Skip to navigation Skip to main content

Top 5 berghutten in Sölden

8500 - Top 5 berghutten in Sölden (1)

Aan skihutten en bergrestaurants geen gebrek in het skigebied van Sölden. Van groot zelfbedieningsrestaurant tot knusse stube, in de ‘hotspot van de Alpen’ is het allemaal te vinden. In dit weblog hebben we de top 5 berghutten in Sölden voor je op een rijtje gezet. Stuk voor stuk bijzondere plekken waar je uitstekend kunt lunchen en goed zit voor een koffiepauze. De ene hut blinkt uit dankzij een modern design, terwijl de ander zich onderscheidt met gerechten die worden bereid met lokale producten. Tijdens je wintersport in Sölden zijn dit dé plekken om eens lekker op het terras te gaan zitten.

#1. Gampe Thaya

Wanneer je aan een skihut denkt, zie je waarschijnlijk een houten hut voor je met authentieke attributen aan de muur, kleedjes op tafel en een knisperende open haard. De Gampe Thaya past volledig in dit plaatje. De Tiroler gerechten worden hoofdzakelijk bereid met producten die afkomstig zijn van de alm of uit de omgeving van Sölden. Daniela en Jakob Prantl willen je het échte Tirol laten beleven en hun traditionele berghut vormt een fijn contrast met de vele moderne gebouwen die hun plaats hebben gevonden in Sölden. De Gampe Thaya ligt aan piste nr. 11.

#2. Hühnersteign

Berghut Hühnersteign ligt aan het einde van piste nr. 30, de afdaling van de gletsjer terug richting het dal. Het is een ideale plek om ’s middags lekker te lunchen of om aan het eind van je skidag nog een laatste drankje te doen voor je de rest van de dalafdaling skiet en de après-ski van Sölden opzoekt. Op de kaarten prijken, hoe kan het ook anders, diverse kipgerechten. Voor een Wiener Schnitzel of Ötztaler Käsespätzle ben je hier echter ook gewoon aan het goede adres. Geen poespas, gewoon een oergezellige skihut met uitstekend eten!

#3. ice Q

Er zijn in het skigebied van Sölden niet alleen maar skihuten met een authentieke uitstraling. Zo is er ook de moderne en exclusieve ice Q, gelegen op de top van de Gaislachkogl (3.048 m). Een architectonisch hoogstandje met grote ramen die je een waanzinnig uitzicht over de omringende Alpen bieden. Ook het eten dat je krijgt voorgeschoteld is van een uitmuntende kwaliteit, maar hier hangt dan ook wel een prijskaartje aan. Als begeleidende wijn kun je voor de eigen PINO 3000 kiezen, die wordt gerijpt in de wijnkelder onder de ice Q. Komt de ice Q je bekend voor? Het is een filmlocatie geweest voor de James Bond film Spectre.

#4. Gampe Alm

‘Söldens sonnigster Treffpunkt’, zo luidt de slogan van de Gampe Alm en daar zouden ze zomaar eens gelijk in kunnen hebben. De skihut ligt aan piste nr. 11 (pistetip!) en is al meer dan 30 jaar een populaire plek voor een snelle lunch of après-ski. Maar vergeet je natuurlijk niet in te smeren wanneer je hier een paar uurtjes van de gezelligheid én het zonnetje staat te genieten. Iedere donderdagavond worden er bij de Gampe Alm hüttenabenden georganiseerd met livemuziek.

#5. Rotkogelhütte

De Rotkogelhütte ligt op een hoogte van 2666 meter en is de perfecte plek voor een koffiestop wanneer je op weg bent naar de gletsjers. Wanneer je van je heisse choco met een Apfelstrudel geniet heb je uitzicht op de Rettenbachferner en de hoogste berg van Tirol, de Wildspitze. De hut stamt uit het einde van de jaren ’30 en is uitgegroeid tot een geliefd trefpunt. Ook voor de lunch en après-ski, in de bijbehorende paraplubar, zit je goed bij de Rotkogelhütte.

Wat is jouw favoriete berghut in Sölden? Laat een reactie achter!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.