17 januari 2019 door Marije in 'Lijstje''

Wintersport is niet alleen genieten, maar ook echt wel een beetje afzien. Want hoe leuk het ook is om weer op de ski’s te staan, toch ga je altijd een beetje kreupel weer naar huis. “Elk nadeel heb zijn voordeel” zei een groot sportman ooit. En ja, zo is dat met wintersport ook. Dus wil je je echt voorbereiden op je wintersport, lees dan even mee, want hier lees je de typische dingen die je wintersport compleet maken.

#1. Thermo ondergoed

Wij kunnen niet zonder! Niet alleen omdat #2. Pijn

Dat wintersport alleen voor bikkels of lefgozers is, zou ik niet willen stellen. Maar een wintersporter moet wél tegen een stootje kunnen. Als je voor de zoveelste keer op je polsen of stuitje valt (beginnende snowboarders kennen dit probleem), je buurman niet zorgvuldig omgaat met het dragen van zijn ski’s en je ermee in je gezicht zwiept of als je gewoon keihard onderuit gaat.
Skiliften zijn trouwens ook grote veroorzakers van pijn. Bijvoorbeeld als het stoeltje hard aankomt en het velletje net boven je skischoen, tussen de schoen en de lift komt (we noemen de lift waarbij dit gebeurt een kuitenbijter). Of als iemand de beveiliging van de stoeltjeslift te snel naar beneden doet en de stang precies neerkomt waar jouw been rust. Sleepliftjes waarbij je de eerste meters vliegend doorbrengt kunnen (vooral bij mannen) ook voor nogal wat lichamelijk ongemak zorgen.

Tijdens je wintersport krijg je altijd wel een keer met pijntjes te maken

#3. Halve liters bier

“Klein oder groß?” Deze vraag wordt altijd gesteld als je een biertje bestelt tijdens de lunch. Omdat je niet wilt eindigen met zo’n karig fluitje, bestel je voor de zekerheid maar een groot biertje. Met als gevolg een flinke halve liter. Past goed bij die grote #4. Veel te veel eten

Misschien ben ik de enige met dit probleem, maar ik heb altijd veel last van keuzestress als ik ga skiën. Ik vind het eten op de piste namelijk zo ontzettend lekker! En wat je lekker vindt, daar eet je veel van. In Nederland lunch je misschien met een kop soep en een boterham, in Oostenrijk werk je gelijk een hele

Na de wintersportlunch zit je altij zó vol!

#5. Belachelijk op tijd naar bed

Als je bedenkt dat je rond de 500 calorieën verbrandt met een uur skiën, is het niet gek dat je na een dag skiën compleet gesloopt bent. Grote maaltijden en alcohol zorgen er ook voor dat je je after dinner dip al snel ziet als de perfecte gelegenheid om gewoon te gaan slapen. Fijne bijkomstigheid van vroeg slapen is dat het sneller morgen is, en je dus sneller weer kunt skiën!

#6. Après-ski

Daar staat natuurlijk wel tegenover dat je na het skiën een klein biertje hebt gedaan in de après-ski. Niet alle wintersportgebieden zijn gericht op après-ski, maar bijna overal kun je onderaan de piste of in het dorp wel even neerstrijken voor een biertje en een kleine meezinger.

#7. Wennen aan buitenlandse koffie

Skiën in Oostenrijk is heerlijk, maar van koffie maken hebben ze geen kaas gegeten. Ook krijg je in sommige landen ongevraagd slagroom op je koffie als je een cappuccino bestelt. En daar betaal je dan een flink bedrag voor, terwijl het ook nog vaak uit zo’n automaat komt die je ook op je werk hebt staan…

#8. Mensen kwijt zijn

Is je vriend nou al in die lift gegaan of staat hij achter je? En toen hij je inhaalde op die zwarte piste, ging hij toen rechts of links? Mensen die in groepen skiën zullen dit wel herkennen, het is altijd opletten geblazen want je bent mensen zo kwijt. Is het niet op de piste dan is het wel in de après-ski.

Wintersporter die de groep is kwijtgeraakt

Waar is iedereen nou gebleven?

#9. Het weer angstvallig in de gaten houden

Of je nou een mooiweer skiër bent of niet, de condities van het #10. Plezier

Alles leuk en aardig, maar los van alles is wintersport natuurlijk het beste wat er bestaat!

Marije is al van jongs af aan besmet met het wintersportvirus. Ze houdt niet alleen van afdalen op de pistes van Les Portes du Soleil, maar ook van après-ski en lekker eten (kaas!). Een ‘to do’ op haar wintersport bucketlist is Le Mur Suisse.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen