Skip to navigation Skip to main content

Column: van je ski-leerlingen moet je het hebben

Skischool Sonnenkopf

Geschreven door Inge Verhallen, stagiaire bij Snowlife: Tijdens een skiseizoen als skileraar geef je skiles aan veel verschillende kinderen en volwassenen, met ieder hun eigen persoonlijkheid. Daarom vroegen we aan de skileraren van seizoen 2023/2024 wat de leukste en grappigste uitspraken zijn die ze gehoord hebben. Wij denken dat je na het lezen van dit blog wel kunt vaststellen dat niet iedereen een filter heeft en dat leerlingen je dag kunnen maken (of juist niet 😉).

Geen blad voor de mond...

Kinderen hebben vaak geen blad voor de mond en willen al snel alles weten over je liefdesleven. Zo kreeg skileraar Hidde de vraag "Meester ben je al drie keer getrouwd?! Met ál deze juffen?!"... Ook snappen ze bij skilerares Eline toch echt niet waar de eigen kinderen van de juf nou zijn... "Waar zijn je eigen kinderen juf??"

Fantasie op hol

De fantasie van de kinderen kan op hol slaan op de piste en dat bewijzen de meest bijzondere en grappige uitspraken van onze skileraren. Zo leerde Koen dat er blijkbaar wilde dieren op de piste zijn... 'Een van de kids bij ons dacht tijdens de les een ijsbeer te zien. Nadat we bij de lift aankwamen en in de rij stonden, kwam hij daardoor naar mij toen om dat te vertellen. Meespelend zeg ik "Ja zeker, die leven hier!", maar toen we daarna weer van de piste afdaalden zei hij opnieuw: "Kijk meester, daar!". Het bleek een stevige Duitser in een witte bontjas met een witte broek die langs de piste gevallen was te zijn...’

Skileraar Koert leerde van een van zijn leerlingen dat leren skiën eigenlijk overbodig is. "Waarom moet ik skiën als ik ook als een pinguïn van de berg af kan glijden?!" (Glijdt vervolgens de berg af...)

Kind op de piste op wintersport

Alleskunners

Elk kind is anders. Zo is de een erg enthousiast, kijk maar naar een van de leerlingen van skileraar Sven. "Kan jij een backflip en kunnen wij dat ook leren? (Eerste week skiën ooit)" Of een van de leerlingen van skilerares Annabel met een iets te groot ego. "Ik kan al van de zwarte piste skiën, doe ik altijd! (kind van 5 die net mee de blauwe piste afkwam)" Skilerares Rianne heeft gemerkt dat niet alle kids even snel van begrip zijn. ‘Ik vroeg: "Wat heb je net gedaan?" (Ik bedoelde: voor het eerst bochten gemaakt) en hij antwoordde "Gepoept."...

Doe maar een worstenbroodje!

Het middageten met de ski-leerlingen ging ook niet altijd even soepel. Zo kwam Gijs erachter dat je Brabant niet uit een Brabander kunt halen. "Meester, ik wil geen spaghetti. Ik wil een worstenbroodje, want die krijg ik altijd thuis van mama." Ook de gesprekken aan tafel waren niet altijd even serieus te nemen. Skileraar Florian: "Wij gaan in de avond dan ook après-skiën." Kind: "Wij drinken ook altijd in de avond Skiwasser!"

Iets te eerlijk...

Als laatste is het een goed idee om niet alle uitspraken van de kinderen té persoonlijk te nemen. Soms zijn ze namelijk net iets té eerlijk. Skilerares Brigit had een héél leuk groepje om les te geven. ‘Ik had een keer een groepje met kinderen van 6 tot 8 jaar die echt de oren van m’n kop kletsten, super gezellig wel. Het zijn en blijven natuurlijk wel kinderen, dus vaak sloegen de vragen die ze stelden helemaal nergens op. Ik antwoordde dus vaak met “Weet ik niet, goeie vraag" of "Geen idee”. Na een aantal dagen zei een kindje: "Juf, jij weet niet zoveel hé?!"

Blij kind in de sneeuw

Bijzondere woning

Bij skilerares Maaike dacht een van haar leerlingen dat ze wel een erg bijzondere woning had. ‘Bij ons kinderland staat een container met alle spullen erin (stubbies, pionnen, etc). Een kindje (3 jaar oud) die ik die dag les had gegeven, zag me zitten op het bankje voor de container en vroeg aan zijn moeder: "Woont zij daar?". Wij zeggen niet dat de skileraren woningen 5-sterren hotels zijn, maar het is zeker weten beter dan een container in Kinderland. 😉' 

Kun jij wel skiën, meester?

Soms wordt er door leerlingen ook getwijfeld aan je skitalenten als skileraar en daar weet skileraar Cedric alles van af. ‘Ik skiede met m’n groepje rustig in pflug naar de eerste stoeltjeslift. Zegt een jochie: "Oh jij kunt ook nog helemaal niet parallel skiën!"...'

Je maakt het allemaal mee als skileraar en deze momenten maken het misschien nog wel leuker om er op terug te kijken. Want, zoals de titel zegt, van je ski-leerlingen moet je het hebben!

Winter Female Author 1

Over Gastredacteur

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar redactie@snowplaza.nl en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.