Je wintersport begint met vervoer naar Andorra. Er zijn verschillende vervoersmiddelen om mee op wintersport naar Andorra te gaan en elk heeft zo z’n voordelen. De meest gebruikelijke vervoersmiddelen naar Andorra zijn de auto en het vliegtuig. De auto is vanwege de vrijheid en flexibiliteit ideaal. Maar met een rit van maar liefst 1400 km, waarvan de laatste kilometers behoorlijk steil worden, is het een pittige reis. Het vliegtuig is ideaal voor een wintersportweekend, binnen enkele uurtjes na vertrek sta je namelijk al op de ski’s.

Hieronder volgt uitgebreide informatie over vervoer naar Andorra. De auto en het vliegtuig zijn de populairste manieren om op wintersport naar Andorra te gaan. Maar ook de trein is een goede vervoersmogelijkheid om je wintersportbestemming in Andorra te bereiken. In Andorra zelf zijn geen treinstations, maar je kunt wel de trein nemen naar nabijgelegen dorpjes in Frankrijk of Spanje. Vanaf hier kun je het openbaar vervoer, een taxi of een huurauto nemen tot aan één van de twee skigebied van Andorra: GrandValira of Vallnord. Op deze pagina vind je een overzicht van de manieren om je wintersportbestemming in Andorra te bereiken en de mogelijke aanbieders van dit type vervoer.

Ga direct naar:

- Reizen per vliegtuig naar Andorra
- Reizen per trein naar Andorra
- Reizen per auto naar Andorra
- Overnachten onderweg naar Andorra
- Auto huren in Andorra

Wintersport Andorra

Reizen per vliegtuig naar Andorra

Het vliegtuig is de snelste manier om je wintersportbestemming in Andorra te bereiken. Zeker als je maar een weekend gaat skiën is dit vervoersmiddel ideaal. Na een kleine twee uurtjes vliegen sta je namelijk al bij de dichtstbijzijnde luchthaven van Andorra of Toulouse. Van hieruit is het nog eens ruim 200 kilometer per transferservice, huurauto of openbaar vervoer richting de twee skigebieden van Andorra. Als alternatief kun je ook naar de luchthaven van Barcelona of Gerona vliegen, die beide zo’n 220 kilometer verwijdert liggen van Andorra. Vanuit de luchthaven van Barcelona rijdt zeven keer per dag een bus rechtstreeks naar je wintersportbestemming in Andorra.

Naar Vanaf Maatschappij
Toulouse Amsterdam, Eindhoven KLM, Lufthansa
Barcelona Amsterdam, Eindhoven KLM, Transavia, Lufthansa
Gerona Amsterdam, Eindhoven Transavia

Parkeren op de luchthaven

Ski’s meenemen in het vliegtuig: kosten, tips & regels >

Reizen per trein naar Andorra

Met de trein naar je wintersport in Andorra reizen is niet de meest voor de hand liggende keuze, maar het is zeker wel mogelijk. Andorra heeft twee verschillende skigebieden, namelijk GrandValira en Vallnord. Beide skigebieden hebben helaas geen nabijgelegen treinstation. Maar je kunt wel de trein nemen naar dorpjes rondom Andorra, om vanaf daar per openbaar vervoer, een taxi of een huurauto verder te rijden naar je wintersportbestemming. Vanuit Amsterdam rijdt er bijvoorbeeld een rechtstreekse trein naar grote steden in Spanje en Frankrijk, zoals Toulouse en Barcelona. De totale reistijd vanaf Amsterdam naar deze grote steden bedraagt ruim 11 uur. Vanaf deze steden is het nog slechts een kleine 200 kilometer rijden per huurauto of transferservice naar Andorra. Maar vanuit Toulouse kun je ook de trein nemen naar het Franse dorpje l’Hospitalet, dat op slechts 3 kilometer afstand van de grens met Andorra ligt.

Naar Vanaf Maatschappij
Barcelona Elk station in Nederland & België NS International
Toulouse Elk station in Nederland & België NS International

Auto huren in Andorra? Lees onderaan deze pagina verder >

reizen per auto

Reizen per auto naar Andorra

Wanneer Nederlanders op wintersport naar Andorra gaan, kiezen ze er met name voor om met de auto te reizen. Omwille van de vrijheid en flexibiliteit is dit een ideaal vervoersmiddel naar je wintersportbestemming in Andorra. Toch is deze autoreis best pittig en trek je er liefst twee dagen voor uit. Met een reisafstand vanuit Utrecht van ruim 1400 kilometer, waarvan de laatste kilometers behoorlijk steil worden, zorg je maar beter dat je auto in orde is. Zorg er dus voor dat je winterbanden onder je auto plaatst en sneeuwkettingen bij je hebt, zodat die steile bergpassen jou niet verrassen.

  • Tol betalen bij de Envalira-tunnel
  • Winterbanden (symbool M+S en/of 3PMSF) verplicht
  • Sneeuwkettingen verplicht indien aangegeven

Overnachten onderweg naar Andorra

Wanneer je met de auto op wintersport naar Andorra gaat, dan heb je een reis van zo’n 14 uur voor de boeg staan. Het meest ideale is om hier twee dagen voor uit te trekken en ergens langs de snelweg te overnachten. Zo heb je de mogelijkheid om veilig en uitgerust de lange en pittige rit naar jouw wintersportbestemming in Andorra te voltooien. Er zijn verschillende hotelketens vlakbij de snelweg waar je vrijwel altijd terecht kunt, zoals Hotelopia, HotelsCombined en The Student Hotel.

Auto huren in Andorra

Wanneer je met het vliegtuig of met de trein naar Andorra gaat, is het ideaal om een huurauto te nemen om je reis naar Andorra voort te zetten. Aangezien de dichtstbijzijnde luchthavens en treinstations in Spanje of Frankrijk zijn, is het handig om in één van deze twee landen je auto te huren. Maar ook in Andorra zelf kun je een auto huren. Kijk hierbij goed naar de verschillende eisen die aan het rijbewijs en je creditcard worden gesteld, en welke documenten je allemaal bij moet hebben. Aangezien de laatste paar kilometers in Andorra zelf best pittig kunnen zijn, is het verstandig om een auto met flink wat vermogen te huren. Kijk ook zeker of de huurauto is voorzien van winterbanden en sneeuwkettingen.

Ook interessant:

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen