12 juli 2016 door Miranda in 'Nieuws''

Nieuwe lift in Gerlos: Dorfbahn

In Gerlos wordt momenteel druk gebouwd aan een nieuwe lift, de Dorfbahn. Met een investering van 25 miljoen euro is dit het grootste liftproject in de geschiedenis van de Zillertal Arena. De hypermoderne gondels bieden plaats aan 10 personen. Met de komst van deze extra gondellift zullen de wachttijden bij de liften in het dal sterk afnemen. De Bergbahnen in Gerlos hebben aangegeven dat de Dorfbahn al bij de start van het komende wintersportsiezoen 2016/2017 gereed zal zijn, dit is zelfs eerder dan gepland.

De nieuwe Dorfbahn in Gerlos

Wie wel eens in Gerlos op wintersport is geweest, kent ongetwijfeld de Isskogelbahn. Dit is de gondel die net buiten het centrum van het dorp ligt, en skiërs en snowboarders naar het hart van de Zillertal Arena brengt. Tot afgelopen winter was dit de enige mogelijkheid om vanuit het dorp in het skigebied te komen. De nieuwe Dorfbahn wordt de tweede lift vanuit het dorp naar de Zillertal Arena en wordt gebouwd in het centrum van Gerlos. De wachttijden bij de Isskogellift zullen met de komst van de nieuwe Dorfbahn sterk afnemen. Ook is het voor vakantiegangers die in het centrum van het dorp overnachten veel comfortabeler. Zij hoeven niet meer de auto of skibus te nemen naar de Isskogelbahn, omdat zij vlakbij hun logeeradres in de gondellift kunnen stappen. Ook zal de verbinding met Zell am Ziller sterk verbeteren door de nieuwe lift.

Feiten & cijfers Dorfbahn in Gerlos

Bergstation:Vorkogel Lengte: 2478 m
Hoogte bergstation: 2100 m Hoogteverschil: 816 m
Snelheid: onbekend Duur: onbekend
Gondelcapaciteit: 10 personen Capaciteit: 2400 pers/uur
Aantal gondels: onbekend Skigebied Zillertal Arena

Tweede gondellift vanuit Gerlos kost 25 miljoen euro

De nieuwe Dorfbahn kan tot 2400 personen per uur vervoeren. De Leitner lift gaat vanuit het centrum naar het middelstation bij de Rösssl Alm en vervolgens door naar het bergstation op 2100 meter hoogte bij de Vorkogel. In het centrum van Gerlos wordt een nieuw dalstation gebouwd met 3 etages, waarin een sportzaak, skiverhuur, skidepot en een parkeergarage met ruim 200 plaatsen gevestigd worden. De realisatie van het gehele project kost meer dan 25 miljoen euro en is hiermee het grootste liftproject in de geschiedenis van de Zillertal Arena. Opvallend is dat de opening van de Dorfbahn eigenlijk gepland stond voor volgende winter 2017/2018, maar uiteindelijk dit jaar al kan opengaan.

Nieuwe Dorfbahn Gerlos

Dit winterseizoen 2016/2017 is de nieuwe Dorfbahn klaar

Andere nieuwe liftprojecten voor de winter 2016/2017

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen