Skip to navigation Skip to main content
Vallnord Pal Arinsal - Andorra
© Vallnord Pal Arinsal
Andorra

Wintersport Andorra

Andorra heeft zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld als wintersportland. Stond een wintersport in Andorra voorheen gelijk aan lage prijzen, oude liften en ongezellige dorpen, tegenwoordig is dat al lang niet meer zo. De bouwputten die de Andorrese wintersportdorpen zolang kenmerkten hebben plaats gemaakt voor moderne voorzieningen.

Wie wat anders wil dan de geijkte skigebieden in de Alpen moet beslist eens op wintersport in Andorra gaan. Alles wat je gewend bent, maar dan net een tikje anders. Misschien hebben toch die Mediterrane invloeden er iets mee te maken! Desondanks is een wintersport in Andorra sneeuwzeker aangezien de skigebieden grotendeels boven de 2000 meter liggen.

Populaire skidorpen in Andorra

Ondanks dat er in Andorra slechts twee skigebieden liggen beschikt het land over een ruim aanbod van wintersportdorpen. EncampLa Massana en Ordino behoren tot de grotere skidorpen en beschikken over alle voorzieningen waar je tijdens je wintersport naar op zoek bent. Je hebt een ruime keus aan accommodaties, bent nooit ver verwijderd van de lift en al vroeg in de middag komt de après-ski op gang. De skidorpen in Andorra gaan met de tijd mee en hebben zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld. Oude, sfeerloze appartementencomplexen zijn grotendeels verdwenen en meer sfeervolle verbouwing is hier voor terug gekomen. Toch voelt een skidorp in Andorra altijd nog aan als een Franse bestemming. Dorpen als SoldeuPas de la CasaGrau Roig en Canillo zijn praktisch ingesteld en comfort en gemak komt hier op de eerste plaats.

Andorra beschikt over twee skigebieden

Andorra is maar een klein dwergstaatje en daarom beschikt het land over slechts twee skigebieden. GrandValira en Vallnord zijn echter niet de eerste de beste skigebieden. De afdalingen zijn over het algemeen vrij eenvoudig wat de gebieden met name geschikt maakt voor beginners en lichtgevorderden. De ligging van de gebieden hoog in de Pyreneeën maakt dat wintersporten in Andorra zeer sneeuwzeker is. Inmiddels gaan ook steeds meer freestylers en freeriders op wintersport naar Andorra. Hier zijn funparken, après-ski en off-piste tracks voor verantwoordelijk.

Sneeuwzekere wintersport Andorra

De wintersportdorpen van Andorra liggen diep in de Pyreneeën en vrijwel allemaal boven de 1500 meter. Het klimaat is door de zuidelijke ligging optimaal. Sneeuwzeker maar met veel zon. Ideale omstandigheden dus voor een zorgeloze wintersport. De pistes liggen er al vroeg in de winter optimaal bij en pas diep in het voorjaar komt hier verandering in. Vergeet geen zonnebrand mee te nemen op je wintersport in Andorra!

Skigebied Vallnord in Andorra vanuit Arsinal
Vallnord Pal Arinsal

De après-ski heeft ook Andorra bereikt

Andorra is in de loop der jaren een populaire wintersportbestemming geworden onder jongeren. Vanzelfsprekend is de après-ski hier dus ook flink in opkomst. In dorpen als Arinsal, Soldeu en Pas de la Casa vind je een grote verscheidenheid aan bars en discotheken. Al vroeg in de middag stromen de pistes leeg en stort men zich in het feestgedruis. Andorra is ook een uitstekend land om even uitgebreid te shoppen. Dankzij het BTW tarief van maar 4% is alles zeer laag geprijsd.

Wintersport accommodaties Andorra

Skidorpen in Andorra kun je vergelijken met die in Frankrijk. De dorpen bestaan uit diverse appartementencomplexen met hier en daar hotels. Wel zijn de afgelopen jaren diverse appartementencomplexen aangepakt waardoor de uitstraling steeds sfeervoller wordt. Hotels zijn er in diverse prijsklassen waardoor je altijd een onderkomen vindt dat bij jou past. Het prijsniveau voor een wintersport in Andorra ligt nog altijd iets lager dan je gewend bent in grote gedeelten van de Alpen. Zo betaal je niet de hoofdprijs voor je accommodatie en skipas, maar heb je toch de beschikking over moderne voorzieningen en een uitgebreid skigebied.

Reizen naar je wintersportbestemming in Andorra

Het vliegtuig en de auto zijn de meest gebruikte vormen van vervoer om Andorra te bereiken. Met eigen vervoer bedraagt de reis zo’n 1400 kilometer vanuit Nederland maar tijdens de wintermaanden heb je vrijwel niet te maken met files. De laatste kilometers naar de skidorpen in Andorra zijn behoorlijk steil waardoor je bij slechte weersomstandigheden zomaar gebruik zou kunnen moeten maken van sneeuwkettingen. Prefereer je het vliegtuig dan vlieg je binnen twee uur naar Barcelona, aldaar staat je nog een transfer van twee uur te wachten. Je kunt zowel een volledig verzorgde reis naar Andorra boeken als je accommodatie los boeken.

Andorra, wintersport maar dan anders!

Wie eens kennis wil maken met een ander wintersportland kan met een gerust hart afreizen naar Andorra. De wintersportmogelijkheden in de bergen van Andorra zijn uitgebreid en iedere wintersporter kan hier goed uit de voeten. GrandValira en Vallnord zijn volwaardige skigebieden waar zowel beginners als gevorderden uitdagingen van niveau vinden. Ook na je wintersportdag hoef je je in wintersportplaatsen als Arinsal, Encamp, Ordino en Soldeu niet te vervelend. De après-ski in Andorra is meer dan gezellig te noemen. Ontdek het deze winter zelf tijdens een skivakantie in Andorra!

Dorpen in Andorra

meer dorpen