Skip to navigation Skip to main content

Bijzondere activiteiten in het Berner Oberland

Het Zwitserse Berner Oberland wordt gezien als een van de plaatsen in de Alpen waar het moderne wintersporten ooit begonnen is. Er liggen in deze regio maar liefst 900 km pistes, 350 km langlaufloipes, 200 km winterwanderpaden en sneeuwschoenroutes. Tevens wordt er hier één van de meest spectaculaire skiwedstrijden van de Wereldbeker gehouden; het Lauberhornrennen in Wengen. In dit artikel nemen we 3 bijzondere activiteiten in het Berner Oberland onder de loep.

Fatbiken in de sneeuw

Wil je graag een keer iets anders doen dan skiën en houd je van fietsen? Stap dan eens op een fatbike! Fatbikes zijn hip and happening en het is super leuk om te doen. In het Berner Oberland kun je op diverse plaatsen op deze bijzondere fietsen stappen. De speciale extra brede banden zorgen voor veel grip in de sneeuw. Kun je fietsen, dan kun je ook fatbiken. In het dal is het relaxed fietsen, maar zoek je wat meer uitdaging dan kun je ook een afdaling maken op een fatbike. In Kandersteg kun je een fiets huren bij het dalstation, die je vervolgens in de lift mee naar boven kunt nemen. Hier ligt een speciale afdaling voor fatbikes voor je klaar. In Gstaad vindt dit jaar voor de 3e keer het Snow Bike Festival plaats, een evenement dat helemaal in teken van het fatbiken staat, en waaraan iedereen kan meedoen.

Slapen in een iglo

Als echte sneeuwliefhebber moet je dit natuurlijk een keer meemaken: overnachten in een iglo! In het Berner Oberland heb je op meerdere plaatsen de mogelijkheid om te overnachten in een hutje van sneeuw. Een iglodorp met een geweldig uitzicht vind je zowel in Gstaad, als Stockhorn. Het Iglodorp van Gstaad bevindt zich op 2.000 meter hoogte, vlakbij het liftstation Saanerslochtgrat. Het biedt mogelijkheden voor zowel de basic als de luxe vakantieganger. Zo zijn er standaard-iglo’s, maar ook familie iglo’s (met toilet!) en romantische Iglo’s met een eigen whirlpool. Ook in Stockhorn kun je naar hartenlust ‘kamperen’ in de sneeuw, aan de oever van de Hinterstockensee. Vanuit deze prachtige locatie zijn tevens een hoop leuke activiteiten te boeken. Van ijsvissen tot snow tubing.

Fondue in een iglo

Hoe romantisch wil je het hebben tijdens je wintersport? Op de Engstligenalp in Adelboden kun je temidden van ijssculpturen genieten van een heerlijke kaasfondue, die wordt gemaakt van lokale kaas. Je zit lekker ingewikkeld in een dekentje, dus koud zul je het niet krijgen. Aan de muren fonkelen in het gedimde licht edelweiss en koeienbellen. Deze zijn met de hand gevormd in de witte ondergrond en geven het fonduerestaurant zijn unieke allure. Aangezien dit een populair uitje is, dien je van tevoren te reserveren.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.