Beoordelingen Gargellen

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Gargellen te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Gargellen ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Gargellen op wintersport zijn geweest. Ben jij in Gargellen geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 6 augustus 2019

Door: Tim van Katwijk over Gargellen

Geen bank

Slechts een pinautomaat die ook nog eens provisie rekent!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2018

Door: Bianca Robben over Gargellen

Super leuke wintersport bestemming😀

We hebben een week vakantie gevierd in Gargellen. We hebben geslapen in Landal Hochmontafon. Echt een top plek, je skiet vanuit je huisje naar de lift en vanaf de piste weer naar je huisje! Echt top! Skigebied was prima. Skischool ook top! Liften goed geregeld en de restaurants ook prima.

Skiën vanaf het huisje 😀
Geen après-ski

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 4 maart 2018

Door: Marieke over Gargellen

Een prachtig en gemoedelijk skigebied voor ieder wat wils

Mooie goed geprepareerde brede pistes in een prachtig stuk Montafon.

Brede pistes, gemoedelijkheid, authentieke hutjes, prachtige natuur
Niet kunnen ontdekken

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 maart 2017

Door: Anoniem over Gargellen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 20 juli 2015

Door: Piet Hoedjes over Gargellen

Ideeal skigebied voor mijn gezin

Februari 2015 naar Gargellen geweest met mijn gezin, voelt elk jaar weer als thuiskomen. Veel leuke en mooie blauwe pisten voor een gezin dus ideaal. Altijd goed sneeuwzeker! zeker een aanradar

Sneeuwzeker
Gezellige sfeer
Goed voor famiies
Weinig uitdaging voor de gevorderde skier

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 22 februari 2012

Door: Goos Eikelboom over Gargellen

Een zeer klein maar ook overzichtelijk en sneeuwzeker dorp en skigebied. Winkelaanbod zeer beperkt evenals restaurants en café. Helaas geen terrassen beschikbaar. Mooi skigebied met veel brede afdelingen. Nadeel is dat afdalingen niet erg lang zijn, behalve de dalafdalingen. Per saldo prima gebied voor gezinnen met kleine kinderen omdat het rustig en overzichtelijk is, met alle faciliteiten op loopafstanden. Zeer geschikt voor rustzoekers en liefhebbers van de oude Oostenrijkse sfeer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 30 januari 2011

Door: Anoniem over Gargellen

Het mooiste dorp wat ik in Oostenrijk ken met uitstekende pistes en bijzonder kindvriendelijk. Ik kom al meer als 40 jaar in oostenrijk maar de Montafon trekt me steeds weer aan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 juli 2010

Door: maaike over Gargellen

Mooiste dorp in Montafon. Het heeft een sprookjesachtige omgeving. De weg ernaar toe is makkelijk te berijden. Niet smal. Als het gesneeuwd heeft kan het op sommige plaatsen glad zijn omdat de weg toch naar boven loopt. maar omdat winterbanden tegenwoordig verplicht zijn, is dat geen probleem.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 januari 2010

Door: Anoniem over Gargellen

Wij gaan dit jaar met de hele familie voor de 3e keer naar Gargellen. Het is de eerste twee keer super bevallen, dus vandaar dat de keuze dit jaar weer op Gargellen is gevallen. Het is een mooi en rustig dorp. Wat apres-ski betreft weinig te beleven. De afgelopen twee jaar was er op dinsdag en donderdag apres-ski bij landal, maar ik heb begrepen dat dat vanaf dit jaar ook niet meer is. Jammer! De pistes zijn goed geprepareerd en geven genoeg uitdaging. Langs de pistes zijn ook wat leuke baantjes met veel bochtjes en hobbels te vinden, waar het nog een hele kunst is om te blijven staan! Wat betreft de skischool zijn we ook dik tevreden.. Nederlands sprekende skileraar, waar we erg veel van geleerd hebben. Afgelopen zomer zijn er ook nieuwe liften bij gekomen. Ze zijn dus flink bezig om gargellen hot and happening te maken! Wat mij betreft een erg mooi, leuk skigebied met aardige mensen en het echte wintersportgevoel!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 maart 2009

Door: Jerry de Haas over Gargellen

We zijn de eerste week maart van 2009 naar Gargellen (landal park) geweest. In een woord: werelds. Wat mooi de omgeving en vooral de huisjes, helemaal top. Het ski gebied is niet heel erg groot maar je kan er lekker afdalen in verschillende klasse. Maar waar ik wel bedroeft van werd is de skie school voor de kleintjes. Wat een ramp! Mijn zoon en zijn neefje zaten er op en hadden hier in nederland al ski ervaring op gedaan daar trekken ze zich niets van aan. Erg lang moesten ze wachten tot de leraar soms wat zei en naar ze toe kwam (soms wel 15 min) en als je daar wat van zei, kon je een grote mond krijgen. Zij maakten wel uit wat er gebeurde. Er waren toen ongeveer 70 kinderen waar zeker 60% van aan het huilen was ondat ze gevallen waren en niet werden geholpen of dat ze erg lang moesten wachten voor ze wat mochten doen. Het gevolg hiervan was dat mijn zoon de gehele week niets meer van skien moest hebben (begrijpenlijk). Maar voor de rest TOP.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 16 februari 2009

Door: Anoniem over Gargellen

Bohemia apartments: mooi interieur, zeer proper, goede ligging tov de skilift (te voet ong. 5à10min). Gargellen zelf is klein en buiten een kleine "Spar" en een handvol restaurantjes is er niets te zien! Skigebied is voor de gevorderden niet echt geschikt! Voor gezinnen met kinderen en beginners daarentegen wel! Wij hadden een leuke vakantie tijdens de kerst met veel zon en sneeuw!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 februari 2008

Door: Coby over Gargellen

Geweldig genoten!! Speciaal dank aan Stefhanie van de skischool, ze is super met de kids. Er staat dat het wat skischool betreft minder zou zijn, bij ons dus geweldig. Als oma van Tom erg leuk om die kleine kinderen na 5 dagen skien de hoge berg af te zien gaan. Ook als je iets overkomt is de medische hulp goed geregeld. We hopen nog een keer te gaan. Vooral omdat er zoveel sneeuw was en niet vergeten de zon!!!!!!!!!!!!! (o)ma Coby.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 oktober 2007

Door: abc over Gargellen

Ik ben dit jaar februari naar Gargellen geweest. Het was er erg leuk. We zaten in Hotel Madrisa, een prima hotel! Het is een betrekkelijk klein skigebied, maar het zijn leuke pistes. Dit jaar gaan we weer in de voorjaarsvakantie. Gaan er dan ook nog anderen van jullie? Groetjes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 augustus 2007

Door: rutger over Gargellen

Ook wij zijn zeer te spreken over landal hochmontafon. Gloednieuwe chaletgebouwen, prima sauna en zwembad, keurige appartementen. Normaal gesproken skiën tot de voordeur, alleen wordt deze afdaling klaarblijkelijk niet altijd opengesteld. Als er veel sneeuw ligt prima off- piste skien, bij weinig sneeuw voor gevorderden beperkte mogelijkheden. Wij zijn 1 dag gaan skiën in nabijgelegen Silvretta- nova gebied, wat bij normale omstandigheden in 15 minuten valt te bereiken, groter skigebied, maar lager gelegen, dus minder sneeuw. Erg kindvriendelijk dorpje, knus en genoeglijk. Wat ons betreft aanrader vanwege sneeuwzekerheid en kindvriendelijke omstandigheden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 augustus 2007

Door: Anoniem over Gargellen

Zeer beperkt skigebied met alleen mogelijkheden voor beginnende en skiërs. Skischool weinig professioneel. In weekenden erg druk door veel dagjesmensen en skiers uit omliggende gebieden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 8 juni 2007

Door: Alfons Hoogenberg over Gargellen

Gargellen hoog gelegen en sneeuwzeker maar......... In Gargellen heeft de tijd stil gestaan, ze hebben zeer langzame liften, te weinig pistenbully's om de pistes te prepareren en de dalafdaling langs het Landalpark is (bijna) altijd dicht vanwege lawinegevaar (zeggen ze). Ook de skischool voor de kinderen is een aanfluiting . Een slechte ervaring rijker ga ik voor volgend jaar wel iets anders zoeken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 maart 2007

Door: gerrit over Gargellen

Ook dit jaar voor de 7de keer in Gargellen geweest. Ondanks dat de sneeuwcondities overal slecht waren (beneden de 1500 m) was het in Gargellen weer gewoon goed. Je kunt zo vanuit je huis de sneeuw in of je nu gaat wandelen of skien of sleetje rijden, het kan er allemaal vanwege de hoge ligging. In die 7 jaar altijd goede sneeuw gehad en de pistes zijn voor elk wat wils. Je komt altijd in het dorp uit dus verdwalen met name voor kinderen is er niet bij. Wachttijden bij de liften kennen ze niet. Dit jaar (februari 2007) was het wat drukker omdat de mensen uit de omliggende plaatsen naar Gargellen kwamen vanwege de hoge ligging, maar ondanks dat absoluut geen lange wachttijden. De kinderen weten niet beter dan dat dit de komende jaren de wintersportplek wordt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 maart 2007

Door: Annemieke over Gargellen

In maart 2007 een week zonovergoten wintersport in Gargellen gevierd. Geweldige plek voor gezinnen; rustig, overzichtelijk en knus. Dorpskern is klein maar doet gezellig aan door de lekkere terrassen van de hotels. Absolute pré is de ligging van de kinderskischool (naast hotel Heimspitze): in de dorpskern met in maart vanaf 10.15 uur zon, overzichtelijk voor de kinderen en naast een heerlijk zonneterras/-barretje. Skischool zelf was chaotisch en ongeorganiseerd, maar eerlijk is eerlijk, onze dochter van 5 heeft er wel leren skiën. In het dorp is tevens een pannenkoekenlift voor beginners (naast hotel Madrisa). Voor de overige skiërs gaat de 8-cabine naar boven, waar diverse lekkere afdelingen zijn te maken. Kortom, geen uitgebreid skigebied maar een absolute aanrader voor gezinnen! Voor ons voor herhaling vatbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 maart 2007

Door: piet over Gargellen

Dit jaar voor de zoveelste keer in Gargellen geweest. Het dorp ligt op 1500 meter hoogte en ondanks dat het overal slecht was met de sneeuw omstandigheden is het in Gargellen gewoon goed. De pistes worden goed onderhouden en wat wil je nog meer zo vanuit je huis op de piste. Rijd je vanuit het dorp st gallenkirch naar boven dan krijg je pas het echte wintersport gevoel omdat er gewoon altijd en altijd sneeuw ligt. Voor kinderen ideaal omdat ze in het kleine gebied niet kunnen verdwalen. Maar voor zowel de beginner als de gevorderde zijn er genoeg uitdagingen. De mensen zijn vriendelijk en wachttijden bij de liften? Welke wachttijden?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 28 februari 2007

Door: Oscar over Gargellen

Wij gaan binnenkort naar Gargellen. Is de weg naar boven naar Gargellen goed te berijden of moet je echt met sneeuwkettingen naar boven?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 februari 2007

Door: Lot over Gargellen

ik ben er vorig jaar geweest en ik ga dit jaar voor de 2e keer heen! Het is er heel leuk gezellig en knus. Dit word mijn 2e keer in hotel Madrisa. Een heel leuk en gezellig hotel. Het is erg leuk voor kinderen en ik kan het weten want ik ben een kind :) (13jr.) Ik vind in ieder geval Gargellen super!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 13 februari 2007

Door: Ilonka over Gargellen

Onze familie komt al ongeveer 30 jaar in Gargellen. Elk jaar met de Krokus weer skiën in Gargellen. Het is gewoon weer thuiskomen. Heel mooi plaatsje. Bijna sprookjesachtig als je de weg naar boven toe rijdt. Het is geen super groot skigebied, maar met de Silvretta e.d erbij, hoef je je eigen niet te vervelen. Alle afdalingen komen op 1 punt uit. Heel handig met de kinderen. Verdwalen is bijna onmogelijk. Gargellen is ietsje duurder geworden de laatste jaren, maar waar zijn de prijzen niet gestegen? Doordat Gargellen nog niet bij het grote publiek bekend is, heb je weinig wachttijden bij de liften. Kortom, dit jaar en volgend jaar en volgend volgend jaar zullen wij er waarschijnlijk weer zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 januari 2007

Door: Anoniem over Gargellen

Ook in Landal Hochmontafon geweest, prima appartement, heerlijke bedden! Vorige schrijver was niet tevreden over skigebied, wellicht eerst gebied bestuderen wat betreft de eindstations van de liften om niet te hoeven klimmen om een restaurant te bezoeken, even met de 4 pers stoeltjeslift omhoog en je bereikt zo de voordeur van een restaurant. Andere skigebieden bereikbaar met de gratis bus, dus geen last van sneeuw op de weg met eigen vervoer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 9 januari 2007

Door: Maarten over Gargellen

Wij zijn begin januari in het nieuwe Wij zijn begin januari in het nieuwe Landal Skilife appartementen complex geweest. Dit park is een aanrader. Mooie en ruime appartementen met prima voorzieningen. Goed zwembad, behoorlijk restaurant en ook niet onhandig een parkeergarage onder het appartementencomplex. Het skigebied van Gargellen valt echter ronduit tegen. Het pisteplan is onhandig (liften stoppen onder het restauarant) en het skigebied is zeer beperkt. De skipas wordt vanaf 3 dagen alleen in combinatie met de montafon pas verkocht en is daardoor onevenredig duur. De eerste opstap voor het grotere montafon gebied is in St Gallenkirch. Dit dorp ligt op 20 autominuten rijden in het dal. Bij zware sneeuwval geen ontspannen rit. Kortom mooi nieuw complex, maar een matig en daardoor duur skigebied. Geen aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 12 oktober 2006

Door: Mikel over Gargellen

Ik ga deze winter ook naar Gargellen. Is het nu een extreem prijzig skigebied ?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 11 oktober 2006

