In de prachtige bergwereld van Noord-Italië ligt de provincie Trentino. Hier, in de bergen van de Brenta Dolomieten, Adamello-Presanella en Ortles-Cevedale, ligt SKIRAMA DOLOMITI adamello brenta. Onder deze noemer werken maar liefst 8 skigebieden samen: Madonna di Campiglio, Pinzolo, Folgarida Marilleva, Pejo, Ponte di Legno – Tonale, Paganella Ski, Monte Bondone en Alpe Cimbra: Folgaria & Lavarone.

Samen bieden de skigebieden maar liefst 380 pistekilometers en 150 skiliften. Sommige skigebieden zijn met elkaar verbonden en andere zijn opzichzelfstaand. Eén ding is zeker: geen enkel gebied is hetzelfde. In deze special kun je meer lezen en zien over de 8 gebieden, de skipas en ook vind je informatie voor families met kinderen.

Over skigebied Skirama Dolomiti

Plattegrond skigebied Skirama

De intensieve samenwerking tussen de liftbedrijven van de 8 skigebieden is eind jaren 90 tot stand gekomen. Dankzij deze samenwerking is Skirama Dolomiti met 380 pistekilometers en 150 liften één van de grootste skigebieden in de Alpen. Het skigebied is geopend van november tot april, wat mogelijk is dankzij de hoge ligging. De pistes in Madonna di Campiglio reiken tot 2500 meter hoogte en in Pejo en Tonale tot wel 3000 meter hoogte. De pistes zijn perfect geprepareerd en 90% kan worden voorzien van kunstsneeuw. En omdat je je aan de zuidzijde van de Alpen bevindt, ski je vaak in een stralend zonnetje!

Naast skiën of snowboarden geniet je hier ook van de fijne Italiaanse sfeer, het heerlijke eten en de typische drankjes. Zowel het eten en drinken, als de accommodaties zijn aangenaam geprijsd. Vanaf Utrecht is het met de auto zo’n 1100 kilometer rijden. Liever met het openbaar vervoer? Dan kun je met het vliegtuig naar Bergamo, Milaan, Verona, Innsbruck, Treviso of Venetië en vanaf daar met een transfer naar de bestemming.

 • Madonna di Campiglio  Dankzij de verbinding met Pinzolo en Folgarida-Marilleva het grootste skigebied van Skirama. In het gelijknamige mondaine skidorp vind je meerdere boetiekjes, restaurantjes, gezellige straatjes en pleintjes. Bijna alle liften zijn op loopafstand.

  Pistekilometers: 150
  Liften: 60
  Hoogte: tussen de 850 en 2500 meter
  Aantal hotels: 70

  Lees meer >

 • Alpe Cimbra – Folgaria, Lavarone  De twee afzonderlijke skigebieden zijn perfect voor beginners dankzij de vele blauwe pistes. Ook voor gezinnen met kinderen is dit een goede bestemming, met veel kindvriendelijke accommodaties, een kinderland, mini club en skischolen.

  Pistekilometers: 104
  Liften: 34
  Hoogte: tussen de 1200 en 1850 meter
  Aantal hotels: 66

  Lees meer >

 • Monte Bondone  Klein maar fijn! Zeker bij snowboarders en freestylers is dit gebied populair dankzij de in 2017 vernieuwde Snowpark. Liefhebbers kunnen ook in de avonduren skiën, onder begeleiding van live muziek. Voor langlaufers liggen er 35 km aan loipes.

  Pistekilometers: 20
  Liften: 5
  Hoogte: tussen de 1184 en 2090 meter
  Aantal hotels: 17

  Lees meer >

 • Paganella Ski  Dit skigebied is bereikbaar vanuit de dorpen Andalo en Fai della Paganella. Kenmerken zijn de 2 Olympische pistes en het veelzijdige aanbod aan activiteiten. Onder andere langlaufen, sneeuwschoenwandelen en telemarken zijn hier mogelijk.

  Pistekilometers: 37
  Liften: 14
  Hoogte: tussen de 1028 en 2125 meter
  Aantal hotels: 123

  Lees meer >

Skirama Dolomiti: 1 skipas, 8 skigebieden, 380 pistekilometers

Skilift in skigebied Skirama

Soms is het lastig om te kiezen waar je gaat skiën. Zeker wanneer het om meerdere afzonderlijke skigebieden gaat. Het voordeel van meerdere kleine skigebieden is dat je elke dag een ander gebied kunt ontdekken of dat je ieder jaar een andere bestemming kunt aandoen. Dankzij de skipas Superskirama kun je met één pas alle 8 de skigebieden van Skirama Dolomiti ontdekken. Een 6-daagse skipas voor Volwassenen kost € 256,- in het laagseizoen en € 292,- in het hoogseizoen. Voor kinderen is het voordeliger: kinderen geboren na 30 november 2010 ontvangen een gratis skipas. Een 6-daagse skipas voor junioren (geboren tussen 30 november 2002 en 30 november 2010) is in het laagseizoen € 179,- en in het hoogseizoen € 204,-. Wil je niet een skipas voor de hele Skirama Dolomiti? Geen probleem, de afzonderlijke skigebieden bieden ook een eigen skipas.

 • Pinzolo  Pinzolo deelt het skigebied met Madonna di Campiglio en Folgarida – Marilleva. Het is een klein en typisch Italiaans dorp met een historisch centrum. De Tulot Audi Quattro afdaling is een klassieker en het uitzicht op de Brenta Dolomieten is keer op keer prachtig.

  Pistekilometers: 150
  Liften: 60
  Hoogte: tussen de 850 en 2500 meter
  Aantal hotels: 53

  Lees meer >

 • Folgarida – Marilleva  Folgarida – Marilleva deelt het skigebied met Madonna di Campiglio en Pinzolo. Samen goed voor 150 pistekilometers. In het eigen deel vind je zo’n 36 pistes en 25 skiliften. Het skigebied heeft veel faciliteiten voor gezinnen, waaronder een kinderland.

  Pistekilometers: 150
  Liften: 60
  Hoogte: tussen de 850 en 2500 meter
  Aantal hotels: 90

  Lees meer >

 • Pejo 3000  Dit kleine skigebied ligt in het hart van het Stelvio Nationaal Park en heeft met name bekendheid vergaard als spa bestemming. Je vindt hier dan ook een moderne en grote spa. Een andere highlight is het Pejo Kinderland.

  Pistekilometers: 20
  Liften: 7
  Hoogte: tussen de 1180 en 3000 meter
  Aantal hotels: 25

  Lees meer >

 • Pontedilegno - Tonale  In de herfst kun je al skiën in Ponte di Legno – Tonale, dankzij de gletsjer Presena. Eén van de langste pistes van Europa begint hier op maar liefst 3000 meter hoogte. De piste gaat helemaal naar Ponte di Legno en is 11 km lang. Ook freeriden is mogelijk.

  Pistekilometers: 100
  Liften: 28
  Hoogte: tussen de 1121 en 3016 meter
  Aantal hotels: 90

  Lees meer >

Kinderen op de piste in Skirama

Skirama uitzicht over Campiglio

Skirama Dolomiti

Skilift in skigebied Madonna di Campiglio

Ontspannen in de sneeuw met uitzicht op de Dolomieten

Skigebied met pistes in Skirama Dolomiti