Skip to navigation Skip to main content

Verbinding Hochzillertal-Hochfügen en Spieljoch in de planning

De plannen voor de bouw van een ‘Peak to Peak’ verbinding tussen de skigebieden Hochzillertal-Hochfügen en Spieljoch zijn concreet! De aansluiting tussen de skigebieden in het Zillertal moet plaats vinden door de aanleg van een 3S-gondel. Bovendien heeft de nieuwe eigenaar van de Fügener Bergbahnen extra investeringen aangekondigd voor een bedrag van 75 miljoen euro. Snowplaza brengt je op de hoogte van de unieke verbinding tussen de skigebieden Hochzillertal-Hochfügen en Spieljoch en informeert je over de verdere modernisering van het skigebied.

 

Unieke lift in Europa

De grootste zelfstandige liftmaatschappij van Oostenrijk, de Schultz Gruppe, is de nieuwe eigenaar van het skigebied op de Spieljoch. Nu de overname van de Fügener Bergbahnen rond is, kan begonnen worden met het moderniseringsplan dat tot 2020 uitgevoerd gaat worden. Het belangrijkste project is de gondelverbinding tussen skigebied Hochzillertal-Hochfügen en de Spieljoch. Momenteel is deze verbinding alleen mogelijk door gebruik te maken van de skibus. De ‘Peak to Peak’ lift die aangelegd gaat worden tussen de Wetterkreuz en Onkeljoch is voor Europese begrippen uniek. Wie last heeft van hoogtevrees zal zich niet fijn voelen in de nieuwe lift. De afstand tussen lift en dal gaat op het hoogste punt maar liefst 1000 meter bedragen. Een dergelijke lift is tot nu toe alleen gerealiseerd in het skigebied Whistler Blackcomb in Canada.

 

Investering van 75 miljoen euro

De verbinding tussen Hochzillertal-Hochfügen en Spieljoch is slechts stap één in het moderniseringsplan. Vernieuwing van de liften en restaurants, extra sneeuwkanonnen en de aanleg van een meer voor de aanmaak van kunstsneeuw (inhoud 100.000 m³ water) liggen ook in de planning. Het bedrag dat geïnvesteerd gaat worden bedraagt 75 miljoen euro. Hiermee is de Spieljoch klaar voor een uitbreiding van het winter- en zomertoerisme in de nabije toekomst.

Planning verbinding Hochzillertal-Hochfügen en Spieljoch

Nadat de gemeenteraad van Fügen en het bestuur van VVV ‘Erste Ferienregion im Zillertal’ toegestemd hebben met het project, kan in maart 2017 begonnen worden met de sloop van een oude lift. Vanaf de ingebruikname kunnen wintersporters zonder gebruik te maken van de skibus skiën in Hochzillertal-Hochfügen en Spieljoch. Andere werkzaamheden in het kader van de modernisering moeten voor 2019/2020 gereed zijn.

Wellicht ben je ook hierin geïnteresseerd

 

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.