Skip to navigation Skip to main content
Skicircus Piste High Five
© saalbach.com

Het Skicircus is met 270 pistekilometers een van de grootste skigebieden van Oostenrijk, maar wat zijn nu de mooiste pistes én uitzichten? Welke afdalingen mag je echt niet overslaan tijdens je wintersport en waar moet je echt even stilstaan om van de omgeving te genieten? Dat hebben we voor je uitgezocht. In dit blog een overzicht met de mooiste pistes en uitzichten van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fiebebrunn.

Piste 36: 12er KOGEL Osthang

De eerste tip is zwarte piste nummer 36, te bereiken met de B2 12er KOGEL II. De World Cup afdaling is niet geschikt voor beginners, maar des te leuker voor gevorderden. Hier vindt ook het WK van 2025 op plaats. Het is een prachtige afdaling om te skiën, maar voordat je begint is het eerst nog even genieten van het uitzicht vanaf de 1984 meter hoge Zwölferkogel. Je hebt onder andere zicht op Hinterglemm en op de Schattberg. Bij het middenstation van de gondel waar je net uit bent gestapt, wordt de piste rood van kleur en gaat deze terug naar Hinterglemm als 36a.

Mooiste pistes en uitzichten in het Skicircus Piste 36: 12er KOGEL Osthang
© saalbach.com, Christoph Johann

Piste 52: Spieleck

Aan de overkant van Hinterglemm ligt de 1941 meter hoge Reichkendlkopf. Wanneer je uit de C2 Spieleck 6-persoons stoeltjeslift bent gestapt, moet je echt even stilstaan en om je heen kijken voordat je aan rode piste 52 begint. Het uitzicht op de besneeuwde toppen is prachtig en ook kijk je vanaf hier op de Zwölferkopf, piste 40 en richting Lengau en Talschluss.

Piste 52, Spieleck Skicircus
© saalbach.com, Christoph Johann

Piste 2 & 2a: Jausern Abfahrt

Met een lengte van 7 km behoort de Jausern Abfahrt tot de langste pistes van het Skicircus. De blauwe 2 en 2a vormen een mooie benentrainer en bieden extra lang skiplezier. De piste gaat van start op de Schattberg Ost, bij het bergstation van de nieuwe Limberg stoeltjeslift. Na de winter van 22/23 is het pensioen van de oude 4-persoons stoeltjeslift officieel ingeluid en inmiddels staat er een prachtige, hypermoderne 8-persoons variant. Bewonder dus ook even het aanzicht op de nieuwe lift. Verder geniet je hier van een prachtig bergpanorama en kun je tijdens het skiën het Glemmtal uitkijken.

Limberg piste in Saalbach
© saalbach.com, Stefan

Piste 152 en 153 op de Kohlmais

Van de Schattberg Ost maken we de oversteek naar de 1794 meter hoge Kohlmaiskopf. Het 360° uitzicht op de bergwereld en het dal is hier werkelijk prachtig. Bij het bergstation van de H2 Kohlmaisbahn II brengen twee prachtige pistes je terug naar Saalbach. Minder geoefende skiërs kunnen kiezen voor de brede blauwe 152a/152 en voor gevorderde skiërs is de rode 153/153a een tip. Het uitzicht op het dorp is prachtig tijdens het skiën.

Mooiste pistes en uitzichten in Saalbach Hinterglemm
© saalbach.com

Piste 206 & 205 & 202 of 203: Asitzgipfelabfahrt - Asitz Mittelstation

Door naar Leogang! Nadat je uit de L2 Asitzbahn I&II bent gestapt, ligt er een geweldig uitzicht én een prachtige piste op je te wachten. Je kunt vanaf hier onder andere de Leoganger Steinberge bewonderen. Vervolgens is het tijd voor de heerlijk brede piste, door locals ook wel Autobahn genoemd. Je kunt helemaal terug naar Leogang skiën. Op het laatst heb je de keuze tussen zwart (202) en blauw (203).

Asitzgipgelabfahrt in het Skicircus
© saalbach.com, Michael Geissler

221: Asitzkogelabfahrt

Niet zo’n lange, maar minstens zo’n fijne afdaling is de rode 221. De piste gaat van start bij het bergstation van de L7 Asitzkogelbahn 8er. Even genieten van het uitzicht en dan snel naar beneden. Deze piste kun je zo een paar keer achter elkaar pakken!

Mooiste pistes met uitzicht in Leogang, Asitzkogelabfahrt
© saalbach.com, Michael Geißler

110: Lärchfilzkogelabfahrt

Op naar Fieberbrunn! Even oversteken van het Salzburgerland naar Tirol, door naar de 1645 meter hoge Lärchfilzkogel. Deze top bereik je met de F1 Streuböden en F2 Lärchfilzkogel. Eenmaal boven kun je alle kanten op kijken. Het Pillerseetal in, maar ook hoger, langs de vele witte bergtoppen. Veel mensen maken hier foto’s en dat is niet zonder reden. Het uitzicht is er nu eenmaal prachtig! Tijd om te skiën? Freeriders kiezen hier voor skiroute 110d/110b, skiërs dalen af via de fijne rode 110/110a. Hoe dichter bij het einde, hoe mooier het uitzicht op Fieberbrunn! Stap vervolgens in de F3 Doischberg voor de fijne en heerlijk brede rode 105.

Skiën in Fieberbrunn, Lärchfilzkogelabfahrt
© saalbach.com, Mirja Geh

122: Hochhörndl

We sluiten deze lijst met prachtige pistes en uitzichten in het Skicircus met een afdaling vanaf het hoogste punt op 2020 meter hoogte. De Wildseeloder die erachter ligt is jaarlijks het decor van de Freeride World Tour, er gaat ook een mooie piste naar beneden, terug naar Saalbach. De rode 122 belooft hele mooie uitzichten in combinatie met een fijne afdaling.

Hochhörndl piste in Fieberbrunn
© saalbach.com, Mirja Geh

Bonustip: de skitochten van het Skicircus

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is met 270 km aan pistes een van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk. Dankzij de Ski ALPIN CARD en zellamseeXpress is dit aantal zelfs uit te breiden naar ruim 400 km en is ook skigebied Zell am See-Kaprun toegankelijk. Naast deze prachtige pistes kun je er ook geweldige tochten skiën. Hoogtepunt is THE CHALLENGE van 65 km lang, maar sla ook zeker de Saalbach-Runde, Hinterglemm-Runde, Leogang-Runde en Tirol-Runde niet over.

Dit blog is geschreven in samenwerking met Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.