtgeraakt.

Flugel en lege glazen

#8. Denken dat je heel goed Duits kunt spreken

Op Facebook zijn er redelijk wat berichten voorbijgekomen over dat je een vreemde taal veel beter spreekt na een aantal biertjes. Helemaal waar al zeggen we het zelf. Na 5 bier spreek je vloeiend Duits of Frans. Toch?

#9. Keihard onderuit gaan op je skischoenen

Als de alcohol eenmaal goed haar intrede heeft gedaan, is iedereen een stuk minder stabiel in de benen. Op skischoenen gaan après-skiën leek aan het begin van de middag een supergoed idee, totdat je halverwege de avond keihard onderuit gaat op een gladde, met sneeuw en bier bedekte dansvloer...

#10. Zonder jas naar buiten gaan

Je wilt natuurlijk niet dat je dure wintersportjas vies wordt of kwijtraakt. Daarom besluit je om deze maar in het appartement te laten liggen. Dat lijkt een goed idee, maar een wintersport is niet de beste vakantie om zonder jas door te brengen. De alcohol, je zweterige lichaam en de vrieskou van buiten maken dat je sneller vatbaar bent voor een verkoudheid of griepje.

#11. Te weinig handen voor je bestelling

Na twee rondjes is het jouw beurt om drankjes te bestellen. Je loopt dwars door de menigte naar de bar en bestelt 6 bier, 2 witte wijn, 1 Aperol Spritz en 4 wodka Redbull. Als alle drankjes eenmaal voor je neus staan, bedenk je dat je er helemaal niet aan gedacht hebt hoe je alles naar je vrienden gaat brengen. Had je de hulp van … nou maar niet afgeslagen!

Bar

#12. Vergeten waar je hotel/appartement ook alweer staat

Na een lange autoreis worden de spullen snel naar het appartement gebracht, om zo snel mogelijk de après-ski in te duiken voor een welverdiend biertje. Natuurlijk is het veel te gezellig en als het laatste nummertje heeft geklonken, strompelen jullie arm in arm de kroeg uit. Tijd om naar het appartement te gaan. Maar waar was dat ook al weer?

#14. Een gladde skileraar versieren

Zoals gezegd gaan alle remmen los in de après-ski. Barrières vervagen en verlegenheid maakt plaats voor een flinke dosis lef. Zo veel lef dat je ook die ene gladde, maar veel te knappe skileraar durft te versieren. Wat maakt jou het ook uit, je leeft maar één keer!

#15. Vergeten dat je ook nog naar beneden moet skiën

Après-skiën op de piste is erg leuk. Je bent de hele dag fanatiek bezig geweest, dus dat is een perfect moment om jezelf te belonen met een drankje. Veel skigebieden hebben après-skibars op de piste. Helaas ben je door de gezelligheid helemaal vergeten dat je ook nog naar beneden moet skiën en dat resulteert in een stuntelende afdaling.

Skiën na après-ski

In hoeveel momenten herken jij jezelf? Of mis je er nog eentje in dit lijstje? Laat een reactie achter!

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.