Skip to navigation Skip to main content

Günther Aloys heeft spectaculaire plannen met Ischgl

7268 - Günther Aloys heeft spectaculaire plannen met Ischgl (1)

Een snowpark in de vorm van Pamela Anderson's lichaam, het kan alleen een idee van Günther Aloys zijn. Het voormalige bestuurslid van het toeristenbureau van Ischgl is zeer vooruitstrevend en staat te boek als dé hervormer van het wintersporttoerisme. In de afgelopen jaren heeft Günther Aloys zijn geboortedorp Ischgl op weten te bouwen tot een rijke en populaire wintersportbestemming. De hotelier is echter nog lang niet klaar, hij heeft nog veel meer plannen met de bruisende hotspot van het Paznauntal. Snowplaza sprak met Günther Aloys over zijn spectaculaire visie over Ischgl en stelt enkele ideeën aan je voor.

Glazen kruis van 150 meter hoog

In het skigebied van Ischgl moet een glazen kruis van 150 meter hoog verrijzen die toegankelijk is voor wintersporters. Een nieuw highlight voor het Oostenrijkse toerisme kan hiermee geboren zijn. Een lift brengt 50 personen tegelijk naar het uitzichtsplatform, vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over de omringende bergwereld.

Glazen kruis, 150 meter hoog en toegankelijk

Filmfestival Ischgl

Na het realiseren van de ‘Top of the Mountain’ concerten droomt Günther Aloys van een volgend internationaal evenement. Een jaarlijks filmfestival met een grote LED-wand en een 100 meter lange rode loper moeten Hollywoodsterren als George Clooney, Leonardo DiCaprio en Nicole Kidman naar Ischgl lokken.

Filmfestival op de Idalp (2000 m)

Sneeuwpoppenpark

Dat er in de winter veel sneeuw in Ischgl ligt, zal de hele wereld weten! Günther Aloys heeft het idee om een enorme groep van sneeuwpoppen in het skigebied te laten bouwen. De sneeuwpoppen staan voor de 1600 inwoners van het dorp en moeten naamplaatjes van de bewoners gaan dragen.

Sneeuwpoppen die de inwoners van Ischgl vertegenwoordigen

Achtbaan ‘Mountain Thriller’

De Mountain Thriller moet de grootste achtbaan van de Alpen worden en van de 2000 meter hoge Idalp in de Silvretta Arena Ischgl - Samnaun terug naar het dal kronkelen. Vanzelfsprekend zullen er in het traject, met 800 meter hoogteverschil, meerdere loopings opgenomen worden.

Achtbaan ‘Mountain Thriller’ van de berg naar het dal

Ski-in kerk

De ski-in kerk moet gaan bestaan uit een eenvoudig vierkant gebouw met vrijstaande klokkentoren. De ramen, die in de vorm van een kruis zijn aangebracht, dienen tevens als ingang. Om de kerk te bezoeken of een dienst bij te wonen, hoef je de ski’s niet uit te klikken.

Ontwerp van de ski-in kerk

Steilste piste van de wereld

Günther Aloys wil dé uitdaging voor wintersporters realiseren door het aanleggen van de steilste piste van de wereld. Deze driedubbelzwarte piste zal alleen af te leggen zijn door de allerbeste skiërs. Als naam voor de afdaling heeft Aloys ‘Duivelsrichel’ in gedachten.

De steilste piste van de wereld?

Flying Bridge

De ‘vliegende brug’ kan zomaar het zoveelste gedurfde project van Ischgl worden. De Flying Bridge moet 100 meter uit gaan steken vanaf de Pardatschgrat, komt 1200 meter boven de afgrond te hangen en moet volledig uit glas gaan bestaan. De vormgeving doet denken aan een hangbrug. Spanning gegarandeerd bij deze attractie!

Flying Bridge op de Pardatschgrat

Convention & Congress Center

Om ook in de zomer meer gasten naar Ischgl te trekken, moet er een groot conferentiecentrum gebouwd worden. Het ‘ei’ wordt uitgerust met de modernste technieken om grote events als tv-shows, bedrijfsmeetings en conferenties als in Davos mogelijk te maken.

Ontwerp Convention & Congress Center

Koken met Jamie Oliver

Jamie Oliver is de bekendste kok van de wereld en moet eenmaal per maand in restaurant Pardorma gaan koken. Het Pardorama geldt als een van de spectaculairste bergrestaurants van Tirol en biedt een prachtig uitzicht. Met gerechten van Jamie Oliver wordt deze ervaring naar een nog hoger plan getild.

Restaurant Pardorama in Ischgl

Letterlijk een rode piste

Gewoon om te laten zien dat het ook anders kan, wil Günther Aloys dagelijks een afdaling in het skigebied rood laten kleuren. Iedere skiër en snowboarder kan eenmaal over de rode piste afdalen, om vervolgens de gemaakte sporen perfect te kunnen zien.

Rood gekleurde piste

Verwarmde straten in Ischgl

Aspen en andere bestemmingen in de USA hebben al aangetoond dat het mogelijk is. Ook Ischgl moet volgens Günther Aloys in de winter het stratennetwerk laten verwarmen met aardwarmte. Vervolgens hoeft er geen sneeuw meer geruimd te worden en zout strooien behoort ook tot de verleden tijd. Bovendien zou Ischgl hiermee de nodige expertise in de wintersportwereld uitstralen.

Verwarmde straten in Ischgl

Skigebiedverbinding met Serfaus

Om niet de aansluiting met de grootste skigebieden van de wereld te verliezen, moet de Silvretta Arena Ischgl - Samnaun gaan verbinden met Serfaus-Fiss-Ladis en See im Paznaun. Aan te complex of te duur heeft Aloys geen boodschap. Dit megaskigebied zou daarmee uit 500 kilometer aan piste gaan bestaan.

Skigebied Serfaus-Fiss-Ladis in het aangrenzende dal

Pamela Snowboard Park

Het Pamela Snowboard Park is een snowpark in de vorm van een vrouwenlichaam. De vorm is volgens de vooruitstrevende Aloys eenvoudig te maken en sluit aan op de bestaande elementen van een snowpark. Freestylers zouden hiervoor allemaal een keer naar Ischgl moeten komen, om hun tricks te vertonen in het park gebaseerd op Pamela Anderson.

Snowpark in de vorm van een vrouwenlichaam

Nog meer spectaculaire attracties voor Ischgl

Na het spuien van al deze ideeën is Günther Aloys nog steeds niet klaar. Ischgl moet het dorp worden, dat het onmogelijke waar maakt. In een open brief heeft hij zich meerdere malen tot de inwoners van het dorp gericht, om hun hulp in te roepen bij de transformatie van Ischgl naar het meest innovatieve skidorp. Wintersporters moeten buitgewone belevenissen meemaken om van Ischgl een begrip te maken. Tevens waakt hij ervoor bij succes niet op de lauweren te gaan rusten.

Worden de ideeën van Günther Aloys werkelijkheid?

Günther Aloys ziet zichzelf als ideeënbron voor nieuwe toeristische concepten. Regelmatig worden er in Ischgl workshops gehouden waarbij zijn ideeën worden besproken en voorgesteld. Of deze concepten ook daadwerkelijk worden gerealiseerd hangt af van de liftmaatschappij (investeerder), gemeente en toeristenbureau. Het geld zal niet het probleem zijn, aangezien Ischgl een van de meest winstgevende skidorpen van de wereld is. Alle concepten, strategieën en visies heeft Günther Aloys ook gebundeld in een boek.

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in:

©Afbeeldingen: planquadrat Medien

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.