Door: corjan over Gargellen

Afgelopen winter was ik skileraar in Gargellen. Dit dorp richt zich vooral op families en rustzoekers, een bruisend nachtleven kan je vergeten. Weliswaar is gargellen ook onderdeel van het Montafon, waardoor je ook in andere skigebieden kunt skien, maar dat is meer dan 10 kilometer rijden en de busverbinding is matig. Het dorp is door haar hoge ligging en het fenomeen sneeloch, zeer sneeuwzeker en ik heb dan ook van veel poedersneeuw mogen genieten. off-piste skiën gaat heel goed in Gargellen, alhoewel het gebied klein is. Ook is het uitermate geschikt voor het maken van skitouren richting Klosters bijvoorbeeld. De skischool is amateuristisch van opzet, maar funktioneert naar behoren. Er is een levensmiddelenwinkel, maar deze is slecht en enorm duur (vooral fruit is slecht en duur). Misschien kom ik deze winter toch weer in gargellen aangezien ik nu niet zoveel tijd heb en ik ben niet de après-ski ganger. Het verandert wel dit jaar met de komst van landal green park, het dorp komt niet onder de schaalvergroting uit en een verbinding met Klosters verwacht ik ook in de toekomst. Alleen dat kan nog wel even duren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 februari 2006

Door: Jenny Rousse over Gargellen

Goede lift naar boven, uitstekend geregeld, beleefde mensen bij de liften, ook boven. Ski-depot is fijn, je kan voor 6 euro 2 paar skies en schoenen een hele week in een kast opslaan. Ruimte is verwarmd. Ik vond het dorp wel vrij somber omdat de zon er lang over doet om het dorp te 'verwarmen'. Als je boven komt sta je gelijk in de zon. Liften stopten rond 16.00 uur. Zeer kleine dorpskern met in het weekeinde veel auto's. Ik vind wel dat in dit dorp aandacht wordt besteed aan de toeristen. Wandelpaden houden ineens zomaar op, dat vond ik irritant. Skipistes worden goed onderhouden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 31 december 2005

Door: Dirk uit Kallo over Gargellen

Wondermooi dorpje.Klein skigebied maar men komt er voldoende aan zijn trekken.Zeer vriendelijke bevolking Een echte aanrader om tot rust te komen of voor een vakantie met het ganse gezin. We gaan met de krokusvakantie terug met de kinderen en hebben ook al gereserveerd voor t'volgend jaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 november 2005

Door: Miguel F. Mendes de Leon over Gargellen

Ik ben voor het eerst in februari 1956 als 4-jarig jongetje door mijn ouders mee naar Gargellen genomen. Hoewel we de afgelopen 45 jaar ook in talloze andere skidorpen in Oostenrijk en Zwitserland hebben vertoefd, zijn we uiteindelijk weer terug in Gargellen. Dat zegt genoeg. Op een paar relatief nieuwe hotels en appartementenhuizen is het dorpje niets veranderd. Het dorp bestaat nog steeds voornamelijk uit tradioneel gebouwde hotels, chalets en huizen, m.u.v. het grote centrale appartementengebouw, waar iedereen nog steeds kwaad over is dat het ooit gebouwd is. Het had inderdaad fraaier gekund, maar door het schuine chalet-achtige dak valt de "schade" gelukkig mee. Wijzelf logeren de laatste 15 jaar in een knus familiehotelletje, Mateera. De vele stamgasten maken het nog eens extra gezellig. Het skigebied is weliswaar klein, maar voldoende gevarieerd: Voor elk wat wils. Voor gezinnen met kleine kinderen is het een paradijs, omdat je elkaar eigenlijk niet kwijt kan raken. Zelf heb ik in Gargellen leren skieen door al op 6-jarige leeftijd op skietjes zonder staalkanten met vellen de bergen in te trekken. Er waren toen slechts 2 oefenliften en alle klassen m.u.v. de echte beginners liepen dagelijks een van de 42 uitgestippelde dagtoeren. Opmerkelijk is dat het toerenlopen weer aan populariteit wint. Gargellen heeft voor deze fantastische tak van sport een uitermate geschikte ligging. De grens tussen Oostenrijk en Zwitserland wordt namelijk gevormd door bergen die net wat hoger zijn. Zo kunnen schitterend mooie en heel gevarieerde toeren (van 1 uur tot een aantal dagen met slapen in hutten) worden gelopen. Deze hogere bergen zorgen er tevens voor dat het gebied heel sneeuwzeker is. Hier ligt zelfs in de slechtste jaren echt altijd sneeuw. Voor langlaufers is gargellen niet zo geschikt. Eigenlijk zijn er maar twee dalen waar je in en uit kan lopen. Loipes worden trouwens niet geprepareerd. Voor wandelaars is het iets geschikter, tenminste als je de weg kent en sneeuwschoenen meeneemt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen