Beoordelingen Schruns

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Schruns te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Schruns ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Schruns op wintersport zijn geweest. Ben jij in Schruns geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 maart 2018

Door: Marco over Schruns

Gebied met veel mogelijkheden

Dorp beschikt over voldoende goede restaurants en er zijn meerdere supermarkten, waaronder de Lidl.

Heel goed aan te rijden, zelfs nooit sneeuwkettingen nodig gehad
Gebieden als Gargellen en Brand zijn lastig bereikbaar

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 5 maart 2018

Door: Anoniem over Schruns

Fijn gebied voor iedereen.

Gezellig dorpje met veel variatie op de piste.

Goede skischool. Gezinsvriendelijk.
Als je naar de andere kant wil, kost dit veel tijd. Relatief duurdere hotels.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 24 december 2017

Door: Hester de Vries over Schruns

Sfeervol, klein overzichtelijk geen uitgebreide apres-ski

Mooi gebied, fijne pistes zeer rustig!

Ruime pistes, veel verwarmde stoeltjesliften
Sneeuwzekerheid

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2016

Door: Annelies Boots over Schruns

We hebben niet in Schruns overnacht, maar kwamen iedere dag vanuit Thuringerberg (30 minuten) gereden

Uitrusting gehuurd in Schruns en deze daar ook 's nachts gestald, vlakbij de gondellift naar boven. Daar is ook een gigantisch grote, gratis parkeerplaats. Boven kan je ook uitrusting huren en ook sleetjes voor de rodelbaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 4 maart 2015

Door: Peter over Schruns

Heerlijke vakantie

Wij waren in de voorjaarsvakantie 2015 in Schruns. Hadden via 'vakantiechalet' een mooi chalet gehuurd aan de rand van de piste, dus 's morgens ski's aantrekken en je was zo bij de gondel. De gondels zijn wat verouderd vind ik. Sommige liften gaan erg langzaam, maar heel erg druk was het nergens, behalve als je rond 10.00 uur pas de berg op wilde gaan, dan moest je lang wachten... heb ik van horen en zeggen. Wij waren er altijd vroeg bij en dan was het heel rustig. De Hochjoch Totale is een geweldige afdaling, 13 km volgens het boekje. Die kun je niet vaak genoeg doen. Lekker doorskiën. De verbinding met het andere gebied is ook prima. Oke, je moet even met de gondel naar beneden aan één kant, maar verder prima. Wat meer langere afdalingen zou ik wel fijn vinden, maar wij hebben ons prima vermaakt. Twee keer zijn we in Pizzeria Primavera gaan eten, was heel goedkoop en lekkere pizza's, dat is een aanrader. Kortom prima gebied en als de ze liften echt gaan moderniseren dan is het helemaal top!

Rustig, compact, brede pistes, niet te moeilijk, dichtbij NL
De meeste liften zijn redelijk oud en dus langzaam. Weinig heel lange afdalingen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 november 2014

Door: Robbert over Schruns

Het Montafon biedt het allemaal

Al meerdere malen in het Montafon en Schruns geweest. Het is een heerlijke bestemming voor de hele familie. Me neefjes hebben heerlijk in de sneeuw gespeeld, mijn ouders gewandeld en ik heb super kunnen skiën. Het skigebied is door de aanleg van een nieuw lift enkele jaren geleden flink groter geworden. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier uitstekend uit de voeten. Tip: de Rehsee Stöbli, heerlijke apfelstrudel!

Regio voor de hele familie
Prachtig, uitgebreid skigebied
Gemoedelijke sfeer
Kwaliteit dalafdalingen (maart)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 juli 2013

Door: Meneer van Dam over Schruns

Zeer uitgebreid ski- en wandelgebied

Mijn vrouw en ik zijn afgelopen winter al voor de vierde keer op rij naar Schruns geweest, omdat het zoveel te bieden heeft. Je kunt er prachtige wandelingen maken die direct vanuit het dorp beginnen en alle kanten opgaan. Daarnaast is het aanbod aan simpelere pistes zeer goed, wij hoeven geen zwarte afdalingen. De mensen in Schruns zijn ook elke keer weer zeer vriendelijk, wat voor ons redenen genoeg zijn om telkens weer terug te komen.

Veel wandelmogelijkheden
Genoeg pistes voor rustige skiers
Vriendelijke mensen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 4 maart 2012

Door: Familie Hermans over Schruns

Mijn echtgenoot en ik gaan nu reeds verschillende jaren naar Schruns en denken dat we er zullen blijven gaan. Wij zijn reeds op vele plaatsen gaan skien dus kunnen vergelijken. Er zijn inderdaad grotere gebieden maar de gezelligheid en rust zijn ook van zeer groot belang, en die vind je zeker in Schruns. De mensen zijn er super vriendelijk. Het aanbod van winkels is alles wat je nodig hebt. De pisten zijn zeer goed bereikbaar en zeer goed onderhouden. Voor de kinderen is er aan de Kapell links een plaats waar zij ongestoord kunnen leren skiën. Kortom ik zou echt niet weten wat je meer kan verlangen van een weekje gezellige wintervakantie. En ... je hoeft niet te sleuren met je gerief, want bij het eerste station is er voorziening om je materiaal, na het skiën, op te slaan, mits een kleine vergoeding, zodat je met sneeuwbotten terug naar huis kunt. Zeer grote luxe.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 juli 2011

Door: Ron van Eijkelenburg over Schruns

Werelddorp, zowel de pistes als culinair, mooi museum, gewoon zoals het op wintersport moet zijn. Inmiddels in vijf landen op wintersport geweest, nu weer terug en hopenlijk blijft dat zo tot in lengte van dagen. Deze kerst voor de 7e keer naar Schruns, dat zegt genoeg.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 15 juni 2011

Door: zeerslecht over Schruns

Afgelopen maart daar geweest (hochjoch); Zeer slechte sneeuw / slecht onderhouden pistes; Slechte skischool (te veel kinderen per leraar) Veel te druk op de pistes, heel veel valpartijen Geen fatsoenlijke exit bij veel liften (kuilen en/in U-bochten!) Nog nooit zoveel ongelukken zien gebeuren als daar! De zon scheen elke dag. dat dan weer wel. Daar nooit meer heen dus.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 maart 2011

Door: Anoniem over Schruns

Mooi gebied, nu een aantal keren in het Montafon gebied geweest. Er zijn vier diverse gebieden, waarbij Hochjoch de meest geschikt is voor beginners. In Silvretta Nova en Gargellen is blauw meer rood en Golm lijkt makkelijk, maar dan moet je toch een beetje kunnen skien. Het Voralberg is nu eenmaal beter geschikt voor de gevorderde skier. Skipas 189 euro voor het gehele gebied. Wij zaten zelf in 2011 Gallenkirch wat ongeveer 10-15 minuten met de landbus naar Hochjoch is. Feit is dat er een liftverbinding komt tussen Silvretta Nova en Hochjoch. Men zegt dit eind 2011 gerealiseerd te hebben. Apres ski in Schruns bij Urmonti is het leukst en Heuboda in Gaschurn. Verder aardig dorpje met leuk oud centrum, verder weinig te doen. Geen gebied voor de stevige feestgangers. Geen lange rijen bij de liften, verder prima gebied en goede restaurants boven in de bergen en in het Montafon. Silvretta Nova is goed voor snowboarders, Hochjoch wat minder.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 februari 2011

Door: Fam. Milner over Schruns

Schruns is al drie jaar ons dorp, wat betref het snowboarden met de hele familie. De kids hebben het hier ontzettend naar hun zin op de piste's en vooral ook in het funpark, voor ons ouders een schitterend gebied met mooie, ruime afdalingen. De mensen zijn vriendelijk in Schruns, het is niet zo groot, maar daardoor ook minder massaal. Appartementen in Schruns zijn heel betaalbaar, winkeltjes voldoende, en ook de restaurants op de piste zijn er in prima, met keuzemenu's en nauwlijks wachttijden en betaalbare prijzen. (ook in de voorjaarsvakantie.) Voor ons perfect, dus gaan we ook dit jaar weer naar Schruns. Gr. Fam. Milner

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 12 december 2009

Door: Paul over Schruns

Wij gaan onze vakantie doorbrengen in Schruns. Onze vraag is of er voor kinderen in het nederlands skiles wordt gegeven en dan ook buiten de schoolvakanties.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 maart 2009

Door: Hans over Schruns

Na een aantal jaren Lermoos (zugspitze) nu neergedaald in Schruns. Het is ons zeer goed bevallen. Goed onderhouden pistes op de Hochjoch, mooie afdalingen, kortom voor elk wat wils. Wachttijden bij de liften hebben we nagenoeg niet meegemaakt (in de voorjaarsvakantie!!) alleen tussen de middag bij het restaurant. De blauwe pistes mogen dan - in vergelijk met andere gebieden - dan wat donkerder blauw zijn, het is voor iemand die ski-les(sen) heeft genoten zeer zeker goed te doen. Wij komen volgend jaar zeker weer terug in dit gastvrije en gemoedelijke gebied!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 januari 2009

Door: Anoniem over Schruns

Voor iedereen wat te beleven in het montafondal. Met als basis voor je verblijf in het dorp Schruns zijn de 4 grote skiegebieden binnen max 30 minuten te bereiken. Hochjoch (5 minuten), Golm (10 minuten) Silvretta Nova (20 minuten) Gargellen (30 minuten). Voor de kleintjes is er een groot kinderland met allerlei activiteiten, kinderopvang, en goede lesmogelijkheden. Daarnaast voor volwassen zowel beginners als gevorderen zijn er genoeg pisten. Las een recensie, dat de blauwe pisten op de hochjoch niet blauw genoeg waren, dit is onzin. Dan moet je les nemen! En niet te vergeten de onvergetelijke uitzichten! Ik verheug me elk jaar weer om een week door te brengen in dit prachtige gebied. Tja, probeer de vakanties te omzeilen, want dan is het druk. Lange wachttijden bij de liften en drukte in het restaurant. Maar waar niet? Montafondal is een echt familiegebied, dus voor apres-ski moet je hier niet wezen. Weinig tot geen uitgaanmogelijkheden in Schruns, welke heerlijke rastaurant met hier en daar een kroeg.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 mei 2008

Door: ine over Schruns

Maart 2008 in schruns geweest. We vonden het er erg druk, onze zoon zat in een skiklas met 14 kinderen. Het kan bij somige liften behoorlijk druk zijn en ook de restaurants zijn soms overvol. Schruns is een gezellig dorpje, we verbleven in hotel Zimba, zeker een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 maart 2008

Door: ikke over Schruns

Was in maart 2008 in Schruns - gezellig dorpje, centraal in het dal gelegen - alle gebieden(jes) makkelijk te bereiken per bus of auto - treinstation aanwezig. Huisgebied Hochjoch redelijk beperkt met blauwe pistes (toch niet echt geschikt voor de beginnende skiër, wegens niet echt blauw). Silvretta Nova (grootste gebied v.h. dal) in 5 autominuten te bereiken, groter gebied doch onlogisch opgebouwd. Vond de liften in het dal redelijk verouderd, slechts enkele moderne liften aangetroffen, geen carvegebied, carven dient hier nog te worden uitgevonden. Ondanks andere recensies vond ik het niet goedkoper dan andere gebieden. Vele onvriendelijke restauranthouders op de piste, niet echt Oostenrijks (normaal toch hartelijke mensen)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 november 2007

Door: Truus van Zuijdam. over Schruns

Weer een jaar verder en weer mag ik mee naar Schruns met mijn kinderen. Een weekje eerder dan vorig jaar. Ik hoop dat het net zo mooi en fijn is als de jaren er voor, ik ga er in ieder geval voor. Ik heb nagenoeg geen mening over het ski-gebeuren, ik geniet van de omgeving, de rust en de natuur.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 maart 2007

Door: Jos van Hees over Schruns

Prima skigebied; zeker voor beginners. Niet te druk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 maart 2007

Door: Jeroen over Schruns

We waren in Schruns in de extreem zachte winter van 2007, eind februari. Bij aankomst was er in het dorp geen sneeuw te bekennen en de thermometer in de auto wees 15 graden aan. Echter, op de pistes, die hoog boven het dorp liggen, bleek er volop goede sneeuw te zijn. Het was ook mogelijk om naar het dorp te skien via een kunstmatig aangelegde, door de hoge temperatuur nogal papperige piste. Schruns heeft prima ski faciliteiten, het is er relatief rustig en voor de nog niet zo heel ervaren skier zijn er veel blauwe pistes. Verder kan je met een skipas ook op de 7 andere skigebieden van Montafon terecht. Het is ons met onze 2 kinderen zo goed bevallen, dat we volgend jaar weer van de partij zijn in Schruns!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 28 januari 2007

Door: Rob over Schruns

Ik wil komende maand gaan skien in deze omgeving. Mijn vrouw en zoon hebben (nog) geen ski-ervaring, vandaar dat we ook hier heen gaan. Ik wilde graag weten of hier (groepsgewijs) ski-onderwijs gegeven wordt en tegen welk tarief (en/of combinatie mogelijk met skipas) Wie kan mij aan deze info helpen? landwehr@quicknet.nl

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 25 januari 2007

Door: Truus van Zuijdam over Schruns

Voor de vierde keer mag ik met mijn kinderen mee naar Schruns. Ik vind het heerlijk om te wandelen, te kijken en te genieten van de winterse natuur. Skiën kan ik niet, zou ik ook niet meer durven, gezien mijn leeftijd, maar genieten kan ik wel. 3 Febr. 2007 hoop ik het weer te aanschouwen. Kan me er op verheugen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 25 oktober 2006

Door: John van Z over Schruns

Wij komen hier al jaren. Het dorp is vrij rustig. Niet echt goedkoop, maar wel heel praktisch en niet te groot. De bussen naar de verder in het Montafon gelegen skigebied vertrekken vanaf het centrum. De skigebieden Hochjoch en Golm in Schruns zelf zijn ook prima. De après-ski mogelijkheden zijn niet zo groot, maar wel gezellig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 26 augustus 2006

Door: stefan over Schruns

Ik ben de afgelopen winter met een aantal gezinnen in Schruns geweest. We huurden samen een groot chalet. We moesten het wel hebben van de gezelligheid van elkaar want daar is niet veel te doen. Het skigebied is voor beginners leuk. Maar als je al een paar jaar hebt geskied heb je het na 2 dagen wel gezien.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 23 maart 2006

Door: wim de keijzer over Schruns

Bevindingen Hochjoch en Gargellen tijdens krokusvakatie 2006. Gezin met 3 kinderen. Hochjoch : - Heeft voldoende leuke blauwe en rode pistes voor 3 tot 4 dagen skieen. - Heeft een lekkere lange blauwe piste van 12 km tot, in het dal. - Geen lange wachtrijen aan de liften. - Langzame kabinelift vanuit het dal van Schruns naar bergstation. - Bergrestaurant heeft picknickruimte. Gargellen : - Prachtige omgeving - Heeft lange blauwe en rode afdalingen. - Heeft 2 verschillende afdalingen tot het dalstation. - In Bergrestaurant komen ze elke 10 minuten vragen of er nog wat nodig is. - Geen lange wachttijden aan de liften. - Is ongeveer 30 minuten rijden vanaf Schruns.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 februari 2006

Door: Anoniem over Schruns

Ik kom al 3 jaar in schruns en het is een mooi leuk gezellig ski gebied. Veel restaurantjes op de piste waar je lekker even wat kan drinken en eten. Voor de snowboarders is er een apart chill cafe waar je lekker even kan bij komen. Kan veel tussen de bomen door als je der van houd om leuke bospaatjes te maken. En een super gave rodelbaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 december 2005

Door: Anne-Marie over Schruns

Wij gaan al jaren naar Schruns in de Krokusvakantie. Après-ski is er wel degelijk en supergezellig. Kijk maar op www.urmonti.at. Er is echter weinig nachtleven - gelukkig, want we komen immers om te skiën.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 november 2005

Door: Roel Vergeldt over Schruns

Voor te skieën echt super! Voor te après-skieën jammer genoeg zeer weinig te doen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Reisorganisaties
Schruns