Beoordelingen St. Gallenkirch-Gortipohl

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar St. Gallenkirch-Gortipohl te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of St. Gallenkirch-Gortipohl ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in St. Gallenkirch-Gortipohl op wintersport zijn geweest. Ben jij in St. Gallenkirch-Gortipohl geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 24 februari 2019

Door: Anoniem over St. Gallenkirch-Gortipohl

Mooi uitgebreid skigebied

Mooi skigebied, goed te bereizen, met brede en goed verzorgde pistes. Restaurants op en rond de pistes zijn druk en niet goedkoop (meer?) (2 koffie en 2 cola €17,50). Logistiek niet ideaal, stukken lopen tussen lift en einde piste, skibus niet voldoende capaciteit, te laat te vol of voorbij rijden. Enkele zeer verouderde liften. Weinig tot geen après-ski.

Skipistes
Logistiek

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 maart 2018

Door: Gerard van Laar over St. Gallenkirch-Gortipohl

Gezellig oostenrijks dorp

Gezellig dorpje met verschillende winkels en restaurants. Voor het drukke uitgaansleven kun je beter verder rijden naar bijvoorbeeld Ischgl, maar ga je voor een sneeuwzeker skigebied met knusse berghutjes om te lunchen, dan ben je hier aan het goede adres. Ook het nachtrodelen is een echte aanrader. Voor gezinnen met jonge kinderen zou ik Gargellen aan willen raden. Gargellen is een wat kleiner en overzichtelijk skigebied waar je vanaf het restaurant bovenaan de gondel een goed overzicht hebt op de oefenpiste.

Sneeuwzeker, gezellig, goede restaurants, 8 uurtjes rijden vanaf NL
Geen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 maart 2018

Door: Lucas van Spaendonk over St. Gallenkirch-Gortipohl

Groot skigebied met grote variatie aan pistes op maar 800 km van Nederland met slechts 20 km geen snelweg.

Vanuit St. Gallenkirch-Gortipohl kun je 2 verschillende skigebieden in Silvretta Montafon en Hochjoch met ieder hun eigen mogelijkheden. Silvretta Montafon met veel pistes en gelände en Hochjoch met een groot funpark voor snowboards en freestyle skiërs. Diverse restaurants op de pistes.

Veel en afwisselende pistes en een prima skischool met uitgebreid kinderland voor snel leren van de eerste beginselen van het skiën en snowboarden
Weinig sfeervolle après-ski cafés.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 maart 2018

Door: Roel Nagtegaal over St. Gallenkirch-Gortipohl

Al meer dan 40 jaar ons vaste stekkie! Geweldige pistes en nog echt Oostenrijk! Relatief kort rijden. Rust!

Super mooi skigebied voor jonge en oudere gezinnen! Super mooie pistes en top geprepareerd. Moderne liften en weinig wachttijden. Sneeuwzeker en relatief kort rijden.

Relatief dichtbij, 2 skigebieden vanuit één dorp, sneeuwzeker, veel goede restaurants boven bij St.Gallenkirch/Gortipohl.
Niet veel après-ski gelegenheden in het dal etc., Niet veel restaurants/zitplaatsen bij skigebied Schruns

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 3 maart 2018

Door: Cécile over St. Gallenkirch-Gortipohl

Geweldig skigebied, leuke sfeer en gevarieerde pistes

We zijn 10 dagen in St. Gallenkirch geweest. We hebben geskied, 1 dag gelanglaufd en tussendoor ook gewandeld. Het is een kleiner en knus dorpje met een supermarkt en veel restaurants. De pistes zijn super en je hebt veel mogelijkheden zodat je zeker niet elke dag dezelfde pistes neemt. Een of twee dagen skiën in Gargellen is ook echt een aanrader. We komen hier al 15 jaar met veel plezier!

Veel variatie in pistes
Verschillende gebieden inbegrepen bij de skipas
Gezellige restaurants
Nog niet ontdekt door veel Nederlanders

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 2 maart 2018

Door: Robin over St. Gallenkirch-Gortipohl

Een leuk skigebied. Met voor ieder wat wils

Wij zijn er in de voorjaarsweek geweest was in het weekend wel heel erg druk met weekendgasten. Dit ging later doordeweeks een stuk beter.

Mooie afwisselende pistes
Het is erg druk in de restaurants. Zijn maar een paar hutten waar je eten kunt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 december 2017

Door: Jurrit jetten over St. Gallenkirch-Gortipohl

Gemoedelijk, al is het in de loop der jaren wel drukker geworden

Goede pistes en als je zoals wij er al 43jaar komt dan zegt dat toch wel iets . Het gebied zien groeien van heel klein naar wat het nu is. De eerste 30 jaar kwamen we er in zomer en in de winter. Voor gezinnen met kinderen is dit gebied ideaal.

Voor elk wat wils
Evt de lang laufloipes zijn niet altijd geprepareerd

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 13 augustus 2017

Door: Tom over St. Gallenkirch-Gortipohl

Niet ver rijden

Prachtig skigebied. Absoluut niet druk.

Ligging.
Geen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 8 maart 2017

Door: Roel Nagtegaal over St. Gallenkirch-Gortipohl

Gemoedelijk en fantastische pistes!

Fantastisch skigebied voor (jonge) gezinnen en families.

Rijafstand en route, sneeuwzeker, authentiek.
Iets meer gastronomie in de dorpjes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2016

Door: Familie Sneekes over St. Gallenkirch-Gortipohl

Prachtig dorp gelegen in een mooi dal, met vele mogelijkheden. Gebied is steeds meer uitgebreid

St. Gallenkirch is een dorp met aardige en behulpzame bewoners. Als je als onbekende komt zijn ze altijd even vriendelijk. Wij komen er nu al 9 jaar en zijn onderhand stamgast. Ze zijn blij je weer te zien na een jaar of misschien langer. Een dorp met vele mogelijkheden en veel keuze in verhuur voor ski's. Zowel bij de kabelbaan als in het dorp zelf zijn verhuur mogelijkheden. Een supermarkt zit er die niet duur is. (Spar) een bakker, een drogist en een aantal restaurants.

Sneeuwzeker
Skischool is op twee punten op de berg verdeeld. Wel lastig met kinderen die gevorderd zijn en beginner. Dan trekken ze het gezin uit elkaar en is het lastig tussen de middag met eten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 25 januari 2016

Door: B.van Dijk over St. Gallenkirch-Gortipohl

wij zijn net weer terug na een week geweldig skien. Wat dit gebie vooral zo geweldig maakt is dat je vanuit st Gallenkirch met de gondel naar twee super gebieden kunt. Oook met de bus of eigen auto ben je zo in Gargellen een must om in ieder geval een dag te doen. ook kun je met dezelfdepas nar Golm met de skibus. overdag zijn er meerdere leuke hutten om te lunchen. 's avonds meer dan voldoende keuze voor een betaalbaar diner.

super skigebied voor de echte wintersporter. Ook een dag Gargellen is een aanrader. een mooie grote Spar goed bereikbaar. vanuit Nederland snel te bereiken groten liften capaciteiten

super ski gebied, grote lift capaciteit, mooie pistes, veel variatie, aardige mensen
een week is te kort

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 maart 2015

Door: J.Molenkamp over St. Gallenkirch-Gortipohl

Geen behoorlijke dalafdaling

In en om het dorp geen donder te beleven, iemand die niet skiet/snowboard moet eerst naar het tussenstation om wat te kunnen zien. De afdaling op de Hochjoch is te doen voor de ietwat gevorderde skiër/snowboarder, een mooie afdaling als er geen laaghangende bewolking is van 2400 m naar 1900 m. Maar geen dalafdaling naar St. Gallenkirch, kan ook niet omdat het een verbindinglift is, ik ga liever naar de Golm, zelfde skipas en voor de niet skiërs/snowboarders veel meer te doen en te zien omtrent dalafdaling met een kopje koffie of iets sterkers.

Geen behoorlijke dalafdaling voor snowboarders in dit gebied
Geen behoorlijke dalafdaling voor snowboarders in dit gebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
5

Datum 24 februari 2015

Door: J.Molenkamp over St. Gallenkirch-Gortipohl

waardeloos

Een waardeloos gebied voor beginners, omdat je eerst naar 2005 meter moet gaan wil je wat leuke afdalingen doen tot het midden station 1600 meter. De dal afdalingen zijn slecht op het moment van schrijven 24-02-2015.

geen
waardeloze dalafdaling

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 27 januari 2012

Door: bertus kruitbos over St. Gallenkirch-Gortipohl

St Gallenkirch was zoals verwacht, de dorpen stellen niks voor. Winkeltje voor de boodschappen en een restaurantje. Goed eten en niet duur in Montafoner Huesli bij de tunnel naar Schruns, maandag gesloten. Skieen op fantastische pistes aan beide zijden van het dal, veel blauw en heel breed 100 tot 300 meter. Goed geprepareerd, naar het dorp skieen slecht maar naar boven met de gondel heel mooi. Wij waren er half januari en dan heb je weinig zon in het dal. Je moet hier echt om het skieen heen gaan!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 januari 2012

Door: Anoniem over St. Gallenkirch-Gortipohl

Hallo, We zijn net terug uit Sankt Gallenkirch. Geweldig om te skien daar. Mooie brede goed onderhouden pistes maar ook off piste legio mogelijkheden ook van grotere hoogte. Ook voor kinderen volop mogelijkheden inclusief diverse sleebanen. De liften zijn ook erg modern en het gebied is niet te druk. Kortom aan aanrader. Voor de echte apres ski moet je hier niet zijn. Als je van natuurschoon en knusse hutjes houdt moet je ook eens in het gebied Gargellen gaan skien, daar kun je met dezelfde skipas terecht 20 minuten in de bus vanaf Skt.Gallenkirch. Is niet zo groot maar wel heel mooi.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 28 januari 2010

Door: Charlie B over St. Gallenkirch-Gortipohl

Verleden jaar maart hier geweest. Saai dorp zonder echte dorpskern. De liften van de verschillende gebieden liggen verspreid in het dal, dus altijd eigen auto of skibus nodig. De pisten lijken mij in het algemeen minder geschikt voor beginners, de dal afdaling naar Gaschurn is een regelrechte ramp. Andere gebieden zullen dan wel duurder zijn maar die vind ik dan ook wel veel leuker en gezelliger. Ik ga hier nooit meer naar toe.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 16 maart 2009

Door: Anoniem over St. Gallenkirch-Gortipohl

Van 8 tot 15 maart met 3 volwassenen in st. Gallenkirch geweest. Het weer: Daar kun je lange analyses op los laten maar feit is dat we dit gelukkig niet in de hand hebben. Als je de statistieken vergelijkt kun je ongetwijfeld gebieden vinden met meer zonne-uren. Heb begrepen dat het een vrij sneeuwzeker gebied is ondanks dat het niet heel erg hoog is. Aan sneeuw hadden wij deze week dan ook geen gebrek. Samenstelling publiek: Gemiddeld 70% Duits, 15% Oostenrijkers en restant Zwitsers, Nederlanders, Fransen en 2 Italianen. Skigebied: Mooie goed geprepareerde pistes, voor elk wat wils. Meer dan voldoende kilometers voor een week voor de gevorderde skiers. Inderdaad is zo nu en dan een blauwe piste rood, een rode piste blauw en een zwarte rood, maar ben nog geen gebied tegengekomen waar dit niet zo was in meer of mindere mate. Niet zeuren, skieen. (en ja, wij hadden ook een beginner in ons midden) Kilometers zijn verdeeld over 3 skigebieden (alle op 1 pas). Elk gebied heeft z'n charme. Gewoon proberen. Alle gebieden ca. 5 autominuutjes. In deze week door de week vrij rustig op de pistes, in het weekend heel erg druk. Zoals al eerder gemeld kun je in het weekend het beste naar het Gargellen gebied. Er rijdt regelmatig een skibus en je kunt evt. je eigen auto gebruiken. Klein nadeel: Ski piste van Gallenkirch eindigt niet bij de gondels zelf maar er tegenover. Dus klein stukje lopen. Apres Ski: Enkele kroegjes onderaan de piste. best gezellig. Als je de polonaise wilt lopen van Hollandse kroeg naar Hollandse kroeg dan kun je beter een ander gebied uitzoeken of in Nederland blijven natuurlijk. Over het algemeen zijn de mensen vrij gemutlich. Oostenrijkers best aardig als je ze kunt verstaan. Prijzen: (een niet geheel onbelangrijk aspect voor Nederlanders) Zeker niet duur. In hotel restaurant Boda Stoba, onderaan de piste, een prima 3 gangen menu voor 13 Euro. Nou als dat geen Nederlanders trekt dan weet ik het ook niet meer. Daar kun je haast geen spaghetti voor maken! Voor logies kun je het beste even op de plaatselijke VVV-site kijken hier vind je voldoende, veelal particuliere aanbieders. En scherp geprijsd. Al met al voor herhaling vatbaar. Helaas gaan we nooit 2x naar dezelfde plek.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 januari 2009

Door: Sjaak over St. Gallenkirch-Gortipohl

Hallo wintersporters, echt een aanrader! Wij gingen met het gezin. Erg prettig is de route er naar toe, je bent er zo vanwege de gunstige ligging t.o.v. van de snelwegen. Je hebt er goede oefenweides, maar ook een hele lange afdaling voor de echte cracks. De sneeuw is de laatste 5 jaar goed hier. En wachten bij de liften? DUS NIET! Voor jongeren/groepen is dit geen aanrader, ga dan naar Zell am See of Mayrhofen Vr. groet 2 families(Rotterdam en Dordrecht)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 25 maart 2007

Door: Anoniem over St. Gallenkirch-Gortipohl

Net terug van dit saaie dorp. Echt geschikt voor ouderen. Er is niets te doen en niets te koop. Het skigebied is erg mooi maar verder is er echt niets te doen. We hebben in hotel Vermala gezeten wat heel erg goed was, dus als je er toch heen wilt is dit hotel een aanrader. Ik ga er nooit meer naar toe. Ja misschien als ik 60 jaar ben. Als je wilt wandelen rijden ze je zo van je sokken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 maart 2007

Door: Anoniem over St. Gallenkirch-Gortipohl

Voor de tweede keer in St. Gallenkirch. Wederom goed bevallen. Zijn hier in de carnavalsweek geweest en waar veel andere Nederlanders alleen maar in de zon konden zitten wegens te weinig sneeuw hadden wij veel zon en ook nog goede pistes. Gezien de hoeveelheid sneeuw die gevallen is dit jaar! Er wordt erg veel aandacht besteed aan het dagelijks prepareren van de pistes, zelfs een dalafdaling was nog mogelijk. Ons pension lag in het groen en dat is wel een vreemde gewaarwording. Verder een prima skischool voor de kindertjes. Het dorp is niet zoveel aan, maar gezien de leeftijd van onze dochter kunnen we toch niet après-skiën.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 december 2006

Door: Anoniem over St. Gallenkirch-Gortipohl

Ik en de rest van ons gezin komen hier al meer dan 27 jaar! Hier het skien geleerd als klein mannetje van 5 (nu 33)! Dezelfde leraar die mij de eerste les heeft gegeven is nu hoofd v/d skischool daar! Dat zegt ook wel iets over hoe het daar is....! Ik heb over de jaren heen het hele gebied (ten goede) zien veranderen/moderniseren/uitbreiden. Erg modern skigebied (nieuwste liften en geen sleepliften meer) met korte wachttijden. Veel brede pistes en lange afdalingen die goed aanstuiten op elkaar. Ook erg veel restaurants boven, zodat er overal plaats is. St. Gallenkirch een erg gezellig dorpje waar het altijd rustig en knus is, maar het aan niets ontbreekt qua faciliteiten! Hier heb je het echte Oostenrijkse gevoel nog en niet het idee dat je iedere meter struikelt over een andere toerist met bontlaarsen! Ik raak er niet op uitgekeken en het is mijn tweede thuis geworden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 oktober 2006

Door: Anoniem over St. Gallenkirch-Gortipohl

Top skilocatie. Mooie brede pistes. Goed onderhouden. Korte wachttijden bij de liften. Niet te ver rijden met de auto. Kortom: aanradertje.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 september 2006

Door: Anoniem over St. Gallenkirch-Gortipohl

Eén van het mooiste skigebied. Een klein maar gezellig dorp en al de winkels die je nodig hebt voor de wintersport zijn aanwezig. Een geweldige plaats om van je wintersport te genieten en niet te vergeten een sneeuwzeker gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 15 maart 2006

Door: Anoniem over St. Gallenkirch-Gortipohl

Een klein dorpje met de faciliteiten die je nodig hebt, supermarkt, bakker, skiverhuur en restaurants. Skieen voor beginners en gevorderden volwassenen prima, sluit aan op groot aantal pistes. Voor kinderen aan te raden 1 dorp verder (10 min. rijden auto/skibus) naar Gaschurn te gaan. Bij het dalstation is een erg leuke plek voor de kleine kinderen om het skieen te leren (bij st.Gallenkirch moeten ze naar het middenstation en de communivatie met de skileraren was een stuk minder goed). Ook de skischool in Gaschurn is erg welwillend!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 december 2005

Door: Anoniem over St. Gallenkirch-Gortipohl

We hebben al 2 maal in St. Gallenkirch gelogeerd in het pension Vallula dat word gerund door Belgen Rita en Daniél als ook hun zonen Kevin en Clint, en ben al aan het af tellen om er binnen een 3 tal weken er terug naartoe te gaan.Een pension waar het goed en gezellig is,en waar men uitstekende informatie krijgt om te wandelen of te skien.Om nog maar te zwijgen over de kwaliteiten van de kok Daniél .Over het dorp, niet groot maar fijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen