Recensies Montafon

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Montafon wilt kiezen. Een recensie over Montafon kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Montafon zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Montafon achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 6 augustus 2019

Door: Tim van Katwijk over Gargellen

Geen bank

Slechts een pinautomaat die ook nog eens provisie rekent!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 maart 2019

Door: G. de Grip over Gaschurn-Partenen

Geweldig skigebied voor elk wat wils!

Het is elke dag genieten in dit gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 24 februari 2019

Door: Anoniem over St. Gallenkirch-Gortipohl

Mooi uitgebreid skigebied

Mooi skigebied, goed te bereizen, met brede en goed verzorgde pistes. Restaurants op en rond de pistes zijn druk en niet goedkoop (meer?) (2 koffie en 2 cola €17,50). Logistiek niet ideaal, stukken lopen tussen lift en einde piste, skibus niet voldoende capaciteit, te laat te vol of voorbij rijden. Enkele zeer verouderde liften. Weinig tot geen après-ski.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 26 november 2018

Door: Jolanda de Vries over Silbertal

Lieflijk dorp

Silbertal is een snoezig dorp. Geen drukte en zeer vriendelijke inwoners. Kristberg is het skigebiedje waar je direct toegang toe hebt. Dit is meer ideaal als je met kleine kinderen op wintersport gaat die nog niet kunnen skiën. Wij hebben de gratis skibus genomen naar het Silvretta Montafon skigebied. Gaat gemakkelijk en snel. Heerlijke pistes, leuke berghutten en wederom een goede sfeer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 1 september 2018

Door: Jolanda Cornelissen over Montafon

Super!

Komen er al 28 jaar. Verschillende dorpen gehad. Groot skigebied. Prima voor kinderen gemakkelijk en snel alles bereikbaar met skibus. Goede skischool in Gaschurn. Après-ski in Schurns, super gezellig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 28 mei 2018

Door: Fam. de jong over St. Anton im Montafon

Iedere dag stukje met de auto

Wegens de drukte tijdens de voorjaarsvakantie waren we genoodzaakt om te overnachten in St. Anton im Montafon (niet te verwarren met Anton am Arlberg). Eigenlijk is het prima bevallen. Voor een mooie prijs een accommodatie geboekt, maar wel iedere dag even met de auto naar Schruns. De afstand valt erg mee en wij ervaren het niet als vervelend. Misschien dat we het volgend jaar wel weer op precies dezelfde manier doen. Het skigebied vinden wij namelijk erg fijn en de kinderen leren er goed skiën.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 maart 2018

Door: Gerard van Laar over St. Gallenkirch-Gortipohl

Gezellig oostenrijks dorp

Gezellig dorpje met verschillende winkels en restaurants. Voor het drukke uitgaansleven kun je beter verder rijden naar bijvoorbeeld Ischgl, maar ga je voor een sneeuwzeker skigebied met knusse berghutjes om te lunchen, dan ben je hier aan het goede adres. Ook het nachtrodelen is een echte aanrader. Voor gezinnen met jonge kinderen zou ik Gargellen aan willen raden. Gargellen is een wat kleiner en overzichtelijk skigebied waar je vanaf het restaurant bovenaan de gondel een goed overzicht hebt op de oefenpiste.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 maart 2018

Door: Marco over Schruns

Gebied met veel mogelijkheden

Dorp beschikt over voldoende goede restaurants en er zijn meerdere supermarkten, waaronder de Lidl.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2018

Door: Bianca Robben over Gargellen

Super leuke wintersport bestemming😀

We hebben een week vakantie gevierd in Gargellen. We hebben geslapen in Landal Hochmontafon. Echt een top plek, je skiet vanuit je huisje naar de lift en vanaf de piste weer naar je huisje! Echt top! Skigebied was prima. Skischool ook top! Liften goed geregeld en de restaurants ook prima.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 maart 2018

Door: Lucas van Spaendonk over St. Gallenkirch-Gortipohl

Groot skigebied met grote variatie aan pistes op maar 800 km van Nederland met slechts 20 km geen snelweg.

Vanuit St. Gallenkirch-Gortipohl kun je 2 verschillende skigebieden in Silvretta Montafon en Hochjoch met ieder hun eigen mogelijkheden. Silvretta Montafon met veel pistes en gelände en Hochjoch met een groot funpark voor snowboards en freestyle skiërs. Diverse restaurants op de pistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 maart 2018

Door: Roel Nagtegaal over St. Gallenkirch-Gortipohl

Al meer dan 40 jaar ons vaste stekkie! Geweldige pistes en nog echt Oostenrijk! Relatief kort rijden. Rust!

Super mooi skigebied voor jonge en oudere gezinnen! Super mooie pistes en top geprepareerd. Moderne liften en weinig wachttijden. Sneeuwzeker en relatief kort rijden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 5 maart 2018

Door: Anoniem over Schruns

Fijn gebied voor iedereen.

Gezellig dorpje met veel variatie op de piste.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 4 maart 2018

Door: Marieke over Gargellen

Een prachtig en gemoedelijk skigebied voor ieder wat wils

Mooie goed geprepareerde brede pistes in een prachtig stuk Montafon.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 3 maart 2018

Door: Cécile over St. Gallenkirch-Gortipohl

Geweldig skigebied, leuke sfeer en gevarieerde pistes

We zijn 10 dagen in St. Gallenkirch geweest. We hebben geskied, 1 dag gelanglaufd en tussendoor ook gewandeld. Het is een kleiner en knus dorpje met een supermarkt en veel restaurants. De pistes zijn super en je hebt veel mogelijkheden zodat je zeker niet elke dag dezelfde pistes neemt. Een of twee dagen skiën in Gargellen is ook echt een aanrader. We komen hier al 15 jaar met veel plezier!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 2 maart 2018

Door: Robin over St. Gallenkirch-Gortipohl

Een leuk skigebied. Met voor ieder wat wils

Wij zijn er in de voorjaarsweek geweest was in het weekend wel heel erg druk met weekendgasten. Dit ging later doordeweeks een stuk beter.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 februari 2018

Door: Anoniem over Montafon

groot funpark zeer onhandig

Even om te beginnen het is wel een heerlijk skigebied hoor vooral als je gewoon lekker op de piste wilt blijven en niet teveel gekke dingen wilt doen. Wil je wel iets uitdagender dan hou je het wel vol maar niet voor een hele week. Dan is het toch best saai. Je hebt een fantastische skiroute, die heb je gelijk als je bovenaan de gondel uitstapt. Je gaat dan eigenlijk wel eens waar het ravijn in en is daarom zo steil en is dus wel geweldig en je hebt zeker weten veel fijne pistes maar daar houdt het dan ook bij op. Dat geweldige funpark, nou daarvoor moet je dus met de gondel naar de andere kant naar Schruns en daar is verder niks te beleven. Maar ook is het funpark onwijs NIET handig het is gewoon vreselijk eigenlijk om over die jumps te gaan moet je minimaal wel 50 km/h gaan want anders land je op een vlak stuk. Maar echt lekker hard kan je daar niet gaan als je echt iets goeds wil pakken moet je alle boxen enzo overslaan en direct in een streep 1 ding pakken en dan moet je weer een half uur wachten om in een 2 pers. stoeltjes lift te gaan zitten die 20 min duurt. Je kan niet lekker praktisch een jumpje rustig pakken om je bepaalde soort sprong te oefenen zoals een 360 of 540. Nee zoals ik al zei moet je hem gelijk met 50 km/h pakken, maar als je dan valt val je gelijk keihard. Sowieso heb ik het idee dat dit meer een skiërs gebied is, want in Silvretta die nieuwe 8 pers. stoeltjes lift kan je je snowboard toch niet echt lekker neerzetten en met ski's zit je prima in de lift. Dus ben jij een skiër of een snowboarder die veel van springen houdt en heerlijke jumps dan geef ik je een tip ga hier NOOIT heen. Hou je van lekker snel gaan is dit een prima gebied. Hou je van buiten de piste gaan en sporen maken? Dan heb je het als skiër iets beter dan als snowboarder, maar al met al is het best prima gebied. Als je er dan heen gaat neem dan als je uitstapt bij het Silvretta gebied, gelijk die afdaling waar je een soort van het ravijn in moet, aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 december 2017

Door: Jurrit jetten over St. Gallenkirch-Gortipohl

Gemoedelijk, al is het in de loop der jaren wel drukker geworden

Goede pistes en als je zoals wij er al 43jaar komt dan zegt dat toch wel iets . Het gebied zien groeien van heel klein naar wat het nu is. De eerste 30 jaar kwamen we er in zomer en in de winter. Voor gezinnen met kinderen is dit gebied ideaal.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 24 december 2017

Door: Hester de Vries over Schruns

Sfeervol, klein overzichtelijk geen uitgebreide apres-ski

Mooi gebied, fijne pistes zeer rustig!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 november 2017

Door: Floor over Montafon

Zeer geslaagd!

Top week gehad met 5 families (ouders en jeugd 12-23 jaar)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 13 augustus 2017

Door: Tom over St. Gallenkirch-Gortipohl

Niet ver rijden

Prachtig skigebied. Absoluut niet druk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2017

Door: Michael Queis over Montafon

Mooi en uitgestrekt skigebied

De nieuwe vervangende 8persoons lift i.p.v. de 2 persoons is een heel grote verbetering voor dit gebied. Het is een prachtig en sneeuwzeker gebied met rustige/brede pistes en uitdagende skiroutes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 maart 2017

Door: Anoniem over Gargellen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 8 maart 2017

Door: Roel Nagtegaal over St. Gallenkirch-Gortipohl

Gemoedelijk en fantastische pistes!

Fantastisch skigebied voor (jonge) gezinnen en families.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 januari 2017

Door: Will over Gaschurn-Partenen

We hadden een appartement geboekt in Schima Drosa in Gaschurn. Een heerlijk verblijf gehad mede door het fantastische ontbijt wat bij de prijs inbegrepen was. De vrolijke en altijd lachende receptioniste verzorgde het ontbijtbuffet. Vol lof zijn wij over het skigebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 26 november 2016

Door: Corina over Gaschurn-Partenen

Super skigebied

Op een mooie afstand van Nederland een super skigebied met veel mooie pistes en SNEEUWZEKER!!!! Wij komen er al meer den 30 jaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 17 november 2016

Door: Anoniem over Montafon

geweldig

prachtig skigebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 maart 2016

Door: H. Verra over Tschagguns

Leuk gebied voor beginners en gevorderden. Maar vooral geen te hoge verwachtingen wekken.

Wij komen daar al 34 jaar en het verveelt geen moment. Bovendien kun je gebruik maken van het gehele Montafon. Zie Prospekt Vorarlberg/Montafon. Als je steeds een andere lift c.q. een andere gondel wilt, dan moet je daar niet zijn. Maar wij komen vooral om te skiën.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2016

Door: Familie Sneekes over St. Gallenkirch-Gortipohl

Prachtig dorp gelegen in een mooi dal, met vele mogelijkheden. Gebied is steeds meer uitgebreid

St. Gallenkirch is een dorp met aardige en behulpzame bewoners. Als je als onbekende komt zijn ze altijd even vriendelijk. Wij komen er nu al 9 jaar en zijn onderhand stamgast. Ze zijn blij je weer te zien na een jaar of misschien langer. Een dorp met vele mogelijkheden en veel keuze in verhuur voor ski's. Zowel bij de kabelbaan als in het dorp zelf zijn verhuur mogelijkheden. Een supermarkt zit er die niet duur is. (Spar) een bakker, een drogist en een aantal restaurants.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2016

Door: Annelies Boots over Schruns

We hebben niet in Schruns overnacht, maar kwamen iedere dag vanuit Thuringerberg (30 minuten) gereden

Uitrusting gehuurd in Schruns en deze daar ook 's nachts gestald, vlakbij de gondellift naar boven. Daar is ook een gigantisch grote, gratis parkeerplaats. Boven kan je ook uitrusting huren en ook sleetjes voor de rodelbaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 25 januari 2016

Door: B.van Dijk over St. Gallenkirch-Gortipohl

wij zijn net weer terug na een week geweldig skien. Wat dit gebie vooral zo geweldig maakt is dat je vanuit st Gallenkirch met de gondel naar twee super gebieden kunt. Oook met de bus of eigen auto ben je zo in Gargellen een must om in ieder geval een dag te doen. ook kun je met dezelfdepas nar Golm met de skibus. overdag zijn er meerdere leuke hutten om te lunchen. 's avonds meer dan voldoende keuze voor een betaalbaar diner.

super skigebied voor de echte wintersporter. Ook een dag Gargellen is een aanrader. een mooie grote Spar goed bereikbaar. vanuit Nederland snel te bereiken groten liften capaciteiten

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 30 september 2015

Door: jop beld over Montafon

geweldige mooi skigebied

wij gaan met de hele familie skiën, geweldige afdalingen, mooi skigebied, wij komen hier al tien jaar, de sfeer is geweldig mooi

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 20 juli 2015

Door: Piet Hoedjes over Gargellen

Ideeal skigebied voor mijn gezin

Februari 2015 naar Gargellen geweest met mijn gezin, voelt elk jaar weer als thuiskomen. Veel leuke en mooie blauwe pisten voor een gezin dus ideaal. Altijd goed sneeuwzeker! zeker een aanradar

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 maart 2015

Door: Anoniem over Vandans

Heerlijke omgeving, kindvriendelijk, goede verbindingen, skibus niet super massaal

Zeer geschikt voor kinderen. Speciaal aparte afgezet skischoolpiste voor de kids. Veel mogelijkheden voor gezin met jonge kinderen ivm. opvang etc.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 10 maart 2015

Door: maria over Tschagguns

Weinig te beleven voor pubers

Mooie omgeving, maar weinig après-skigelegenheid. Gebieden zijn niet met elkaar verbonden, waardoor we geen lange tochten konden maken. Op zaterdag erg druk op de piste met Duitsers.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 4 maart 2015

Door: Peter over Schruns

Heerlijke vakantie

Wij waren in de voorjaarsvakantie 2015 in Schruns. Hadden via 'vakantiechalet' een mooi chalet gehuurd aan de rand van de piste, dus 's morgens ski's aantrekken en je was zo bij de gondel. De gondels zijn wat verouderd vind ik. Sommige liften gaan erg langzaam, maar heel erg druk was het nergens, behalve als je rond 10.00 uur pas de berg op wilde gaan, dan moest je lang wachten... heb ik van horen en zeggen. Wij waren er altijd vroeg bij en dan was het heel rustig. De Hochjoch Totale is een geweldige afdaling, 13 km volgens het boekje. Die kun je niet vaak genoeg doen. Lekker doorskiën. De verbinding met het andere gebied is ook prima. Oke, je moet even met de gondel naar beneden aan één kant, maar verder prima. Wat meer langere afdalingen zou ik wel fijn vinden, maar wij hebben ons prima vermaakt. Twee keer zijn we in Pizzeria Primavera gaan eten, was heel goedkoop en lekkere pizza's, dat is een aanrader. Kortom prima gebied en als de ze liften echt gaan moderniseren dan is het helemaal top!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 maart 2015

Door: J.Molenkamp over St. Gallenkirch-Gortipohl

Geen behoorlijke dalafdaling

In en om het dorp geen donder te beleven, iemand die niet skiet/snowboard moet eerst naar het tussenstation om wat te kunnen zien. De afdaling op de Hochjoch is te doen voor de ietwat gevorderde skiër/snowboarder, een mooie afdaling als er geen laaghangende bewolking is van 2400 m naar 1900 m. Maar geen dalafdaling naar St. Gallenkirch, kan ook niet omdat het een verbindinglift is, ik ga liever naar de Golm, zelfde skipas en voor de niet skiërs/snowboarders veel meer te doen en te zien omtrent dalafdaling met een kopje koffie of iets sterkers.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
5

Datum 24 februari 2015

Door: J.Molenkamp over St. Gallenkirch-Gortipohl

waardeloos

Een waardeloos gebied voor beginners, omdat je eerst naar 2005 meter moet gaan wil je wat leuke afdalingen doen tot het midden station 1600 meter. De dal afdalingen zijn slecht op het moment van schrijven 24-02-2015.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 17 februari 2015

Door: Simone over Tschagguns

Gastvriendelijke bevolking en fijne sfeer

In Montafon hangt een super relaxed sfeertje, hele aardige mensen en oprecht gastvrij. De dorpen zijn niet zo sfeervol, maar skiën is er heerlijk. Mooie pistes, voor elk wat wils en groot genoeg. Helaas duurt de verbinding tussen beide gebieden wel wat lang (20 minuten).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 januari 2015

Door: Anoniem over Gaschurn-Partenen

Heerlijk skigebied en makkelijk aan te rijden

Wij gaan met een groep atleten (15/20 pers) al voor de volgens mij derde of vierde keer naar een schitterend groot huis in Gaschurn. Bus stopt voor de deur, en lopend een kwartiertje naar het dalstation (is ook best lekker). Skies en schoenen kun je bergen bij de plaatselijke sportwinkels, dus geen wandelingen met je ski's en skischoenen. Nog een dag of 13 en we gaan weer. Ik heb er weer reuze zin in.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 november 2014

Door: Robbert over Schruns

Het Montafon biedt het allemaal

Al meerdere malen in het Montafon en Schruns geweest. Het is een heerlijke bestemming voor de hele familie. Me neefjes hebben heerlijk in de sneeuw gespeeld, mijn ouders gewandeld en ik heb super kunnen skiën. Het skigebied is door de aanleg van een nieuw lift enkele jaren geleden flink groter geworden. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier uitstekend uit de voeten. Tip: de Rehsee Stöbli, heerlijke apfelstrudel!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 17 juli 2013

Door: Sjoerd en Marissa over Gaschurn-Partenen

Laijola en Gaschurn ook goed bevallen

Wij hebben de tips hieronder opgevolgd en zijn ook verbleven in Apparthotel Laijola en zijn niet teleurgesteld. Appartement was erg mooi, modern, netjes en van alle gemakken voorzien. Erg vriendelijk personeel en goede ligging ook nog eens. Het skigebied is heerlijk en het dorp is ook leuk, niet te druk maar wel paar barren en restaurants. Het is zeker niet uitgesloten dat wij hier nog eens terugkomen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 juli 2013

Door: Meneer van Dam over Schruns

Zeer uitgebreid ski- en wandelgebied

Mijn vrouw en ik zijn afgelopen winter al voor de vierde keer op rij naar Schruns geweest, omdat het zoveel te bieden heeft. Je kunt er prachtige wandelingen maken die direct vanuit het dorp beginnen en alle kanten opgaan. Daarnaast is het aanbod aan simpelere pistes zeer goed, wij hoeven geen zwarte afdalingen. De mensen in Schruns zijn ook elke keer weer zeer vriendelijk, wat voor ons redenen genoeg zijn om telkens weer terug te komen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 4 maart 2012

Door: Familie Hermans over Schruns

Mijn echtgenoot en ik gaan nu reeds verschillende jaren naar Schruns en denken dat we er zullen blijven gaan. Wij zijn reeds op vele plaatsen gaan skien dus kunnen vergelijken. Er zijn inderdaad grotere gebieden maar de gezelligheid en rust zijn ook van zeer groot belang, en die vind je zeker in Schruns. De mensen zijn er super vriendelijk. Het aanbod van winkels is alles wat je nodig hebt. De pisten zijn zeer goed bereikbaar en zeer goed onderhouden. Voor de kinderen is er aan de Kapell links een plaats waar zij ongestoord kunnen leren skiën. Kortom ik zou echt niet weten wat je meer kan verlangen van een weekje gezellige wintervakantie. En ... je hoeft niet te sleuren met je gerief, want bij het eerste station is er voorziening om je materiaal, na het skiën, op te slaan, mits een kleine vergoeding, zodat je met sneeuwbotten terug naar huis kunt. Zeer grote luxe.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 26 februari 2012

Door: Fam Vroegop over Gaschurn-Partenen

Net terug van een heerlijke week wintersport in Gaschurn. Dit is voor een ieder een feest. We verbleven in een groot chalet met 15 personen van jong tot oud. Zodra je boven kwam in het gebied kon je gelijk verschillende kanten op, mooie brede pistes en voor ieder wat wils. Zeker voor herhaling vatbaar, positief is ook zeer zeker dat het in zo een groot gebied voor iedereen betaalbaar is.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 22 februari 2012

Door: Goos Eikelboom over Gargellen

Een zeer klein maar ook overzichtelijk en sneeuwzeker dorp en skigebied. Winkelaanbod zeer beperkt evenals restaurants en café. Helaas geen terrassen beschikbaar. Mooi skigebied met veel brede afdelingen. Nadeel is dat afdalingen niet erg lang zijn, behalve de dalafdalingen. Per saldo prima gebied voor gezinnen met kleine kinderen omdat het rustig en overzichtelijk is, met alle faciliteiten op loopafstanden. Zeer geschikt voor rustzoekers en liefhebbers van de oude Oostenrijkse sfeer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 27 januari 2012

Door: bertus kruitbos over St. Gallenkirch-Gortipohl

St Gallenkirch was zoals verwacht, de dorpen stellen niks voor. Winkeltje voor de boodschappen en een restaurantje. Goed eten en niet duur in Montafoner Huesli bij de tunnel naar Schruns, maandag gesloten. Skieen op fantastische pistes aan beide zijden van het dal, veel blauw en heel breed 100 tot 300 meter. Goed geprepareerd, naar het dorp skieen slecht maar naar boven met de gondel heel mooi. Wij waren er half januari en dan heb je weinig zon in het dal. Je moet hier echt om het skieen heen gaan!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 januari 2012

Door: Anoniem over St. Gallenkirch-Gortipohl

Hallo, We zijn net terug uit Sankt Gallenkirch. Geweldig om te skien daar. Mooie brede goed onderhouden pistes maar ook off piste legio mogelijkheden ook van grotere hoogte. Ook voor kinderen volop mogelijkheden inclusief diverse sleebanen. De liften zijn ook erg modern en het gebied is niet te druk. Kortom aan aanrader. Voor de echte apres ski moet je hier niet zijn. Als je van natuurschoon en knusse hutjes houdt moet je ook eens in het gebied Gargellen gaan skien, daar kun je met dezelfde skipas terecht 20 minuten in de bus vanaf Skt.Gallenkirch. Is niet zo groot maar wel heel mooi.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 14 oktober 2011

Door: Guido over Gaschurn-Partenen

Wij verbleven in het appartementencomplex Appart Laijola. Volledig nieuw en strak ingericht met alle comfort van dien zoals een uitgebreid welness gedeelte. Voordeel is ook dat het complex slechts 200 meter van de gondel ligt. Gaschurn is een gezellig, typisch Oostenrijks dorpje met voldoende bars en restaurants. Het skigebied is behoorlijk groot met voor elk wat wils. Er is ook een snowboard park. Kortom: zowel Appart Laijola als het dorp en de ski- en snowboardmogelijkheden zijn een absolute aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 juli 2011

Door: Ron van Eijkelenburg over Schruns

Werelddorp, zowel de pistes als culinair, mooi museum, gewoon zoals het op wintersport moet zijn. Inmiddels in vijf landen op wintersport geweest, nu weer terug en hopenlijk blijft dat zo tot in lengte van dagen. Deze kerst voor de 7e keer naar Schruns, dat zegt genoeg.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 15 juni 2011

Door: zeerslecht over Schruns

Afgelopen maart daar geweest (hochjoch); Zeer slechte sneeuw / slecht onderhouden pistes; Slechte skischool (te veel kinderen per leraar) Veel te druk op de pistes, heel veel valpartijen Geen fatsoenlijke exit bij veel liften (kuilen en/in U-bochten!) Nog nooit zoveel ongelukken zien gebeuren als daar! De zon scheen elke dag. dat dan weer wel. Daar nooit meer heen dus.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 maart 2011

Door: Anoniem over Schruns

Mooi gebied, nu een aantal keren in het Montafon gebied geweest. Er zijn vier diverse gebieden, waarbij Hochjoch de meest geschikt is voor beginners. In Silvretta Nova en Gargellen is blauw meer rood en Golm lijkt makkelijk, maar dan moet je toch een beetje kunnen skien. Het Voralberg is nu eenmaal beter geschikt voor de gevorderde skier. Skipas 189 euro voor het gehele gebied. Wij zaten zelf in 2011 Gallenkirch wat ongeveer 10-15 minuten met de landbus naar Hochjoch is. Feit is dat er een liftverbinding komt tussen Silvretta Nova en Hochjoch. Men zegt dit eind 2011 gerealiseerd te hebben. Apres ski in Schruns bij Urmonti is het leukst en Heuboda in Gaschurn. Verder aardig dorpje met leuk oud centrum, verder weinig te doen. Geen gebied voor de stevige feestgangers. Geen lange rijen bij de liften, verder prima gebied en goede restaurants boven in de bergen en in het Montafon. Silvretta Nova is goed voor snowboarders, Hochjoch wat minder.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 februari 2011

Door: Fam. Milner over Schruns

Schruns is al drie jaar ons dorp, wat betref het snowboarden met de hele familie. De kids hebben het hier ontzettend naar hun zin op de piste's en vooral ook in het funpark, voor ons ouders een schitterend gebied met mooie, ruime afdalingen. De mensen zijn vriendelijk in Schruns, het is niet zo groot, maar daardoor ook minder massaal. Appartementen in Schruns zijn heel betaalbaar, winkeltjes voldoende, en ook de restaurants op de piste zijn er in prima, met keuzemenu's en nauwlijks wachttijden en betaalbare prijzen. (ook in de voorjaarsvakantie.) Voor ons perfect, dus gaan we ook dit jaar weer naar Schruns. Gr. Fam. Milner

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 31 januari 2011

Door: Anoniem over Gaschurn-Partenen

Wij verbleven in Laoijla, 4 pers. app. Mooi ingericht maar voor een gezin van 4 vonden wij het erg klein. Bedden te kort voor de lange nederlandse man. Appartement is verder goed uitgerust en schoon. Wel is het in het hele complex erg warm, dus ook in app. veel te warm maar een paar ramen open helpt goed. Goed restaurant waar je lekker kunt eten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 30 januari 2011

Door: Anoniem over Gargellen

Het mooiste dorp wat ik in Oostenrijk ken met uitstekende pistes en bijzonder kindvriendelijk. Ik kom al meer als 40 jaar in oostenrijk maar de Montafon trekt me steeds weer aan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 juli 2010

Door: maaike over Gargellen

Mooiste dorp in Montafon. Het heeft een sprookjesachtige omgeving. De weg ernaar toe is makkelijk te berijden. Niet smal. Als het gesneeuwd heeft kan het op sommige plaatsen glad zijn omdat de weg toch naar boven loopt. maar omdat winterbanden tegenwoordig verplicht zijn, is dat geen probleem.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 maart 2010

Door: Anoniem over Gaschurn-Partenen

Mooi authentiek dorp in Oostenrijk. We sliepen in appartement Laijola, echt een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 februari 2010

Door: Debuut over Gaschurn-Partenen

We gaan al enkele jaren op wintersport in Oostenrijk. De eerste jaren hebben we vertoefd in Gasschurn. Zeer leuke tijd gehad. Daarna een aantal andere skigebieden aangedaan. Onder andere in Kaprun. In vergelijking met Kaprun is Gasschurn nog niet zo toeristisch. Als je van apres skiën houd, kan je beter niet naar Gasschurn dus. Dit jaar gaan we wederom naar Gasschurn. De andere skigebieden die we hebben aangedaan kunnen niet tippen aan de rust van Gasschurn.( net wat je zelf zoekt in wintersport, natuurlijk). Vriendelijke ski leraren, aardige "toeristen" op de pistes, etc. Alleen jammer dat Landal greenparks er een ski dorp heeft gebouwd. Het eens zo rustige gasschurn wordt ook al drukker en drukker (vooral met nederlanders).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 28 januari 2010

Door: Charlie B over St. Gallenkirch-Gortipohl

Verleden jaar maart hier geweest. Saai dorp zonder echte dorpskern. De liften van de verschillende gebieden liggen verspreid in het dal, dus altijd eigen auto of skibus nodig. De pisten lijken mij in het algemeen minder geschikt voor beginners, de dal afdaling naar Gaschurn is een regelrechte ramp. Andere gebieden zullen dan wel duurder zijn maar die vind ik dan ook wel veel leuker en gezelliger. Ik ga hier nooit meer naar toe.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 januari 2010

Door: Anoniem over Gargellen

Wij gaan dit jaar met de hele familie voor de 3e keer naar Gargellen. Het is de eerste twee keer super bevallen, dus vandaar dat de keuze dit jaar weer op Gargellen is gevallen. Het is een mooi en rustig dorp. Wat apres-ski betreft weinig te beleven. De afgelopen twee jaar was er op dinsdag en donderdag apres-ski bij landal, maar ik heb begrepen dat dat vanaf dit jaar ook niet meer is. Jammer! De pistes zijn goed geprepareerd en geven genoeg uitdaging. Langs de pistes zijn ook wat leuke baantjes met veel bochtjes en hobbels te vinden, waar het nog een hele kunst is om te blijven staan! Wat betreft de skischool zijn we ook dik tevreden.. Nederlands sprekende skileraar, waar we erg veel van geleerd hebben. Afgelopen zomer zijn er ook nieuwe liften bij gekomen. Ze zijn dus flink bezig om gargellen hot and happening te maken! Wat mij betreft een erg mooi, leuk skigebied met aardige mensen en het echte wintersportgevoel!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 12 december 2009

Door: Paul over Schruns

Wij gaan onze vakantie doorbrengen in Schruns. Onze vraag is of er voor kinderen in het nederlands skiles wordt gegeven en dan ook buiten de schoolvakanties.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 juli 2009

Door: Lisette over Gaschurn-Partenen

Gaschurn is een leuk dorp en goed betaalbaar. wij gaan naar appartement Laijola www.appart-laijola.eu Prachtige appartementen, mooi ingericht met extra een gemeenschappelijke zitkamer met grote openhaard. Ook sauna, zonnebank en infraroodcabine aanwezig. Diverse leuke restaurants in het dorp zelf en bij de skilif hoef je zelfs in het hoogseizoen nooi lang te wachten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 maart 2009

Door: Anoniem over Silbertal

Klein en heel rustig dorpje waar iedereen iedereen kent. Het minigebied Kristberg stelt niets voor maar het gehele montafondal is met bus en trein (inbegrepen in skipas) vlot bereikbaar. In Silbertal rijdt ook een gratis minibusdienst die je tot aan de nabijgelegen liften brengt. Er is een dalafvaart tot Silbertal via een skiweg (ingekleurd als blauwe piste) die voor snowboarders een beetje vervelend blijkt. Zowel beginners als gevorderden komen hier prima aan hun trekken, maar wie echt van stevige uitdagingen houdt zal wat in de kou blijven staan. Eigenlijk is dit gebied vooral top voor gezinsvakanties. Voor kinderen tussen 6 en 12j is dit een fantastisch gebied waarin je ze vrij hun gang kunt laten gaan. Voor hele kleintjes zijn de mogelijkheden misschien wat beperkt, en voor adolescenten is het met grote waarschijnlijkheid een te saai gebied. Prijs-kwaliteitsverhouding is top!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 16 maart 2009

Door: Anoniem over St. Gallenkirch-Gortipohl

Van 8 tot 15 maart met 3 volwassenen in st. Gallenkirch geweest. Het weer: Daar kun je lange analyses op los laten maar feit is dat we dit gelukkig niet in de hand hebben. Als je de statistieken vergelijkt kun je ongetwijfeld gebieden vinden met meer zonne-uren. Heb begrepen dat het een vrij sneeuwzeker gebied is ondanks dat het niet heel erg hoog is. Aan sneeuw hadden wij deze week dan ook geen gebrek. Samenstelling publiek: Gemiddeld 70% Duits, 15% Oostenrijkers en restant Zwitsers, Nederlanders, Fransen en 2 Italianen. Skigebied: Mooie goed geprepareerde pistes, voor elk wat wils. Meer dan voldoende kilometers voor een week voor de gevorderde skiers. Inderdaad is zo nu en dan een blauwe piste rood, een rode piste blauw en een zwarte rood, maar ben nog geen gebied tegengekomen waar dit niet zo was in meer of mindere mate. Niet zeuren, skieen. (en ja, wij hadden ook een beginner in ons midden) Kilometers zijn verdeeld over 3 skigebieden (alle op 1 pas). Elk gebied heeft z'n charme. Gewoon proberen. Alle gebieden ca. 5 autominuutjes. In deze week door de week vrij rustig op de pistes, in het weekend heel erg druk. Zoals al eerder gemeld kun je in het weekend het beste naar het Gargellen gebied. Er rijdt regelmatig een skibus en je kunt evt. je eigen auto gebruiken. Klein nadeel: Ski piste van Gallenkirch eindigt niet bij de gondels zelf maar er tegenover. Dus klein stukje lopen. Apres Ski: Enkele kroegjes onderaan de piste. best gezellig. Als je de polonaise wilt lopen van Hollandse kroeg naar Hollandse kroeg dan kun je beter een ander gebied uitzoeken of in Nederland blijven natuurlijk. Over het algemeen zijn de mensen vrij gemutlich. Oostenrijkers best aardig als je ze kunt verstaan. Prijzen: (een niet geheel onbelangrijk aspect voor Nederlanders) Zeker niet duur. In hotel restaurant Boda Stoba, onderaan de piste, een prima 3 gangen menu voor 13 Euro. Nou als dat geen Nederlanders trekt dan weet ik het ook niet meer. Daar kun je haast geen spaghetti voor maken! Voor logies kun je het beste even op de plaatselijke VVV-site kijken hier vind je voldoende, veelal particuliere aanbieders. En scherp geprijsd. Al met al voor herhaling vatbaar. Helaas gaan we nooit 2x naar dezelfde plek.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 maart 2009

Door: Jerry de Haas over Gargellen

We zijn de eerste week maart van 2009 naar Gargellen (landal park) geweest. In een woord: werelds. Wat mooi de omgeving en vooral de huisjes, helemaal top. Het ski gebied is niet heel erg groot maar je kan er lekker afdalen in verschillende klasse. Maar waar ik wel bedroeft van werd is de skie school voor de kleintjes. Wat een ramp! Mijn zoon en zijn neefje zaten er op en hadden hier in nederland al ski ervaring op gedaan daar trekken ze zich niets van aan. Erg lang moesten ze wachten tot de leraar soms wat zei en naar ze toe kwam (soms wel 15 min) en als je daar wat van zei, kon je een grote mond krijgen. Zij maakten wel uit wat er gebeurde. Er waren toen ongeveer 70 kinderen waar zeker 60% van aan het huilen was ondat ze gevallen waren en niet werden geholpen of dat ze erg lang moesten wachten voor ze wat mochten doen. Het gevolg hiervan was dat mijn zoon de gehele week niets meer van skien moest hebben (begrijpenlijk). Maar voor de rest TOP.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 maart 2009

Door: Karin Schoenmakers-von Reth over Gaschurn-Partenen

Afgelopen voorjaarsvakantie voor de tweede keer naar Gaschurn geweest. Ideale afstand vanaf Nederland en je hoeft niet via Munchen te rijden! Wel klein dorp waar weinig te beleven is. Maar wij gaan al jaren met 3 gezinnen en maken onze eigen "apres-ski" in een erg leuk appartement, haus Rifa. Heel geschikt voor grote groepen of meerdere gezinnen in een huis. Ski gebied is voor ieder wat wils, beginner en gevorderde, ook de snowboarders komen goed aan hun trekken er is een groot funpark. Je ski materiaal kan je ideaal bij alle verhuurbedrijven in de "stalling" achterlaten, dus geen gesjouw op skischoenen met de ski's op je nek! Wij hebben alweer voor 2010 geboekt voor de 3e keer!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 maart 2009

Door: Hans over Schruns

Na een aantal jaren Lermoos (zugspitze) nu neergedaald in Schruns. Het is ons zeer goed bevallen. Goed onderhouden pistes op de Hochjoch, mooie afdalingen, kortom voor elk wat wils. Wachttijden bij de liften hebben we nagenoeg niet meegemaakt (in de voorjaarsvakantie!!) alleen tussen de middag bij het restaurant. De blauwe pistes mogen dan - in vergelijk met andere gebieden - dan wat donkerder blauw zijn, het is voor iemand die ski-les(sen) heeft genoten zeer zeker goed te doen. Wij komen volgend jaar zeker weer terug in dit gastvrije en gemoedelijke gebied!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 16 februari 2009

Door: Anoniem over Gargellen

Bohemia apartments: mooi interieur, zeer proper, goede ligging tov de skilift (te voet ong. 5à10min). Gargellen zelf is klein en buiten een kleine "Spar" en een handvol restaurantjes is er niets te zien! Skigebied is voor de gevorderden niet echt geschikt! Voor gezinnen met kinderen en beginners daarentegen wel! Wij hadden een leuke vakantie tijdens de kerst met veel zon en sneeuw!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 januari 2009

Door: Sjaak over St. Gallenkirch-Gortipohl

Hallo wintersporters, echt een aanrader! Wij gingen met het gezin. Erg prettig is de route er naar toe, je bent er zo vanwege de gunstige ligging t.o.v. van de snelwegen. Je hebt er goede oefenweides, maar ook een hele lange afdaling voor de echte cracks. De sneeuw is de laatste 5 jaar goed hier. En wachten bij de liften? DUS NIET! Voor jongeren/groepen is dit geen aanrader, ga dan naar Zell am See of Mayrhofen Vr. groet 2 families(Rotterdam en Dordrecht)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 januari 2009

Door: Anoniem over Schruns

Voor iedereen wat te beleven in het montafondal. Met als basis voor je verblijf in het dorp Schruns zijn de 4 grote skiegebieden binnen max 30 minuten te bereiken. Hochjoch (5 minuten), Golm (10 minuten) Silvretta Nova (20 minuten) Gargellen (30 minuten). Voor de kleintjes is er een groot kinderland met allerlei activiteiten, kinderopvang, en goede lesmogelijkheden. Daarnaast voor volwassen zowel beginners als gevorderen zijn er genoeg pisten. Las een recensie, dat de blauwe pisten op de hochjoch niet blauw genoeg waren, dit is onzin. Dan moet je les nemen! En niet te vergeten de onvergetelijke uitzichten! Ik verheug me elk jaar weer om een week door te brengen in dit prachtige gebied. Tja, probeer de vakanties te omzeilen, want dan is het druk. Lange wachttijden bij de liften en drukte in het restaurant. Maar waar niet? Montafondal is een echt familiegebied, dus voor apres-ski moet je hier niet wezen. Weinig tot geen uitgaanmogelijkheden in Schruns, welke heerlijke rastaurant met hier en daar een kroeg.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 juli 2008

Door: Natalie over Gaschurn-Partenen

Wij zijn in 2003 gaan skien naar Gaschurn. Wij logeerden er toen in hotel Mardusa. Dit is een prachtig hotel dat iets buiten het dorp ligt. Het hotel is een kinderhotel en staat dus volledig in het teken van de kinderen; er is een hele grote kinderspeelruimte met professionele kinderverzorgsters. Het dorp zelf is heel rustig en de skipistes zijn in orde. Via het hotel hadden wij kastjes aan de lift zodat wij onze skimateriaal daar konden laten. De skischool is ook prima in orde. Wij waren heel tevreden van dit skigebied en komen zeker nog eens terug. Het enige nadeel was dat de skischool enkel Duitstalige leraren had, wat voor kinderen soms een probleem kan zijn. Maar voor de rest zeker een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 mei 2008

Door: ine over Schruns

Maart 2008 in schruns geweest. We vonden het er erg druk, onze zoon zat in een skiklas met 14 kinderen. Het kan bij somige liften behoorlijk druk zijn en ook de restaurants zijn soms overvol. Schruns is een gezellig dorpje, we verbleven in hotel Zimba, zeker een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 maart 2008

Door: ikke over Schruns

Was in maart 2008 in Schruns - gezellig dorpje, centraal in het dal gelegen - alle gebieden(jes) makkelijk te bereiken per bus of auto - treinstation aanwezig. Huisgebied Hochjoch redelijk beperkt met blauwe pistes (toch niet echt geschikt voor de beginnende skiër, wegens niet echt blauw). Silvretta Nova (grootste gebied v.h. dal) in 5 autominuten te bereiken, groter gebied doch onlogisch opgebouwd. Vond de liften in het dal redelijk verouderd, slechts enkele moderne liften aangetroffen, geen carvegebied, carven dient hier nog te worden uitgevonden. Ondanks andere recensies vond ik het niet goedkoper dan andere gebieden. Vele onvriendelijke restauranthouders op de piste, niet echt Oostenrijks (normaal toch hartelijke mensen)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 februari 2008

Door: Coby over Gargellen

Geweldig genoten!! Speciaal dank aan Stefhanie van de skischool, ze is super met de kids. Er staat dat het wat skischool betreft minder zou zijn, bij ons dus geweldig. Als oma van Tom erg leuk om die kleine kinderen na 5 dagen skien de hoge berg af te zien gaan. Ook als je iets overkomt is de medische hulp goed geregeld. We hopen nog een keer te gaan. Vooral omdat er zoveel sneeuw was en niet vergeten de zon!!!!!!!!!!!!! (o)ma Coby.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 november 2007

Door: Willem over Gaschurn-Partenen

Afgelopen kerst zijn wij met onze kinderen (9-11) hier geweest en het is een prima gebied. Na een paar dagen kom je wel weer op dezelfde piste uit, maar het is redelijk sneeuwzeker en prima voor kinderen. Parkeerplaatsen zijn wat vol, dus skibus is een beter vervoer. Prima pistes. Een ander voordeel is dat je nog geen 900km hoeft te rijden en niet over München hoeft, scheelt echt wat tijd en reisplezier.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 november 2007

Door: Truus van Zuijdam. over Schruns

Weer een jaar verder en weer mag ik mee naar Schruns met mijn kinderen. Een weekje eerder dan vorig jaar. Ik hoop dat het net zo mooi en fijn is als de jaren er voor, ik ga er in ieder geval voor. Ik heb nagenoeg geen mening over het ski-gebeuren, ik geniet van de omgeving, de rust en de natuur.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 oktober 2007

Door: abc over Gargellen

Ik ben dit jaar februari naar Gargellen geweest. Het was er erg leuk. We zaten in Hotel Madrisa, een prima hotel! Het is een betrekkelijk klein skigebied, maar het zijn leuke pistes. Dit jaar gaan we weer in de voorjaarsvakantie. Gaan er dan ook nog anderen van jullie? Groetjes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 augustus 2007

Door: rutger over Gargellen

Ook wij zijn zeer te spreken over landal hochmontafon. Gloednieuwe chaletgebouwen, prima sauna en zwembad, keurige appartementen. Normaal gesproken skiën tot de voordeur, alleen wordt deze afdaling klaarblijkelijk niet altijd opengesteld. Als er veel sneeuw ligt prima off- piste skien, bij weinig sneeuw voor gevorderden beperkte mogelijkheden. Wij zijn 1 dag gaan skiën in nabijgelegen Silvretta- nova gebied, wat bij normale omstandigheden in 15 minuten valt te bereiken, groter skigebied, maar lager gelegen, dus minder sneeuw. Erg kindvriendelijk dorpje, knus en genoeglijk. Wat ons betreft aanrader vanwege sneeuwzekerheid en kindvriendelijke omstandigheden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 augustus 2007

Door: Anoniem over Gargellen

Zeer beperkt skigebied met alleen mogelijkheden voor beginnende en skiërs. Skischool weinig professioneel. In weekenden erg druk door veel dagjesmensen en skiers uit omliggende gebieden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 8 juni 2007

Door: Alfons Hoogenberg over Gargellen

Gargellen hoog gelegen en sneeuwzeker maar......... In Gargellen heeft de tijd stil gestaan, ze hebben zeer langzame liften, te weinig pistenbully's om de pistes te prepareren en de dalafdaling langs het Landalpark is (bijna) altijd dicht vanwege lawinegevaar (zeggen ze). Ook de skischool voor de kinderen is een aanfluiting . Een slechte ervaring rijker ga ik voor volgend jaar wel iets anders zoeken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 10 april 2007

Door: Floor Verlinde over Gaschurn-Partenen

Werkelijk een top skigebied met vele mogelijkheden. Op advies van de Fam. Blom en de Fam. van der Marel hier van de winter voor het eerst geweest en komen zeker weer terug. Hebben ook goed weer gehad en Montafongebied uitgebreid kunnen ontdekken. Eindconclusie:Gaschurn en Schruns zijn liefdes voor het leven geworden!!! Bedankt Wil en Albert.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 25 maart 2007

Door: Anoniem over St. Gallenkirch-Gortipohl

Net terug van dit saaie dorp. Echt geschikt voor ouderen. Er is niets te doen en niets te koop. Het skigebied is erg mooi maar verder is er echt niets te doen. We hebben in hotel Vermala gezeten wat heel erg goed was, dus als je er toch heen wilt is dit hotel een aanrader. Ik ga er nooit meer naar toe. Ja misschien als ik 60 jaar ben. Als je wilt wandelen rijden ze je zo van je sokken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 maart 2007

Door: gerrit over Gargellen

Ook dit jaar voor de 7de keer in Gargellen geweest. Ondanks dat de sneeuwcondities overal slecht waren (beneden de 1500 m) was het in Gargellen weer gewoon goed. Je kunt zo vanuit je huis de sneeuw in of je nu gaat wandelen of skien of sleetje rijden, het kan er allemaal vanwege de hoge ligging. In die 7 jaar altijd goede sneeuw gehad en de pistes zijn voor elk wat wils. Je komt altijd in het dorp uit dus verdwalen met name voor kinderen is er niet bij. Wachttijden bij de liften kennen ze niet. Dit jaar (februari 2007) was het wat drukker omdat de mensen uit de omliggende plaatsen naar Gargellen kwamen vanwege de hoge ligging, maar ondanks dat absoluut geen lange wachttijden. De kinderen weten niet beter dan dat dit de komende jaren de wintersportplek wordt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 maart 2007

Door: Anoniem over Gaschurn-Partenen

Afgelopen week waren we in het dorpje Gaschurn in het prachtige Montafoondal. We verbleven in hotel Sonnblick. en het was ook zonblik. We waren er 10 dagen en 9 dagen prachtig weer en iedere dag temperaturen boven 0 graden. Hotel was goed. Er was alleen geen rokers/niet-rokers afdeling. Wat erg storend is als je geen roker bent. Verder hadden ze er nu geen terras, er was een lekkage, dus dat was niet in gebruik. Je kon er nergens even lekker buiten zitten. Eten was zeer goed en er was zeer vriendelijke bediening en keurige verzorgde slaapkamers. Als we er weer heen zouden gaan, gaan we naar HotelPost/Rössle. Er lag beneden geen sneeuw meer in het dorp. Het skigebied bevond zich boven. Zeer gezellig restaurant met heel groot terras. Jammer dat er iedere dag zo'n harde muziek gemaakt wordt. Dat verstoort de natuur vreselijk! De skikaart geldt ook voor Partenen. Hier ga je omhoog met een grote Cabine. Boven staan busjes klaar om je verder via allerlei tunnels en paswegen te vervoeren naar een eindelijk LangLauf gebied. Zeer prachtig panorama, met een paar restaurantjes op 2050 m. Schitterend. Er is een sleeplift voor Alpine skiën. Hier lag overal voldoende sneeuw. Zeer de moeite waard om naar toe te gaan. Het dorpje PARTENEN is heel klein. We hebben in het PartenerHof heerlijke forel gegeten. Als je van wandelen houdt is dit het ideale gebied. Omdat wij zo weinig sneeuw beneden hadden, hebben we een paar keer van beneden naar boven gelopen naar het tussenstation van de Versetla eitjes lift. Ca. 11/2 uur lopen, met ondertussen hele leuke uitzichten op de Piz Buin en natuurlijk het dorpje Gaschurn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 maart 2007

Door: Jos van Hees over Schruns

Prima skigebied; zeker voor beginners. Niet te druk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 maart 2007

Door: Annemieke over Gargellen

In maart 2007 een week zonovergoten wintersport in Gargellen gevierd. Geweldige plek voor gezinnen; rustig, overzichtelijk en knus. Dorpskern is klein maar doet gezellig aan door de lekkere terrassen van de hotels. Absolute pré is de ligging van de kinderskischool (naast hotel Heimspitze): in de dorpskern met in maart vanaf 10.15 uur zon, overzichtelijk voor de kinderen en naast een heerlijk zonneterras/-barretje. Skischool zelf was chaotisch en ongeorganiseerd, maar eerlijk is eerlijk, onze dochter van 5 heeft er wel leren skiën. In het dorp is tevens een pannenkoekenlift voor beginners (naast hotel Madrisa). Voor de overige skiërs gaat de 8-cabine naar boven, waar diverse lekkere afdelingen zijn te maken. Kortom, geen uitgebreid skigebied maar een absolute aanrader voor gezinnen! Voor ons voor herhaling vatbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 maart 2007

Door: Jeroen over Schruns

We waren in Schruns in de extreem zachte winter van 2007, eind februari. Bij aankomst was er in het dorp geen sneeuw te bekennen en de thermometer in de auto wees 15 graden aan. Echter, op de pistes, die hoog boven het dorp liggen, bleek er volop goede sneeuw te zijn. Het was ook mogelijk om naar het dorp te skien via een kunstmatig aangelegde, door de hoge temperatuur nogal papperige piste. Schruns heeft prima ski faciliteiten, het is er relatief rustig en voor de nog niet zo heel ervaren skier zijn er veel blauwe pistes. Verder kan je met een skipas ook op de 7 andere skigebieden van Montafon terecht. Het is ons met onze 2 kinderen zo goed bevallen, dat we volgend jaar weer van de partij zijn in Schruns!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 maart 2007

Door: Anoniem over St. Gallenkirch-Gortipohl

Voor de tweede keer in St. Gallenkirch. Wederom goed bevallen. Zijn hier in de carnavalsweek geweest en waar veel andere Nederlanders alleen maar in de zon konden zitten wegens te weinig sneeuw hadden wij veel zon en ook nog goede pistes. Gezien de hoeveelheid sneeuw die gevallen is dit jaar! Er wordt erg veel aandacht besteed aan het dagelijks prepareren van de pistes, zelfs een dalafdaling was nog mogelijk. Ons pension lag in het groen en dat is wel een vreemde gewaarwording. Verder een prima skischool voor de kindertjes. Het dorp is niet zoveel aan, maar gezien de leeftijd van onze dochter kunnen we toch niet après-skiën.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 maart 2007

Door: piet over Gargellen

Dit jaar voor de zoveelste keer in Gargellen geweest. Het dorp ligt op 1500 meter hoogte en ondanks dat het overal slecht was met de sneeuw omstandigheden is het in Gargellen gewoon goed. De pistes worden goed onderhouden en wat wil je nog meer zo vanuit je huis op de piste. Rijd je vanuit het dorp st gallenkirch naar boven dan krijg je pas het echte wintersport gevoel omdat er gewoon altijd en altijd sneeuw ligt. Voor kinderen ideaal omdat ze in het kleine gebied niet kunnen verdwalen. Maar voor zowel de beginner als de gevorderde zijn er genoeg uitdagingen. De mensen zijn vriendelijk en wachttijden bij de liften? Welke wachttijden?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 28 februari 2007

Door: Oscar over Gargellen

Wij gaan binnenkort naar Gargellen. Is de weg naar boven naar Gargellen goed te berijden of moet je echt met sneeuwkettingen naar boven?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 februari 2007

Door: Lot over Gargellen

ik ben er vorig jaar geweest en ik ga dit jaar voor de 2e keer heen! Het is er heel leuk gezellig en knus. Dit word mijn 2e keer in hotel Madrisa. Een heel leuk en gezellig hotel. Het is erg leuk voor kinderen en ik kan het weten want ik ben een kind :) (13jr.) Ik vind in ieder geval Gargellen super!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 13 februari 2007

Door: Ilonka over Gargellen

Onze familie komt al ongeveer 30 jaar in Gargellen. Elk jaar met de Krokus weer skiën in Gargellen. Het is gewoon weer thuiskomen. Heel mooi plaatsje. Bijna sprookjesachtig als je de weg naar boven toe rijdt. Het is geen super groot skigebied, maar met de Silvretta e.d erbij, hoef je je eigen niet te vervelen. Alle afdalingen komen op 1 punt uit. Heel handig met de kinderen. Verdwalen is bijna onmogelijk. Gargellen is ietsje duurder geworden de laatste jaren, maar waar zijn de prijzen niet gestegen? Doordat Gargellen nog niet bij het grote publiek bekend is, heb je weinig wachttijden bij de liften. Kortom, dit jaar en volgend jaar en volgend volgend jaar zullen wij er waarschijnlijk weer zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 28 januari 2007

Door: Rob over Schruns

Ik wil komende maand gaan skien in deze omgeving. Mijn vrouw en zoon hebben (nog) geen ski-ervaring, vandaar dat we ook hier heen gaan. Ik wilde graag weten of hier (groepsgewijs) ski-onderwijs gegeven wordt en tegen welk tarief (en/of combinatie mogelijk met skipas) Wie kan mij aan deze info helpen? landwehr@quicknet.nl

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 25 januari 2007

Door: Truus van Zuijdam over Schruns

Voor de vierde keer mag ik met mijn kinderen mee naar Schruns. Ik vind het heerlijk om te wandelen, te kijken en te genieten van de winterse natuur. Skiën kan ik niet, zou ik ook niet meer durven, gezien mijn leeftijd, maar genieten kan ik wel. 3 Febr. 2007 hoop ik het weer te aanschouwen. Kan me er op verheugen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 januari 2007

Door: Anoniem over Gargellen

Ook in Landal Hochmontafon geweest, prima appartement, heerlijke bedden! Vorige schrijver was niet tevreden over skigebied, wellicht eerst gebied bestuderen wat betreft de eindstations van de liften om niet te hoeven klimmen om een restaurant te bezoeken, even met de 4 pers stoeltjeslift omhoog en je bereikt zo de voordeur van een restaurant. Andere skigebieden bereikbaar met de gratis bus, dus geen last van sneeuw op de weg met eigen vervoer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 9 januari 2007

Door: Maarten over Gargellen

Wij zijn begin januari in het nieuwe Wij zijn begin januari in het nieuwe Landal Skilife appartementen complex geweest. Dit park is een aanrader. Mooie en ruime appartementen met prima voorzieningen. Goed zwembad, behoorlijk restaurant en ook niet onhandig een parkeergarage onder het appartementencomplex. Het skigebied van Gargellen valt echter ronduit tegen. Het pisteplan is onhandig (liften stoppen onder het restauarant) en het skigebied is zeer beperkt. De skipas wordt vanaf 3 dagen alleen in combinatie met de montafon pas verkocht en is daardoor onevenredig duur. De eerste opstap voor het grotere montafon gebied is in St Gallenkirch. Dit dorp ligt op 20 autominuten rijden in het dal. Bij zware sneeuwval geen ontspannen rit. Kortom mooi nieuw complex, maar een matig en daardoor duur skigebied. Geen aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 december 2006

Door: Anoniem over St. Gallenkirch-Gortipohl

Ik en de rest van ons gezin komen hier al meer dan 27 jaar! Hier het skien geleerd als klein mannetje van 5 (nu 33)! Dezelfde leraar die mij de eerste les heeft gegeven is nu hoofd v/d skischool daar! Dat zegt ook wel iets over hoe het daar is....! Ik heb over de jaren heen het hele gebied (ten goede) zien veranderen/moderniseren/uitbreiden. Erg modern skigebied (nieuwste liften en geen sleepliften meer) met korte wachttijden. Veel brede pistes en lange afdalingen die goed aanstuiten op elkaar. Ook erg veel restaurants boven, zodat er overal plaats is. St. Gallenkirch een erg gezellig dorpje waar het altijd rustig en knus is, maar het aan niets ontbreekt qua faciliteiten! Hier heb je het echte Oostenrijkse gevoel nog en niet het idee dat je iedere meter struikelt over een andere toerist met bontlaarsen! Ik raak er niet op uitgekeken en het is mijn tweede thuis geworden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 november 2006

Door: Anoniem over Gaschurn-Partenen

Ik ga al 11 jaar naar Gaschurn. De één vind het saai omdat het nog aardig kleinschalig is in vergelijking met bijvoorbeeld St. Anton am Arlberg. Maar hetgeen het hier zo leuk is, zijn de skileraren, de leuke restaurantjes, de mooie skipistes en kleine kroegjes. Voornamelijk Heuboda. En wat ik pas echt fijn vind aan zo'n gebied is dat je niet om de minuut een andere Nederlander hoort hoewel ik wel moet zeggen dat het aantal nederlanders in de loop der tijd is toegenomen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 13 november 2006

Door: Anoniem over Gaschurn-Partenen

Gaan nu voor het vierde jaar naar Gaschurn (met de kerst) dus je kunt wel stellen dat het bevalt! Het is een klein rustig dorp met leuke restaurants en de apres-ski is gezellig maar niet overdreven. Bij de berghutten is het druk maar het gaat allemaal snel en gemakkelijk. Na de kerstdagen komen wel de Duitsers en dan wordt het overal behoorlijk druk. De accomodatie is prima verzorgd. Verschillende appartementen met dus ook verschillende mensen. Er wordt altijd wel wat leuks georganiseerd. Wel op tijd boeken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 31 oktober 2006

Door: frank over Gaschurn-Partenen

Een beetje een saai dorp en bij bepaalde liften kan het heel druk zijn en ook in bepaalde berghutten. Ik vind het hier niet zo goedkoop als anderen aangeven.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 25 oktober 2006

Door: John van Z over Schruns

Wij komen hier al jaren. Het dorp is vrij rustig. Niet echt goedkoop, maar wel heel praktisch en niet te groot. De bussen naar de verder in het Montafon gelegen skigebied vertrekken vanaf het centrum. De skigebieden Hochjoch en Golm in Schruns zelf zijn ook prima. De après-ski mogelijkheden zijn niet zo groot, maar wel gezellig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 oktober 2006

Door: Anoniem over St. Gallenkirch-Gortipohl

Top skilocatie. Mooie brede pistes. Goed onderhouden. Korte wachttijden bij de liften. Niet te ver rijden met de auto. Kortom: aanradertje.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 12 oktober 2006

Door: Mikel over Gargellen

Ik ga deze winter ook naar Gargellen. Is het nu een extreem prijzig skigebied ?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 11 oktober 2006

Door: corjan over Gargellen

Afgelopen winter was ik skileraar in Gargellen. Dit dorp richt zich vooral op families en rustzoekers, een bruisend nachtleven kan je vergeten. Weliswaar is gargellen ook onderdeel van het Montafon, waardoor je ook in andere skigebieden kunt skien, maar dat is meer dan 10 kilometer rijden en de busverbinding is matig. Het dorp is door haar hoge ligging en het fenomeen sneeloch, zeer sneeuwzeker en ik heb dan ook van veel poedersneeuw mogen genieten. off-piste skiën gaat heel goed in Gargellen, alhoewel het gebied klein is. Ook is het uitermate geschikt voor het maken van skitouren richting Klosters bijvoorbeeld. De skischool is amateuristisch van opzet, maar funktioneert naar behoren. Er is een levensmiddelenwinkel, maar deze is slecht en enorm duur (vooral fruit is slecht en duur). Misschien kom ik deze winter toch weer in gargellen aangezien ik nu niet zoveel tijd heb en ik ben niet de après-ski ganger. Het verandert wel dit jaar met de komst van landal green park, het dorp komt niet onder de schaalvergroting uit en een verbinding met Klosters verwacht ik ook in de toekomst. Alleen dat kan nog wel even duren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 september 2006

Door: Anoniem over Gaschurn-Partenen

Wij komen al een aantal jaar in Gaschurn en willen voorlopig nergens anders meer naar toe. In één woord geweldig! De eerste jaren zonder kids en heerlijk geskied nu met kids. De skischool is top in de vakanties zelfs nederlandstalige leraren wat het voor de kids wel zo makkelijk maakt. Goede opvang zodat de ouders een heerlijk rondje kunnen skien. Verder super: het prijsniveau. Het is hier echt betaalbaar. Ook het eten op de piste is van zeer goede kwaliteit en de prijs normaal. Wachttijden zijn zeer gering en er zijn bijna geen sleepliften. Allemaal van die turbo stoeltjes liften met verwarming in de zitting. Probleem is alleen het vinden van accomodatie. In de vakanties alles zit nl meestal ruim van te voren vol.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 september 2006

Door: Anoniem over St. Gallenkirch-Gortipohl

Eén van het mooiste skigebied. Een klein maar gezellig dorp en al de winkels die je nodig hebt voor de wintersport zijn aanwezig. Een geweldige plaats om van je wintersport te genieten en niet te vergeten een sneeuwzeker gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 2 september 2006

Door: Anoniem over Gaschurn-Partenen

Leuk skigebied maar dit was een keer en niet meer. Wij zijn te veel verwend in Frankrijk, ski's aan bij je hotel en weg. Met de bus of auto naar de piste de bussen overvol in de morgen. In de rij om boven te komen en in Frankrijk opstappen en weg wezen. Dit was leuk voor 1 keer en dan de prijzen waar mensen het altijd over hebben. De prijzen verschillen niet veel van elkaar zeker als je de skipassen vergelijkt. In Frankrijk veel meer kilometers om te skien, als je dan Oostenrijk ziet (prijs en kilometers die er tegen overstaan) is Frankrijk zo gek nog niet. Het dorp zelf had ook weinig te bieden

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 26 augustus 2006

Door: stefan over Schruns

Ik ben de afgelopen winter met een aantal gezinnen in Schruns geweest. We huurden samen een groot chalet. We moesten het wel hebben van de gezelligheid van elkaar want daar is niet veel te doen. Het skigebied is voor beginners leuk. Maar als je al een paar jaar hebt geskied heb je het na 2 dagen wel gezien.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 mei 2006

Door: anoniem over Gaschurn-Partenen

Gaschrun saai dorp weinig te doen. Skigebied slecht geprepareerd. Skipas duur als je Frankrijk ziet is de pas ook duur maar je hebt er heeeel veeel kilometers meer voor (bv Avoriaz , Val Thorens) Skihutten druk zo druk dat ze op de grond moesten zitten en was het niet eens schoolvakantie.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 24 april 2006

Door: Anoniem over Gaschurn-Partenen

Maart 2006 Gaschrun veel sneeuw gehad weinig zicht piste"s werden slecht geprepareerd. Lastig alles met de bus of auto moet doen ( gaan toch weer naar Frankrijk) daar heb je dat minder. Prijsen vielen mij tegen zeggen ze dat Franfrijk duur is. Vergelijk de skipassen is met het aantal kilometers nou dan weet ik het wel. Leuk pension was heel nertjes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 23 maart 2006

Door: wim de keijzer over Schruns

Bevindingen Hochjoch en Gargellen tijdens krokusvakatie 2006. Gezin met 3 kinderen. Hochjoch : - Heeft voldoende leuke blauwe en rode pistes voor 3 tot 4 dagen skieen. - Heeft een lekkere lange blauwe piste van 12 km tot, in het dal. - Geen lange wachtrijen aan de liften. - Langzame kabinelift vanuit het dal van Schruns naar bergstation. - Bergrestaurant heeft picknickruimte. Gargellen : - Prachtige omgeving - Heeft lange blauwe en rode afdalingen. - Heeft 2 verschillende afdalingen tot het dalstation. - In Bergrestaurant komen ze elke 10 minuten vragen of er nog wat nodig is. - Geen lange wachttijden aan de liften. - Is ongeveer 30 minuten rijden vanaf Schruns.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 15 maart 2006

Door: Anoniem over Gaschurn-Partenen

Hebben geen accomodatie gehad in Gaschurn, maar daar wel gebruik gemaakt van de skischool voor de kinderen. Dit was in 1 woord fantastisch. Noviland is een soort sneeuwspeeltuin voor de kinderen waar ze op een leuke speelse manier het skieen leren. Pluim voor de skischool!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 15 maart 2006

Door: Anoniem over St. Gallenkirch-Gortipohl

Een klein dorpje met de faciliteiten die je nodig hebt, supermarkt, bakker, skiverhuur en restaurants. Skieen voor beginners en gevorderden volwassenen prima, sluit aan op groot aantal pistes. Voor kinderen aan te raden 1 dorp verder (10 min. rijden auto/skibus) naar Gaschurn te gaan. Bij het dalstation is een erg leuke plek voor de kleine kinderen om het skieen te leren (bij st.Gallenkirch moeten ze naar het middenstation en de communivatie met de skileraren was een stuk minder goed). Ook de skischool in Gaschurn is erg welwillend!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 maart 2006

Door: Fam. Bruynbroeck. over Tschagguns

Vorige week was het onze eerste skivakantie in Tschagguns en zeker niet de laatste! Net iets wat we zochten voor een fijne gezinsvakantie. Rustig verblijf en heel mooi apartement bij de fam. Kessler niet ver van het centrum. Alle winkels in de buurt. Grootwarenhuis, bakker, slager en een goed retaurant. Het montafon-skigebied is super. Veel mogelijkheden en niet druk. Zowel voor skiers en snowboarders veel afwisseling en goed onderhouden. Geen lange wachtrijen aan de liften. Ook wandelaars komen er goed aan hun trekken en dan mogen we de superleuke rodelpiste van Schruns nog niet vergeten! Tot volgend jaar! Fam. Bryunbroeck- Astene- België

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 februari 2006

Door: Jenny Rousse over Gargellen

Goede lift naar boven, uitstekend geregeld, beleefde mensen bij de liften, ook boven. Ski-depot is fijn, je kan voor 6 euro 2 paar skies en schoenen een hele week in een kast opslaan. Ruimte is verwarmd. Ik vond het dorp wel vrij somber omdat de zon er lang over doet om het dorp te 'verwarmen'. Als je boven komt sta je gelijk in de zon. Liften stopten rond 16.00 uur. Zeer kleine dorpskern met in het weekeinde veel auto's. Ik vind wel dat in dit dorp aandacht wordt besteed aan de toeristen. Wandelpaden houden ineens zomaar op, dat vond ik irritant. Skipistes worden goed onderhouden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 februari 2006

Door: Anoniem over Schruns

Ik kom al 3 jaar in schruns en het is een mooi leuk gezellig ski gebied. Veel restaurantjes op de piste waar je lekker even wat kan drinken en eten. Voor de snowboarders is er een apart chill cafe waar je lekker even kan bij komen. Kan veel tussen de bomen door als je der van houd om leuke bospaatjes te maken. En een super gave rodelbaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 januari 2006

Door: Anoniem over Gaschurn-Partenen

Klantvriendelijke Oostenrijkers bestaan dus wel. Voor het eerst in meer dan 20 jaar dat we naar eenzelfde dorp terugkeren. Het is ons vorig jaar erg goed bevallen en niet alleen omdat het prijsniveau lager ligt dan in de rest van Oostenrijk, gewoon normale bewoners en dat heeft z'n uitwerking op de gasten, ook die zijn leuker dan de gemiddelde wintersporter, geen gebral en geen Vanessa types. Niet te veel ruchtbaarheid aan geven dan blijft het hopelijk zo.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 31 december 2005

Door: Dirk uit Kallo over Gargellen

Wondermooi dorpje.Klein skigebied maar men komt er voldoende aan zijn trekken.Zeer vriendelijke bevolking Een echte aanrader om tot rust te komen of voor een vakantie met het ganse gezin. We gaan met de krokusvakantie terug met de kinderen en hebben ook al gereserveerd voor t'volgend jaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 december 2005

Door: Anne-Marie over Schruns

Wij gaan al jaren naar Schruns in de Krokusvakantie. Après-ski is er wel degelijk en supergezellig. Kijk maar op www.urmonti.at. Er is echter weinig nachtleven - gelukkig, want we komen immers om te skiën.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 december 2005

Door: Anoniem over St. Gallenkirch-Gortipohl

We hebben al 2 maal in St. Gallenkirch gelogeerd in het pension Vallula dat word gerund door Belgen Rita en Daniél als ook hun zonen Kevin en Clint, en ben al aan het af tellen om er binnen een 3 tal weken er terug naartoe te gaan.Een pension waar het goed en gezellig is,en waar men uitstekende informatie krijgt om te wandelen of te skien.Om nog maar te zwijgen over de kwaliteiten van de kok Daniél .Over het dorp, niet groot maar fijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 november 2005

Door: Miguel F. Mendes de Leon over Gargellen

Ik ben voor het eerst in februari 1956 als 4-jarig jongetje door mijn ouders mee naar Gargellen genomen. Hoewel we de afgelopen 45 jaar ook in talloze andere skidorpen in Oostenrijk en Zwitserland hebben vertoefd, zijn we uiteindelijk weer terug in Gargellen. Dat zegt genoeg. Op een paar relatief nieuwe hotels en appartementenhuizen is het dorpje niets veranderd. Het dorp bestaat nog steeds voornamelijk uit tradioneel gebouwde hotels, chalets en huizen, m.u.v. het grote centrale appartementengebouw, waar iedereen nog steeds kwaad over is dat het ooit gebouwd is. Het had inderdaad fraaier gekund, maar door het schuine chalet-achtige dak valt de "schade" gelukkig mee. Wijzelf logeren de laatste 15 jaar in een knus familiehotelletje, Mateera. De vele stamgasten maken het nog eens extra gezellig. Het skigebied is weliswaar klein, maar voldoende gevarieerd: Voor elk wat wils. Voor gezinnen met kleine kinderen is het een paradijs, omdat je elkaar eigenlijk niet kwijt kan raken. Zelf heb ik in Gargellen leren skieen door al op 6-jarige leeftijd op skietjes zonder staalkanten met vellen de bergen in te trekken. Er waren toen slechts 2 oefenliften en alle klassen m.u.v. de echte beginners liepen dagelijks een van de 42 uitgestippelde dagtoeren. Opmerkelijk is dat het toerenlopen weer aan populariteit wint. Gargellen heeft voor deze fantastische tak van sport een uitermate geschikte ligging. De grens tussen Oostenrijk en Zwitserland wordt namelijk gevormd door bergen die net wat hoger zijn. Zo kunnen schitterend mooie en heel gevarieerde toeren (van 1 uur tot een aantal dagen met slapen in hutten) worden gelopen. Deze hogere bergen zorgen er tevens voor dat het gebied heel sneeuwzeker is. Hier ligt zelfs in de slechtste jaren echt altijd sneeuw. Voor langlaufers is gargellen niet zo geschikt. Eigenlijk zijn er maar twee dalen waar je in en uit kan lopen. Loipes worden trouwens niet geprepareerd. Voor wandelaars is het iets geschikter, tenminste als je de weg kent en sneeuwschoenen meeneemt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 november 2005

Door: Roel Vergeldt over Schruns

Voor te skieën echt super! Voor te après-skieën jammer genoeg zeer weinig te doen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 november 2005

Door: Anoniem over Gaschurn-Partenen

in een woord...SUPER

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Montafon

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Silvretta Montafon. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark