22 december 2016 door Thijs in 'Nieuws''

Waar kun je het beste gaan skiën tijdens de kerstvakantie?

Toch nog maar even op wintersport tijdens de kerstvakantie? Dat is helemaal niet zo’n gek idee! Op veel plekken in de Alpen zijn de sneeuwcondities prima om te wintersporten. Weliswaar zijn de meeste dalen groen, maar zo gauw je de lift pakt naar het skigebied, verandert de omgeving in een witte wintersportwereld. Voor de beste omstandigheden moet je momenteel naar de Italiaanse regio’s Piemonte en Valle d'Aosta. Hier is onlangs nog veel verse sneeuw gevallen! In dit weblog een overzicht van de skigebieden waar je het beste kunt gaan skiën in de kerstvakantie.

Skiën tijdens Kerst en de jaarwisseling

Wie zich geen enkele zorgen wil maken, kiest voor een gletsjerskigebied in de Alpen. Op onder andere de Mölltaler Gletscher, Stubaier Gletscher, Pitztaler Gletscher, Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun, Mittelallalin in Saas-Fee en La Grande Motte in Tignes is sprake van prima omstandigheden. Ook de meeste skigebieden met pistes boven de 2000 meter zijn inmiddels geopend. Er kan echter vaak alleen in het bovenste deel van het gebied geskied worden, want veel dalafdalingen zijn nog gesloten. Hoewel er in het noordwesten van Italië enige dagen geleden een flinke sneeuwdump is gevallen, hoeven veel andere skigebieden hier voor de Kerst niet meer op te reken. Met veel pistes is het echter niet zo slecht gesteld, als dat het vorig jaar tijdens de feestdagen was.

Klik hier voor het weerbericht in de Alpen >

Champorcher, Valle d

Champorcher, Valle d'Aosta

Sneeuwcondities Oostenrijk

Het is alweer geruime tijd geleden dat er een flinke hoeveelheid verse sneeuw is gevallen in Oostenrijk. Gelukkig is de temperatuur wel laag gebleven, waardoor de sneeuwkanonnen op volle toeren konden blijven draaien. Over het algemeen kan er overal prima geskied worden, alleen houden de sneeuwhoogtes niet over. In de dalen is veelal geen vlokje sneeuw te ontdekken.

Sneeuwhoogtes populaire skigebieden Oostenrijk

Klik hier voor de overige sneeuwhoogtes in Oostenrijk >

Söll, Hohe Salve

Söll, Hohe Salve

Sneeuwcondities Frankrijk

In Frankrijk lopen de sneeuwcondities zeer uiteen. Terwijl het in Les Portes du Soleil niet overhoudt met de sneeuw, ligt er in het veel zuidelijker gelegen Serre Chevalier bijna 2 meter sneeuw! Later deze week wordt er helaas zachtere lucht aangevoerd, waardoor de sneeuwgrens aan het einde van het weekend oploopt naar 1750 meter.

Sneeuwhoogtes populaire skigebieden Frankrijk

  • Tignes: 140 cm / 109 van 153 pistes geopend
  • Val Thorens: 135 cm / 45 van 68 aantal pistes geopend
  • Les Deux Alpes: 120 cm / 52 van 95 aantal pistes geopend
  • La Plagne: 95 cm / 52 van 132 pistes geopend
  • Châtel: 50 cm / 8 van 47 pistes geopend

Klik hier voor de overige sneeuwhoogtes in Frankrijk >

Tignes, La Grande Motte

Tignes, La Grande Motte

Sneeuwcondities Zwitserland

Voor de beste condities in Zwitserland moet je naar de regio Wallis. Rond de Matterhorn zijn de sneeuwhoogtes het meest geruststellend. Terwijl er in Zermatt meer dan een meter ligt, moet Davos-Klosters in het oostelijkere Grabünden genoeg nemen met iets meer dan 30 cm. Op zaterdag kunnen er enkele centimeters verse sneeuw gaan vallen.

Sneeuwhoogtes populaire skigebieden Zwitserland

  • Zermatt: 105 cm / 257 van 360 km piste geopend
  • Verbier: 80 cm / 19 van 44 pistes geopend
  • Aletsch Arena: 60 cm / 34 van 104 km piste geopend
  • Arosa: 50 cm / 73 van 220 km piste geopend
  • Laax: 40 cm / 39 van 224 km piste geopend

Klik hier voor de overige sneeuwhoogtes in Zwitserland >

Lauberhorn, Wengen

Lauberhorn, Wengen

Sneeuwcondities Italië

Italië staat deze winter vooralsnog bovenaan in de lijst met skigebieden waar de meeste sneeuw is gevallen. Al moet hierbij opgemerkt worden dat het verschil tussen de westelijke gebieden (Aosta en Piemonte) en de Dolomieten groot zijn. Van de sneeuwdump van afgelopen week hebben de Dolomieten amper geprofiteerd.

Sneeuwhoogtes populaire skigebieden Italië

Klik hier voor de overige sneeuwhoogtes in Italië >

Valle d

Valle d'Aosta

Sneeuwcondities Duitsland

Duitsland heeft te maken met een prima winterstart. 12 november konden de liften in Winterberg al worden geopend, en dat was al enige jaren niet meer voorgekomen. Ook nu kan er nog altijd geskied worden in Winterberg. In het zuiden van Duitsland blijven de sneeuwhoogtes steken op enkele tientallen centimeters.

Sneeuwhoogtes populaire skigebieden Duitsland

Klik hier voor de overige sneeuwhoogtes in Duitsland >

Reit im Winkl

Reit im Winkl

Wintersporten tijdens de feestdagen

Ga jij op wintersport met de feestdagen? Snowplaza is altijd nieuwsgierig naar jouw verhaal vanuit de Alpen! Foto’s en verhalen over de huidige condities kun je doorsturen naar info@snowplaza.nl. En vergeet na afloop niet een beoordeling achter te laten over jouw bestemming! Snowplaza wenst je in ieder geval vast een hele fijne feestdagen en heerlijke wintersport!

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.